На косъм от конфликт? Руски изтребители облетели белгийска фрегата

Капитанът: Наредих да не се прави нищо, за да не почне война
Обновена: 25 ное 2018 23:10 | 25 ное 2018 23:05,
203
На косъм от конфликт? Руски изтребители облетели белгийска фрегата
Ново напрежение по море Русия-Украйна днес. Снимка: Ройтерс

За инцидент между натовска фрегата и руски изтребители в Балтийско море съобщават белгийските медии.

В четвъртък сутрин двойка руски Су-24 с въоръжение прелетели ниско няколко пъти над белгийска фрегата, която водела патрулна мисия в Балтийско море.

Още по темата
Фрегатата "Годетия" в момента е флагмански кораб на северната миноочистваща флотилия на НАТО, която се състои от шест съда от Германия, Холандия, Норвегия, Литва и Латвия. Групата е част от силите за готовност на НАТО и патрулира в Балтийско море.

"Това е ясна демонстрация от страна на руснаците: вижте какво можем, вижте какво смеем", е цитиран да казва капитанът на "Годетия" Петер Рамбоер.

Според снимки, разпространени от белгийските военни, руските машини са били въоръжени с ракети от типа въздух-земя, които могат да се използват и в морето. Те прелетели над командния кораб три пъти на ниска височина.

Капитанът Рамбоер наредил на останалите кораби да не предпремат никакви действия, за да избегне ескалация на напрежението.

"Не исках аз да съм човекът, причинил Трета световна война поради грешна преценка", казва капитанът пред телевизия VRT.

За инцидента се разбра по време на посещение на новия белгийски министър на отбраната Сандер Лоонес на борда на фрегатата.

Според белгийската телевизия въоръжението на борда на руските изтребители са ракети Kh-25s, които имат обсег на действие от 10 до 40 км. Самата "Годетия" не е оборудвана да отблъсква атаки от въздуха, и може да служи само като команден и логистичен кораб.

Списание "Ле Виф" съобщава още, че случката с руските изтребители е станала само ден, след като руска подводница е изплувала в непосредствена близост до фрегатата.

"Годетия" и останалите 5 кораба подновиха мисията си в Балтийско море през октомври. До момента руското Министерство на отбраната и НАТО не са коментирали случилото се. "Годетия" има 90-членен екипаж, съобщава белгийският ежедневник “Де стандард”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милиони доброволци от Северна Корея:)))))))))) Но напоследък и Ким иска обединение с Юга:)))))
75
3
 
12
 
! Отговори
Ели преди 5 години
колко пъти сме били на ръба на ядрената война, благодарение на агресивната политика на САЩ-НАТО?Кубинска Криза, 1973 "ДефКон 3", Рейгън "Пършинг" Германия, 1983 -разузнв. полети над Русия? Капитан втори ранг Василий Архипов - който ни спасява от ядр. катастрофа. А "Дефкон 2", а "Хромиран купол" САЩ.Да не говорим за обръч от ядрени установки Балтийски д-ви, острови - Т. ок., юг - Грузия, Украйна, Черно, Балт., Азовско м..Ако Р-я има бази в Канада, Мексико, Т. и Атл. океани? Как ще реагира САЩ
74
15
 
6
 
! Отговори
БГ+ЕС+НАТО преди 5 години
Руските агресори са си пролели кръвта за да ни поробят ,затова сега ни смятат са техни роби и тяхна собственост ! Историята помни кой с какви цели и с какви намерения ни "освободи" от турците ! ЕС ,САЩ и НАТО са ни единствени верни съюзници благодарение на които днес сме наистина свободни и дори тях критикуваме без да се страхуваме от наказания , а не като през руско робство да не можем и една критика към руснаците да кажем !!
73
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като демонстрират военни кораби до руската граница на хиляди километри от Белгия, белгийците какво очакват да ги черпят с пелмени ли?И какво като си летяли руски самолети, летяли са до руските граници, не до Белгия.Къв го дират белгийците до границите на Русия и то с веонни, като нема нито един руски военен до границата на Белгия.Или на белгийците им се приискало Русия и милионите доброволци от Свободния свят подкрепящи Русия, внезапно да погостуват в Белгия?
72
4
 
1
 
! Отговори
БГ-ру преди 5 години
Българската "нация" се състои от около 40% славяни, 15% хуни (българи - котогури), 30% местни - траки, даки, илири, и напоследък фесове и скара-бира. Унгарците са 90% хуни - оногури. Заедно с маджарите идваме в Европа. Те малко на запад, ние малко на юг. Това е част от експанзията на хунската империя. Унгарците разцепват славянските племена на южни и северни. Южни: Словения, Хърватска и Сърбия. Северни - чехи, словаци, поляци и малко в днешна Украйна. Факти, драги господа!
71
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски самолети си патрулирали до руската граница.Къде е Белгия, та белгийска военна фрегата търсела диаманти до руската граница?Белгицийте се опитали да обплават руските самолети патрулиращи руските си граници, добре че руснаците не използвали оръжие, щото от белгийците щял до остане само поплавъка им.Кво дират белгийците в Балтийско море- диаманти, кроасани, да ги ошамарят ли, не мога да разбера. къде е Белгия, къде е Русия?
70
20
 
6
 
! Отговори
привет от Германии преди 5 години
Руските некадърници са ми ясни като две и две равно на четири ! През мирно време знаят че няма да бъдат свалени и кръжат над кораби на НАТО , а когато има реални бойни действие се крият като мишки в дупките си въпреки обещанията си ,че ще свалят всеки американски самолет който бомбардира Сирия и ще потопят всеки американски кораб от който се бомбардира Сирия ! Да ги ебба в страхливците , през мирно време на мъже се правят ,а при реални бойни действия бягат от американците като дявол от тамян !
69
16
 
5
 
! Отговори
БГ-ру преди 5 години
Не сме братя с руснаците, а с унгарците. исторически факт. А България е пропита с руска водка. Ние сме врагове за руснаците, които имат финско-монголоиден произход.
68
5
 
11
 
! Отговори
BG+RU преди 5 години
Българи и руснаци сме братя................България е пропита с кръвта на руските офицери и войници!!На който не му харесва..............билета за Америка, ама и за там ви искат визи, нали??На Запад ще сте роби.............само за чистачи и миячи на чинии ви искат западняците!Кога ще го разберете, селяни прости??
67
3
 
12
 
! Отговори
НАТО пак заплашва преди 5 години
Белгииеца да е виждал руски фрегати, водещи патрулиране край Антверпен- НЕ Е!Какво прави белгийски капитан и белгийска военна фрегата до руската граница?Да внимава, че му се е разминало само с прелтяванене на руските самолети, щото може руските фрегати да му дойдат нагости, и ще разбере кво им е било на Хитлер и Наполеон и що руснаците са наминали да им кажат здрасти в Париж и Берлин.
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Petrolyt padna, prosia pochna provokaciite. Mizernici
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманииСтой си в Германия и не давай акъл на руснаците......................Германия на дъртата вещица Меркел се ислямизира яко............само турците са над 6 милиона..............горките германки..............няма да има бели мъже за тях..............само турци, араби и всякаква *** от Африка и Афганистан!Русия е велика, Крим е руски, свикна ли???
64
11
 
3
 
! Отговори
Хъ преди 5 години
Задават се нови санкции за блядистанската империя на злото.
63
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е велика................тия НАТО-вци станаха много нагли...................или да се съобразяват с Русия..............или ще ядат голям бой.............братята-руснаци знаят какво да правят!!
62
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските гнусни провинции няма да спрат до тук, всички знаят, че мечката е стръвница и иска кръв. Нали знаете какво става с стръвниците, когато почнат да влизат в обора, отстрелват ги!
61
5
 
21
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 5 години
а защо да не се каже че Белгийски военен кораб е обплавал руски самолети отдолу докато са летели на мироопазваща мисия? И така кораба 3 пъти обплавал сомелетите но те не предприели нищо за да не започнат 3та световнаДо колкото помня водната повърхност е ничиа територия, можеш да си плаваш, летиш ако щеш и по водата като Исус да ходиш
60
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Паци султанскага газ е по - добра, защото не е руска, а е руска цъс султанска надценка. Умника той...
59
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Паци го оставете. Той желае собствногъзно да замести Южен Поток и да прокарва султански газ през газоотвода си. Това му е детска мечта - да стане калъфка за всички султански хойове.Ще му го инжектира там лично Ердоган.
58
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пич, не сзнам дали знаеш, но по - голямата част от Европа ПРИНАДЛЕЖИ на Русия. Защо, според тебе, руснаците трябва да "си ходят в Азия", когато са собственици на по - голямата част от континента? Та напрактика Европа е руски континент. Та, "малкото земя, която държат в Европа' е повече от половината континент ;)))Аз не бях добър по география навремето, но винаги съм можел да чета карти. Ти, явно и това не можеш ;)
57
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са ми интересни глупавите русофоби в България. Първо, Русия е отвоювала едни територии от турция. После, вместод а ги запази за себе си, ги е подарила на някаква *** и им е създала държава, която днес се нарича България. В днешно време 80% от проходите в бюджета на България са благодарение на Русия. Защото се дължат на енергийния сектор и на обслужеащите го сфери. А това може да бъде дори над 80%. Само Белене и Лукойл да спрат и ще се озъбите всички, а тях ги има защото руснаците искат.