На косъм от конфликт? Руски изтребители облетели белгийска фрегата

Капитанът: Наредих да не се прави нищо, за да не почне война
Обновена: 25 ное 2018 23:10 | 25 ное 2018 23:05,
203
На косъм от конфликт? Руски изтребители облетели белгийска фрегата
Ново напрежение по море Русия-Украйна днес. Снимка: Ройтерс

За инцидент между натовска фрегата и руски изтребители в Балтийско море съобщават белгийските медии.

В четвъртък сутрин двойка руски Су-24 с въоръжение прелетели ниско няколко пъти над белгийска фрегата, която водела патрулна мисия в Балтийско море.

Още по темата
Фрегатата "Годетия" в момента е флагмански кораб на северната миноочистваща флотилия на НАТО, която се състои от шест съда от Германия, Холандия, Норвегия, Литва и Латвия. Групата е част от силите за готовност на НАТО и патрулира в Балтийско море.

"Това е ясна демонстрация от страна на руснаците: вижте какво можем, вижте какво смеем", е цитиран да казва капитанът на "Годетия" Петер Рамбоер.

Според снимки, разпространени от белгийските военни, руските машини са били въоръжени с ракети от типа въздух-земя, които могат да се използват и в морето. Те прелетели над командния кораб три пъти на ниска височина.

Капитанът Рамбоер наредил на останалите кораби да не предпремат никакви действия, за да избегне ескалация на напрежението.

"Не исках аз да съм човекът, причинил Трета световна война поради грешна преценка", казва капитанът пред телевизия VRT.

За инцидента се разбра по време на посещение на новия белгийски министър на отбраната Сандер Лоонес на борда на фрегатата.

Според белгийската телевизия въоръжението на борда на руските изтребители са ракети Kh-25s, които имат обсег на действие от 10 до 40 км. Самата "Годетия" не е оборудвана да отблъсква атаки от въздуха, и може да служи само като команден и логистичен кораб.

Списание "Ле Виф" съобщава още, че случката с руските изтребители е станала само ден, след като руска подводница е изплувала в непосредствена близост до фрегатата.

"Годетия" и останалите 5 кораба подновиха мисията си в Балтийско море през октомври. До момента руското Министерство на отбраната и НАТО не са коментирали случилото се. "Годетия" има 90-членен екипаж, съобщава белгийският ежедневник “Де стандард”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тоя мечо, щото има и тигри!
55
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тея руснаци що не си седят в Азия, ами се правят на отворени. Ще им дойде в повече на някои от развитите страни и ще им се види тясно малкото земя която държат в Европа. *** и агресивна власт като тази или иранската нямат място в бъдещето. Руският народ не яде ракети и танкове ама ходи им обяснявай. Диваци.
54
7
 
27
 
! Отговори
Красен преди 5 години
А какво ще се случи ако руска фрегата доближи Америка? Някой замислял ли се е? Изобщо няма даже да я прелитат Ф16, а направо ще я потопят и ще засипят медийте с информация, че са защитили страната си. И медали ще им дадат даже. Така че, за момента руснаците пипат твърде меко и не бива да им се сърдят. Така де, ако сам се натикаш в лапите на лъва и тоъ те схруска, кой ще е виновен?
53
6
 
6
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
Абе какво стана с норвежката фрегата ударена от гръцкият танкер и потънала близо до брега ? Тръгнали дрисливите натовци да дразнят мечока ,но той от майтап не разбира и им потопява ръждивите корита немедлено .
52
2
 
12
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Само САТАНА ще оправи и отрезви САТАнато! Напълнихте ли памперсите шушумиги?;)) Хаха. С едни брадати ислямисти не можете да се справите, а тръгнали с мечката да се заигравате.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофобите, отсега ви съветвам, вземете си по един руски флаг и си го дръжте под леглата, за всеки случай, ха ха ха...
50
9
 
4
 
! Отговори
Роко преди 5 години
До Анонимен 69 На верно ли тая 50 годишна танекия може да потопи съвременен кораб без той разбере? Ако го вярваш това значи си по - *** от допустимото за русофил (по принцип русофилите сте порядъчно ***, но чак толкова е прекалено дори за русофил) Колкото до трета световна не бой се, за да я започне ботоксовото джудже трябва да има топки, а всички знаят, че няма. Ако на някой капитан напълни памперса и вземе, че гръмне летящия Москвич най - много джуджето да се попеняви както когато ***
49
5
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
А, заводите за памперси на Запад не могат да смогнат ! ...
48
5
 
3
 
! Отговори
Rrr преди 5 години
Интересно ми е как са видели с какви ракети са били изтребителите...
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белгийчетата напълнили гащите и ги пуснали.
46
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резултата от фашистката руска пропаганда можете да го видите тук в коментарите.Постоянната денонощна пропаганда на руските медии срещу Европа и България - дава своите резултати.Отдавна ви предупреждавам да не купуватe имоти в България.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, я стига. Самолетите ако са искали да започнат нещо, въобще нямаше да видят откъде идват ракетите(40км?). После капитана, чиито кораб няма мерки за защита от въздуха, наредил да не се прави нищо? А какво можеше да нареди да правят, като няма оръжия срещу въздушни заплахи? Да мятат рапани и мидички по изтребителите ли?!?Но видите ли, той бил избегнал 3-та световна! Герой!Реално Су-тата можеха да минат и да потопят корабите и щеше да има само *** протестна нота утре, за която я чуем,я не
44
5
 
2
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
До Анонимен 65Заминавай. Няма да липсваш дори на майка си. Можеш да изтревпеш всеки со.оросоид който срещнеш в сибир.
43
2
 
11
 
! Отговори
Да си го кажем! преди 5 години
Потапяйте всички кораби на гнусарите от НАТО с ядрено торпедо да отиват да хранят рибите.Запада е плацдарм за не.рои.ирането ци.анизи.ането и ислямизирането на Европа.май.а им да ***!
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До (*_*)Строеният в Гданск през 60-те години "Лиман" бе таранен от много по-голям кораб, превозващ твои събратя. Мина без жертви.Плаващият док беше шведско производство. Ще го извадят.На руските кораби се вее Андреевскят флаг! Като го видят, враговете им се н**рат!Руските подводници гонят из Северния Атлантик американските сабмаринс като кучета зайци!
41
4
 
3
 
! Отговори
Добърден преди 5 години
Вече не са 90 души екипаж а 90 души подали си оставката.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Циркаджийски истории и на Русия и на НАТО.Водят света към война със тази наговорена романтика
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Napalnili sa gashtite kato donald kuk
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...двойка руски Су-24 с въоръжение прелетели ниско няколко пъти над белгийска фрегата, която водела патрулна мисия в Балтийско море"---Ами, Йовче, Су-24 е военен самолет, бе, девойко! Да не искаш да е" прелетял ниско няколко пъти" с дърва за огрев на борда. :) После: къде е Белгия, къде е Балтийско море.Виж, руски Су-24 над "Белгийско" море си е друго нещо. :)
37
3
 
3
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
един човек си пише и си отговаря сам в две теми. чак пуснах сълза от умиление. прочие, по повод провокацията, по руските форуми се оказва, че са подготвени с политически шаржове, и за белгийците и за украинците. ти да видиш.не, не са тия за долан куг ретуширани.