ХДС започва да търси: Кой може да обедини Германия?

С оттеглянето на Меркел се появява въпросът кой ще я наследи
4 ное 2018 09:43,
92
ХДС започва да търси: Кой може да обедини Германия?
Снимка: БТА

Германският консервативен блок търси нов лидер за най-голямата политическа партия в страната, който да може да получи подкрепата на обществеността, предаде ДПА, като цитира Кристиян Хаасе, депутат от Християндемократическия съюз (ХДС).

По-рано тази седмица Канцлерката Ангела Меркел заяви, че няма да се кандидатира за нов мандат начело на ХДС на партийната конференция следващия месец. С това започна надпревара за неин наследник, който може да стане следващия канцлер, посочва БТА.

Още по темата

"Търсим някой със значителни умения да обединява хората", заяви Хаасе, който представлява парламентарната група на ХДС и Християнсоциалния съюз (ХСС) на местно равнище.

Той подчерта, че ХДС трябва да може да привлича представители на всички обществени групи и ценностите му трябва да бъдат изразени ясно в ежедневната политическа дейност.

Утре ХДС ще проведе партийна конференция, за да обсъди въпроса за ръководството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
пропов преди 5 години
В Германия който не е живял, не може да проумее ситуацията. Германската икономика е като парен локомотив, никой не може да я спре при оборитите набрани в момента. А от икономиката зависи всичко. И благоденствието на обикновенния човек, и стабилността на висшата класа. В такава обстановка, никой няма интерес от промени, революции, и прочее. Ще понатиснат малко бежанците за да успокоят местното население. Ама не много че да не се разбунтуват. Лека полека, деликатно, методично. Точно по германски.
64
2
 
2
 
! Отговори
Черен германец преди 5 години
НЕма място за тревоги. Германия ще я обедини някой от ядрените физици - мигранти който е дошъл в Гремания по поканата на Меркел . Като се има предвид пасивноста и апатията/толерантноста на местното население - германците , то съвсем скоро в политическия и живот ще дойдат амбициозни араби, африканци, турци... и постепенно ще изместят за нищо не ставащите бели политици . Ще им помогне прочутото немско гостоприемство и "вродената" толерантност към цветнокожи . А Меркел отива да си харчи паричките
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Залагам на Мизата, че бъдещият Канцлер на Германия ще изглежда като сова, ще има дълго и претенциозно име и няма да има мустаци.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вeщица... съсипа Европа и си изпълни плана. Слава на Унгария и Полша! Последните бели крепости...
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем кой. Не е лошо да е австриец, с мустаци.
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел май взе да гледа като Тодор Живков на 10-ти ноември.
59
0
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 5 години
Меркел разказа играта на Европа с джихадистите.... И после била лидер на християнска партия, Боже..... Тая след мандата си трябва да си сложи бурка, като Шинейд О'Конър :D
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ХДС започва да търси: Кой може да обедини Германия?"---Ами, нали бяха намерили,бе! Онази "хубавица" от Саарланд Анегрет Крамп-Каренбауэр, генералната им секрекарка. :)
57
0
 
5
 
! Отговори
Kuala преди 5 години
Няма как да се обединят, напротив циркът тепърва започва. Коалиционната партия, Социалдемократите, са в паника че скоро ще изчезнат от германската политика. Много от техните местни парламентаристи вече отркито заявяват че трябва нов договор за каолицията. Като искания например посочват повидигане на минималната раб. заплата и то значително, безплатни детски градини, учебници, нови социални жилища, спиране на растежа на жилищата и пр. комунистически идеи.
56
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 55. Ми да, като си неграмотен ще искаш друг да те управлява.
55
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SharkА кой искаш да решава за Европа? Путин ли? Аз искам немци да ме управляват не руснаци, руснаци ме управляваха вече неща повече, който иска Русия е на североизток, айдеее чао
54
0
 
7
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименАланкоолу,хората не са против Европа или ЕС,а против това Старият континент да се превръща в ис.лямско-****** клоака съвсем съзнателно!Е,сигурно има и такива,дето са срещу Европа и ЕС по принцип,ама са малко и не определят нищо.
53
2
 
2
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 51. И на мен ми писна У всЕка статия да чета неграмотни коментари към нея! И не искам немцитИ а решават за цяла Европа!!!
52
0
 
7
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Явно в Германия няма истински мъж,който да я поведе напред!Обаче в Австрия е имало и сигурно пак има!(хи-хи)
51
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука са се събрали шепа лаладжии без грам мозък ама истината е че без Европа, България ще се превърне в Таджикистан. Дано немцити да се стегнат и да намерят решения за Европа защото ми писна у всека статия само жлъч, расизъм и плювки по Европата да слушам, все едно БГ не е част от този континент!
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не търсят а ще изберат такъв ..........смешници пишещи смешни статии
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама че смешна КОПИРАНА статия ............. хаха
48
2
 
11
 
! Отговори
Сърбоман преди 5 години
За да има мир, Путин в Берлин, а Меркел... в Сибир!!!
47
6
 
2
 
! Отговори
Сърбоман преди 5 години
Мразя Европа, мразя България, напред с братска Русия и Слава на Никита Сергеевич Хрушчев! Върнете гдр-то на Россия !! Меркел да бъде пратена на Путин.Казах!
46
10
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Как е възможно да искате фашизъм бе хораааааа вие не сте с всичкия си