Белгийците не върнали стрелките назад. Забравили!

Транспортните министри от ЕС бистрят да се сменя ли времето
Обновена: 6 ное 2018 11:42 | 29 окт 2018 12:45,
32
Белгийците не върнали стрелките назад. Забравили!
Снимка: pixabay.com

Управата на северната белгийска провинция Фландрия забравила да промени часовниците при преминаването от лятно към зимно време вчера. Това пишат местните медии, които се позовават на сигнали на граждани, лутащи се по неосветеното околовръстно на столицата Брюксел.

Още по темата

“По наша информация изглежда, че Регион Фландрия е забравил да премине към зимно време”, пише ежедневникът “Дернер йоре”.

В Белгия, където магистралите се осветяват през тъмната част от денонощието, шофьорите са свикнали на лампите и управлението ги затруднява, ако те не са включени.

Осветлението се управлява автоматично и водачите забелязали, че вместо в 18 ч. вечерта, то се включило чак в 19 ч., когато било отдавна тъмно.

Според пресата вината е на областната управа, която е пропуснала преминаването от лятното към зимно време в 3 ч. сутринта вчера.

Междувременно днес в австрийския град Грац транспортните министри от ЕС ще обсъждат предложената от Европейската комисия отмяна на преместването на часовниците два пъти годишно.

Австрийското председателство на ЕС търси компромис, след като се оказа, че страните от Бенелюкс предпочитат да не се бърза с решението. Европейската комисия предложи всяка държава сама да реши към коя от трите часови зони в ЕС да се върже, като отпадне само въртенето на стрелките.

От проучване на Брюксел става ясно, че мненията за запазване само на зимното или само на лятното време в ЕС, се разминават. Северните страни предпочитат да останат постоянно на зимното, докато южните предпочитат лятното.

Онлайн допитване, организирано от българското правителство показа, че българите намират за по-удачно у нас за постоянно да се премине към лятното часово време. 51% от около 17 000 участвали са предпочели лятното часово време, а 38 на сто - зимното.

Еврокомисията иска държавите да оформят позиция до края на годината, за да може отмяната на сезонното време да влезе в сила от следващата пролет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечно лятно време за чиста и свята република!
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само лятно време, ей!
30
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе да остава лятното и това е!Зимното е изгодно само за мързелите,спинкат повече.
29
6
 
3
 
! Отговори
Бай чобан преди 5 години
То па нащо е една гоУема територияяяя...( не казвам държава ), че се пенявите толкоз дали яйцето мое да мине през квадратна дупка или не. 15 мин...нема и един секс с комшийката даже, ко ме бърка!
28
1
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
От заглавието, обаче, излиза, че всички белгийци, без изключение, са забравили за промяната.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАбе ти от къде падаш...? За часови пояси не си ли чувал...за меридиани...това онова??? Вземи та прочети някоя книга...
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SOSТова значи, че София и Варна ще са с различни времена! С около 15 мин разлика.
25
11
 
12
 
! Отговори
SOS преди 5 години
То си е измислено много отдавна...12ч е точно когато слънцето е най високо над хоризонта, т.е. астрономическото ЗЧВ и биологичният часовно на хората, животноте и растенията се съобразява именно с това! От къде се взеха тия гал*ни дето измислиха това ръчкане на часовника напред-назад?! Пълна ****отщина е въобще да се коментира кое време да остане...цял месец в тъмното се спъваме по бацовите дупки сутрин за да идем на работа в 7.00ч...писна ми! А за вредите от това на т.н."бизнес" не му пука!
24
16
 
11
 
! Отговори
Васил преди 5 години
Мисля, че процентите на искащите така нареченото "лятно часово време" са много повече - 90%. Всички искат да са ведна часова зона с Москва и Анкара! Браво! Има само едно астрономическо време!
23
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лятото да се стъмнява в 20:00? Не мерси.
22
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето май смятат, че ако сме на лятното часово време ще им е по-топло :) Истината е, че през зимата, ако сме на ЛЧВ, сутринта в 8 ще е още тъмно, което не е нормално за нашите ширини. Нормално е да се избере зимно часово време.
21
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес . бг , вашето допитване какво показа? То не е ли по-представително от "правителственото проучване"? Само "правителството" твърди, че народът бил за ЛЧВ.
20
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Онлайн допитване, организирано от българското правителство показа, че..."Ахаа, намерили са 8501 летовници и на 17000-ния глас са затворили гласуването. ОК.
19
17
 
35
 
! Отговори
Емо преди 5 години
стига сте лъгали и манипулирали, никъде не е имало национално допитване, организирано от МС, още по-малко пък представително - 17 000 души - ха-ха-ха. От тези 17 000 може 50 % да са дали мнение за лятното, но това не го прави представително. Лятното време облагодетелства само едрия бизнес - страителния и туристическия, за да експлоатират повече хората. Има само едно нормално време - астрономическото.
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се забравят часовниците...компютри, телефони го правят автоматично...абсолютна манипулативна тъпня...и щото са белгийците и видиш ли са забравили значи всичко е ОК
17
16
 
7
 
! Отговори
OT FLANDRIQ преди 5 години
BUGARI TYPACI LYJCI I MOSCHENNICI
16
14
 
7
 
! Отговори
OT FLANDRIQ преди 5 години
EI MNOGO GLUPOSTI PISCHETE MALKIIIII SNOSCHTI SMENIXME VREMETO BYLGARI GLUPACI
15
21
 
28
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
И какво му е природното на астрономическото ?Астрономическото е толкова "природно" колкото и лятното.Най-добре да се върнем 200 години на зад когато е нямало часовници и петела е определял кога да ставаме.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Иванчо+МарийкаКаза балканския селянин...
13
5
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Щото са се чудели какво да си правят репарациите от Германия