Русия да нахлуе в Украйна? Путин няма да стигне далеч

Политолог: Европа има варианти да предотврати напрежението
Обновена: 27 ное 2018 22:11 | 27 ное 2018 22:10,
61

Смятам, че конфликтът между Русия и Украйна ще се ограничи със сегашния сблъсък. Спомена се за ново разширяване на санкциите. Има и доста сериозни промени в самата Русия. Този път Путин няма да отиде далеч.
Още по темата

Така политологът и експерт по европейските въпроси Владимир Шопов коментира напрежението между Киев и Москва. Преди дни Русия блокира достъпа до Азовско море, като прегради Керченския пролив с огромен танкер, а в небето над него кръжаха бойни самолети и хеликоптери.

"Целта на санкциите е да се ударят енергийните носители в Русия. Санкциите са насочени доста добре. Те пречат на страната да развива една от най-големите си индустрии в бъдеще. Европа има доста варианти да предотврати ескалирането на напрежението", категоричен е гостът на "Денят ON AIR".

Политологът коментира и създалата се около Brexit ситуация около Великобритания и Европейския съюз.

"От това, което виждаме, тази сделка ще бъде одобрена, но на второ гласуване, а не на първо. Първото гласуване ще е на 11 декември, но още отсега започва почвата да се подготвя за евентуални проблеми. В момента сме на финалната права на сагата", сигурен е експертът.

По думите му всички играчи започват здраво да блъфират, за да се извлече колкото се може по-голяма полза.

"Отговорността за провал на тази сделка е прекалено голяма. Значителна част от хората в консервативната партия ще си дадат сметка за това. Те трябва първоначално да блокират самото споразумение, но освен това трябва да свалят собственото си правителство. Реално пък Великобритания ще стане неуправляема", добави още Шопов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прозападна телевизия никога не гледам новини там !!!!!
45
28
 
9
 
! Отговори
Какво бе преди 5 години
Истината май боли, а? Скоро ще дуате супата проруски мекеренца!Да на ви екстрадираме по бързата процедура към "матушка Россия"!
44
6
 
27
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Кой го е набедил този на експерт и кой му плаща?!За какъв конфликт говори? Не видя ли, че това е провокация от Украйна? Причините са няколко, първо Порошенко е мн. нисък рейтинг, а идват избори. Второ - имаше опция Тръмп и Путин да се видят на срещата на Г20. Сега Тръмп вика, че може да няма. Съпротивата към Тръмп в САЩ на високо ниво от т.нар. дълбока държава е голяма. Те нямат интерес от добри отношения между Русия и САЩ, ВПК-от няма интерес, те искат войни и профажби на оръжия.
43
2
 
20
 
! Отговори
Да бъде Мир! преди 5 години
Експерде, няма конфликт между Русия и Украйна в Керченския проток. Има спиране, блокиране, задържане, арестуване и съдене на злостни нарушители на реда за преминаване под арките на Кримския мост.Това първо.И второ: няма сделка по Brexit. От това, което четем във финалния документ от почти 600 страници, тази сделка ще бъде одобрена, но на второ гласуване. Първото гласуване ще е на 11 декември, а второто - през лятото на 2020 или даже 2021 г.Свидетели сме на един от многото спектаклиза наивници
42
0
 
21
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
"Политолог и Експерт по европейските въпроси". Кой им плаща заплатите на такива?
41
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как се промени света! Едно време, който не ставаше за нищо, работеше в заводите или на полето. А сега стават политолози...
40
20
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До АнонименХахахахаааааа, Наполеон, Хитлер..... дрън, дрън... Те бяха сами срещу целия свят. Сега положението е обратно, Путин е сам срещу всички. Понял блятуга?
39
4
 
21
 
! Отговори
комитата преди 5 години
истината е че Порошенко по сценарий води Украйна към унищожение-изгубила е 1/3 от населението си а икономиката е в колапс да влизаш в конфликт зимата с Русия означава че не си много добре . Всичко това е заради изборите през март и да получиш заеми и оръжие оправдавайки се с опасност от война но населението ням а да понесе тази цена и ще има изненади за правителството.
38
8
 
3
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
Бе ти, ако си *** син, можеш да пишеш всеки за твой брат. Това си е лично твой проблем.
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да. Заглавието подсказва. Русия няма да отиде далеч само този път до Лондон през цяла Европа
36
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Недейте да дразните велика Русия..............ще ви гази руската мечка.................питайте Хитлер и Наполеон!!!
35
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете с манипулативните антируски статии.................българите и руснаците сме братя..............България е напоена с кръвта на руските войници и офицери!!
34
4
 
22
 
! Отговори
Седящия бик преди 5 години
Историята е показала , че през около 100 години руснаците стигат доста надалеч с разходките си.
33
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди 2-3 години Жириновски беше казал на украинците да са благодарни , че Путин е президент, че "ако бях аз за 3 дена всичко щеше да е решено...ее, Лвов бих го дал на поляците"и въобще за тези години Путин не си позволи да обиди украинците като народ, което фашистката хунта прави непрекъснато. а проблема може да се реши за 27 мин.....ако руснаците искат и решат, така че Порошенко да пие хубава водка, а не менте
32
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не вземе Путин да нападне Украйна, че после в Лондон ще заседават само на руски...
31
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минското споразумение беше сключено когато опълченците започнаха да напредват към Киев, след като разбиха всички по - големи и добре оборудвани украински войскови части. На практика Минското споразумение спаси Киев от загуба на половината украински територии. Ако това споразумение отпадне нищо не може да им помогне вече.
30
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Русия вече изнася доста успешно за Китай."По вярно и точно е че Китай внася много успешно и спешно китайци в Сибир.
29
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мен"А какво ли ще стане сега ако отпадне то"Украинците ще направят парад на победата в Москва.
28
4
 
41
 
! Отговори
мен преди 5 години
Някой помни ли защо беше минското споразумение? Ще ви припомня за да не стигнат до Киев опълченеците. А какво ли ще стане сега ако отпадне то
27
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия вече изнася доста успешно за Китай. ЕС може само да се прецака от бъдещи санкций. САЩ не губят нищо защото те нямат търговски отношения с Русия така че е хххх другарче цялата работа.