Руски съд остави за 2 месеца в ареста 12 украински моряци

Мерките за неотклонение на офицерите ще бъдат определени утре
27 ное 2018 21:00,
57
Руски съд остави за 2 месеца в ареста 12 украински моряци
Снимка: БТА

Руски съд на анексирания украински полуостров Крим днес определи мерки за неотклонение на 12 от общо 24 украински моряци от трите военни съда, задържани от руската брегова охрана при инцидент в неделя, предаде ДПА, като се позова на агенция Интерфакс.

Още по темата

Съдебният състав в град Симферопол им наложи мерки за неотклонение "задържане под стража" за два месеца по обвинение в незаконно пресичане на границата със заплаха от насилие. Ако бъдат признати за виновни, моряците може да получат до 6 години затвор.

Мерки за неотклонение на останалите задържани украинци, които са офицери, ще бъдат определени утре, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Инцидентът между руската брегова охрана и украински военни кораби стана в неделя вечерта в Черно море край бреговете на Крим, докато украинските съдове се опитваха да преминат през Керченския проток, за да влязат в малкото Азовско море. То е от ключово значение за износа на зърно и стомана, произвеждани в Източна Украйна, отбелязва Франс прес.

Руската брегова охрана, която е на подчинение на Федералната служба за сигурност (ФСС), задържа два украински катера и влекач по обвинение, че са навлезли незаконно в руски териториални води, а двадесетината моряци на борда им бяха арестувани.

Инцидентът беше определен от Русия като "провокация". Украйна го квалифицира като "акт на агресия" от руска страна и настоя за освобождаване на моряците и връщане на плавателните съдове.

По данни на ООН в руско-украинския конфликт са загубили живота си над 10 000 души, 2 700 от които цивилни.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 г. На полуострова има голяма руска военноморска база на Черно море.

Действията на Русия бяха ответна мярка на отстраняването на проруския украински президент Виктор Янукович, на фона на масови протести с искане за по-тесни връзки със Запада, припомня ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
4
 
! Отговори
стига пропаганда преди 5 години
Никой не иска в Русия щото е студено, ние сме южни народи, а Скандинавците си имат уредени държави.Иначе по заможни л'де акостират в Москва, за тях там живот има, дет са вика то само заради рускините да идиш стига.
46
5
 
3
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Бог да пази България от всички червени кап...ути, които продават родината си за шепа копейки.
45
3
 
24
 
! Отговори
L преди 5 години
Какъв анексиран Крим бре? Народа би шут на украинските фашисти и сега всички , които са против Русия реват че било анексирано! Мамка ви фашистка!
44
2
 
23
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Защо не се сещам за такава държава(Украйна) назад в историята ...Укрите са промити мозъци!Хич ни им идва на акъла,че ги използват за пушечно месо!
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 2 месеца ще ги пуснат. Руснаците са наясно, че моряците просто са изпълнявали заповеди, колкото безумни да са били тези заповеди. Ще ги държат колкото да отпрявят послание към Педpo какво ги чака следващите. Тоест всяка следваща украинска мисия я грози максимална присъда и той ще носи лична отговорност.
42
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не на руския Гулаг !Бог да пази България от руското Зло !
41
5
 
21
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 45: Защо пишеш г'лупости: Коя държава не защитава границите си? Имаше инцидент с турски катер и наш граничар стреля и уби турски бракониер. И ние стреляме, се оказва, срещу съседите си. И ние ли сме "фашисти"А укранинските военни кораби съзнателно са навлезли в руски териториални води, и то, забележете, в район, който е бил в териториалните води на Русия и преди анексията на Крим. Така че каква "агресия на Русия". Моряците може и да ги освободят, а някои (т.н. "контраразузнавачи" не
40
4
 
18
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ФАК америка Вива Русия!
39
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лозунгите и обидите са знак за лошо възпитание и за липса на аргументи. Простете на нас, смешниците, че не ближем американски подметки и не скачаме като морозовци на амбразурата, за да браним безкористните им дела по света и у нас.
38
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашистка Русия стреля на месо по съседите си !Клаустрофобията е неизлечима болест на руския Гулаг от векове насам !
37
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Темата на деня в Русия е че главният редактор на прокремълската телевизия Русия-1 Сергей Бревин има английско поданство. Той казва че никога не го е крил. Но не съм чул някой русофил да се затърчи за руско поданство.Смешни сте русофилчета.
36
5
 
29
 
! Отговори
Душа преди 5 години
Леко са се разминали провокаторите! Широка е руската душа! Това ако беше в Саудитска Арабия досега да са на площада и да ги налагат с метални камшици! А в САЩ щяха да се водят безследно изчезнали и да ги изтезават в Гуантанамо до "пълни самопризнания" в тероризъм!
35
12
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 5 години
Значи сме илИментарни?? Хаха, хамериканския ***, чист българин съм, но за разлика от теб говоря няколко езика, вкл.руски.. И не казвам ли истината? Имам само минуси, защо ли? Промити мозъци сте!!! Идеални сервилни ***..
34
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименГрешката ти е, че не си прочел достатъчно книги. Русия е спасителката на Европа в миналото и ще бъде и за в бъдеще
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БлядПутин няма да се спре докато тотално не срине Украйна-Затварянате на протока точно това цели - срив на търговията на Украйна.Следващата стъпка е да копне Мариопул
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Привет от БългарияТой не говори и т.н. Елементарен си.
31
18
 
6
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Според ММП водите в пролива са международни. Действието на Русия е пиратско и наподобява това на ИД или на Златната Орда.
30
2
 
10
 
! Отговори
Привет от България преди 5 години
До 29. Говоря истината. Путин си има говорители за незначителните случаи. То се вижда бе. Той не прави изявления, а говорителя, външния министър
29
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Братята украинци и т.н. и на български, после и так дальше. Колко сте некъдърни и илиминтарни руските тролчета. ХАХАХАХА
28
7
 
8
 
! Отговори
Бляд преди 5 години
Путин няма да се спре докато тотално не срине Украйна, без подкрепа от Европа Украйна няма шанс