Минаваме на зимното време. Температурите – летни!

Очаква се в неделя и понеделник градусите да са между 22 и 27
Обновена: 25 окт 2018 08:34 | 25 окт 2018 08:03,
20
Минаваме на зимното време. Температурите – летни!
Снимка: pixabay.com

В неделя в 4 часа сутринта местим стрелките 1 час назад и ще се върнем към стандартното астрономическо време, което се нарича още и зимно. Това обаче ще стане на фона на почти летни жеги, пише "24 часа".

И в неделя, и в понеделник максималните температури ще са между 22 и 27 градуса. Това е с 8 градуса повече от средните температури за края на октомври, съобщи шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков. Тези температури били близо до историческите рекорди за последните дни на октомври.

Още по темата

“Смяната на времето нарушава биологичния часовник на човека. Необходими са между една и две седмици за адаптация на организма”, обясни пък д-р Бисер Георгиев, специалист по обща медицина в 11-и ДКЦ в София.

Най-тежко понасят промяната децата и възрастните хора с хронични сърдечни болести. Нарушава се сънят, а това може да доведе до стрес, умора и депресия.

Има повишен риск за отключване на психични заболявания, каза още д-р Георгиев.

Според него, за да преодолеем по-лесно неприятните последици от смяната на стрелките, е добре по възможност да отложим ангажиментите поне първите 1-2 дни, да си осигурим повече време за почивка, като е подходящо да ставаме по новото часово време и да лягаме по старото.

Като цяло е добре да увеличим с час съня си. По-лесно ще преодолеем прехода с витамин C.

Страната ни да приеме зимното часово време за постоянно, искат 48% от българите, а лятното предпочитат 32%. Това показват данни от национално представително проучване на “Екзакта Рисърч Груп”, проведено от 28 септември до 5 октомври с 1000 пълнолетни българи в 92 населени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
5
 
! Отговори
Пет преди 5 години
До Боби и Фокнър Момчета на Каква възраст сте та сеете умни съвети?20...25..до 30? Понятие си нямате с Този Глупав начин на живот..Концентрат алкохол и цигари и ..без.раз.борен се.кс..колко Проблеми ще ви дойдат след време! Нека минете 50.ако доживеете до пенсия.ще сте скапани отвсякъде..черен дроб...бял дроб..рак..си.фи.лис... сами без сериозна жена край себе си ..егоисти самотници.това ви чака.а и бронхопневмонии заради скап.ано здраве! Наздраве!!!
17
1
 
5
 
! Отговори
Пет преди 5 години
На темата за лятно.зимно часово време..това важи Само за Средноевропейските височини. Ако сте прекалено на север.например северна Норвегия.през лятото ги има Белите нощи.слънцето почни не залязва и през зимата почни не изгрява .а там покрай Екватора деня и нощта са равни през цялата година.Имаше по герм.тв.предаване че Точно в средно европейските височини и където средната год.темп.е около 13 гр.се развива Най умното общество!Германия.Швейц.Англия
16
4
 
3
 
! Отговори
Факър преди 5 години
Боби, подкрепям изцяло тезите ти!!! И аз обожавам природата, не мога без слънцето и неговата светлина и топлина, морето...пия кафето си черно, на ден задължително пийвам бутилка бяло вино надвечер, като има дни, в които наблягам само на концентрати, пуша по кутия и половина-две на ден, спортувам три пъти седмично, като се раздавам без остатък и "секс правя с който ме изкефи като външност", качественото съдържание също се брои :-P
15
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Лекар: Що се отнася до мен, ако толкова те интересува - обичам природата, не мога без зеленина, въздух, море, река. Пия кафето си черно, без захар. Обичам силно алкохолна бира, но я пия рядко, щото предпочитам доста по-силен алкохол. Цигари не пуша, но съм пробвал трева. Секс правя с който ме изкефи като външност и качествено съдържание. ;)
14
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Лекар: ОбъркАл си се леко... ;) Какъв ти "естествен" ритъм, като времето и часовника са ИЗКУСТВЕНИ НЕЩА, ИЗМИСЛЕНИ ОТ ЧОВЕКА... ;) И точно те бъркат в ЗДРАВЕТО на хората и днес, ама и ти си толкова "доктор" явно... :D Или пък печелиш от НЕЗДРАВЕТО на хората... Мхм, ясно...
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй като мненията са доста поляризирани, най-добре ще е да изкараме една година само на лятно време и после една година само на зимно и да преценим кога ни е по-добре ;)
12
10
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
До БобиТова, което наричаш "архаично" е естественият ритъм на живота, неграмотнико. Ти явно си от "модерните" хора, които обичат всичко да им е изкуствено, стерилно и далеч от природата. Предполагам, че обичаш кафе без кофеин, бира без алкохол и електронна цигара. Може би си и обратен - все пак с*** със жена е твърде архаичен, нали?
11
15
 
12
 
! Отговори
? преди 5 години
За химно време +За лятно време -
10
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а слятното часово време, децата ще ходят по тъмно на училище, зимата ще видят слънце чак в 10
9
16
 
13
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Привържениците на АРХАИЧНОТО и ПОГРЕШНО, възприемано за астрономическо, и "правилно" "зимно" време, всъщност призовават за уеднаквяване на времето за ставане и лягане на ХОРАТА към това на... КОКОШКИТЕ!?! Ставане сутрин към 3 ч.!!!, и лягане вечер към 21 ч.!!! *АГРАРНО-СЕЛСКОСТОПАНСКИЯТ избор за начин на живот... Който СЪС СИГУРНОСТ НЯМА да бъде предпочетен в днешния МОДЕРЕН, ОБРАЗОВАН и ЦИВИЛИЗОВАН свят... ;)
8
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6 При зимното часово време слънцето ще изгрява лятоно ненужно рано,хората ще стават ранозаради външния шум, и високите температури лятото,дакото отиваме наработа вече ще е непоносима жега,вечер ще сестъмва РАНО ЛЯТОТО. В края на август и началото не септември между 18:30 -.19:00 часа. Септември и октомври вече ще е тъмно в 18 часа. Зимното време не става,ще има бунтове и ще го отменим,така,че да въведем лятоното и точка.
7
9
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Привържениците на АРХАИЧНОТО и ПОГРЕШНО, възприемано за астрономическо, и "правилно" "зимно" време, всъщност призовават за уеднаквяване на времето за ставане и лягане на ХОРАТА към това на... КОКОШКИТЕ!?! Ставане сутрин към 3 ч.!!!, и лягане вечер към 21 ч.!!! АРГАРНО-СЕЛСКОСТОПАНСКИЯТ избор за начин на живот... Който СЪС СИГУРНОСТ НЯМА да бъде предпочетен в днешния МОДЕРЕН, ОБРАЗОВАН и ЦИВИЛИЗОВАН свят... ;)
6
19
 
16
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Трябва разяснителна кампания. Явно огромната част от хората все още НЕ осъзнават, че ако се остане на ЗИМНО време, лятото ще започва да се съмва към 3 ч.!!!, а ще се стъмва към 21 ч., което е АБСУРДНО, и е чиста ЗАГУБА на ДНЕВНА СВЕТЛИНА и ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ! Кой иска да започва да става светло в 3 ч. СУТРИНТА??? Докато всички още спят. Къде е смисъла, има нещо КОРЕННО СГРЕШЕНО в това, кое РЕАЛНО е астрономическото време на съответния район... АРХАИЧНИ и ПОГРЕШНИ практики вече НЕ НИ ТРЯБВАТ!
5
13
 
10
 
! Отговори
Бате ПешУ преди 5 години
До Марко ПолоАко искаш да се радваш на сънце,ми бегай в Африка там има колкото си щеш!Ще бъдеш уникален случай всичко живо от Африка и Близкия изток иска в европата,а тоа слънце сака!
4
28
 
23
 
! Отговори
B52 преди 5 години
С огромно нетърпение очаквам момента, в който най-накрая ще минем на лятно часово време! Никой няма нужда от повече мрак вместо слънце!
3
21
 
12
 
! Отговори
Марко Поло преди 5 години
Адаптацията към смяната на часовото време е много по кратка. В тежките случаи е един ден за един час. Тук говорим за смяна на един единствен час. Хайде тогава и да не пътуваме, понеже освен до Букурещ и Атина навсякъде ще ни се наложи и да сменяме часовото време.Така че, Уж доктор Георгиев говори за класическо мрънкане а не за адаптация.Колкото до зимното срещу лятното часови времена - аз искам след работа да не си лагам веднага, а да се порадвам малко на слънцето.
2
20
 
28
 
! Отговори
Дрискам мощно надоле преди 5 години
Лятното бе калтак, лятното дя ве махне. Зимното е истинското астрономическо време.
1
39
 
37
 
! Отговори
Бънди преди 5 години
Крайно време е да се махне това зимно часово време.