Мигрантите – без документи, а искат убежище в Европа

Част от тях умишлено изхвърлят документите си
4 ное 2018 14:06,
108
Мигрантите – без документи, а искат убежище в Европа
Снимкa: Reuters, архив

Повечето кандидати за убежище продължават да пристигат в Германия без документи за самоличност, пише днес в. "Велт ам зонтаг", като цитира данни, предоставени от германското външно министерство в отговор на запитване от партия "Левите", предаде ТАСС.

Още по темата

През първото полугодие на тази година 58 на сто от пълнолетните бежанци са влезли на германска територия без документи. Според федералната служба по миграцията и бежанците известна част от тях умишлено изхвърлят документите си за самоличност, "вероятно, за да увеличат шансовете си при разглеждане на молбите за убежище", предаде БТА.

Според статистиката на германското вътрешно министерство 88 на сто от афганистанските кандидати за убежище, 89 на сто от еритрейците и 95 процента от алжирците влизат в страната без документи.

Още по-голям дял са бежанците без лични карти и паспорти от Нигерия, Сомалия и Гамбия - 97 до 99 на сто. За отбелязване е, че тази година без документи са само 21 процента от сирийците и турците, подали молба за убежище в Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Подводен заварчик съм. Ти кой си?:)
18
1
 
14
 
! Отговори
Един от Кочинистана преди 5 години
До ТерсенетоПлащаш, щото в скапаната ти Византия трябва да плащаш три пъти по толко. Приехме ви по време на хунтата, после след 1989 се погърчехте, а сега като пенсионери пак се върнахте да цоцате на наш гръб. И ти си мигрант, икономически. Търсиш келепира, нещастнико.
17
10
 
6
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Цинико, пиша ти от Хамбург писмо. Мога да ти пиша от Анкъридж до Ушуая. От Сан Франциско до Марсилия. А стига си се правиш на интересен. Ти да не си местен гражданин във Германия. Такива като тебе трябва да им се отнеме българското гражданство. Моето не аз съм българин и си плащам данъците във България. Ти какво търсиш във тоя форум? Ти си се отказал от България.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До АнонименДо 17Познавам много хора от селата. И аз съм от село. Вярно е, че селата ни загиват. повече от 600 вече са мъртви. Но аз не съм чул някой да иска бежанци в тях. Чувал съм го само от Кристалина Георгиева, която вероятно отдавна не е стъпвала в някое от селата.Ти си ***.
15
2
 
19
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Добре се що просто не направим един референдум и не гласуваме за излизане от ЕС да се преброим просто колко сме.И ако сме повече да му бием шута ама яко затваряме граници и ти и почваме самостоятелна политика и договори.Ама няма как да стане колко крадат и живеят от еврофондове.
14
0
 
12
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До анониmno.Счупиха телената и с решетки ограда на пропусквателен пункт,-----------------Нека чупят нали отиват в Америка. Да види Тръм какво е.
13
1
 
27
 
! Отговори
Берлускони преди 5 години
До От ГерманияАз така се возя в неделя в градския транспорт в Италия. Познай от три пъти. Бял съм само аз, иначе гюрюнтията е същата:) И билет пак си валидизирам само аз.
12
1
 
40
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
А бе що не тръгнат към Япония?
11
29
 
3
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Добре де, дори и да ви се сбъднат най-черните, ксенофобски, фашистки и нацистки кошмари,а именно, как изчезваме като етнос,КАКВО ОТ ТОВА?!?!?Какво имаме да губим?Единствено хубава природа. Добре, но ние я унищожаваме дейно и усърдно и без това.Култура? Славна история? Просперираща и нормална държава?БОЖЕЕЕЕЕЕ, да коментирам ли изобщо?Тогава?Мъртвороден народ от човешки отпадъци.Европа поне има какво да губи, ами ние?
10
7
 
8
 
! Отговори
До 20 От Германия преди 5 години
Обожавам Германия и особенно бежанците.
9
1
 
44
 
! Отговори
От Германия преди 5 години
Преди обед днес се возих на есбан от франкфурт за майнц и по вече от половината вагон беше пълен с " нови мур га ви немци " . Викаха силно все едно са на полето.
8
1
 
27
 
! Отговори
Еврутлантик преди 5 години
Бъдете тулератни и мили с бежанците.
7
27
 
13
 
! Отговори
Циник преди 5 години
До АнонименЕ да, но такива са ни порили пет века, и българките са раждали от тях.И затова са ни променили генетично.Отдавна не сме онези българи, като през Първото или Второто Българско царство.
6
1
 
47
 
! Отговори
анониmno преди 5 години
Млади мъже,изхвърлящи документи за самоличност и са ги приели в Германия!!Как е възможно!Тия политици имат ли акъл.Снощи гледах във Фейса клип как трошат и хвърлят камъни по оградата на Мексико,тръгнали от Хондурас,Гватемала към САЩ.Надаваха викове като диви инданци,които сме гледали от филми.Счупиха телената и с решетки ограда на пропусквателен пункт,митничарите им пуснаха газ,но пак се връщаха,чупеха.
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да допълня 1-ви - доктори, инженери, химици, физици...
4
5
 
14
 
! Отговори
Русофоб, ром, гей преди 5 години
Търся група СМЪРДЯЩИ бежанци да ми *** директно в устата, докато *** дълбоко в ***, тая *** в а майка ми
3
4
 
16
 
! Отговори
Неолиберал преди 5 години
Тия са ми познати *** и са ме много пъти, а и майка ми я е б а х а тия са бе, познах ги
2
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На шлепове в Баренцово море ,закотвени надълбокото и 70-80 километра навътре в морето.Вода ще им карат с танкер,риба ще си ловят.Климатът е прохладен и няма да им е топло.
1
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само жени и деца...