Порошенко в интервю за "Билд": Путин иска Украйна!

Меркел да се притече на помощ на Киев, иска той
29 ное 2018 08:20, Анисия Иванова
179
Порошенко в интервю за "Билд": Путин иска Украйна!
Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко обвини руския си колега Владимир Путин, че иска Русия да анексира цяла Украйна, и призова германския канцлер Ангела Меркел да се притече на помощ на Киев, предаде Ройтерс.

В неделя Русия задържа три украински военни кораба на път за Азовско море близо до Кримския полуостров, който отне от Украйна през 2014 г. Русия твърди, че корабите са влезли незаконно в нейни териториални води - обвинение, което Украйна отрича.

Още по темата

В интервю за в. "Билд" и пресгрупата "Функе" Порошенко отхвърли твърденията на Москва, че опитът на украинските военни кораби да влязат в Азовско море е бил провокация.

"Не вярвайте на лъжите на Путин", призова украинският президент и сравни тезата на Русия с нейните уверения, че е изпратила войници в Крим през 2014 г.

"Путин иска да възстанови старата Руска империя. Крим, Донбас, цялата страна. Като руски цар, като какъвто се възприема, неговата империя не може да функционира без Украйна. Той гледа на нас като на негова колония", заяви Порошенко.

Украинският президент призова Германия - най-големия купувач на руски газ - да се откаже от изграждането на газопровода "Северен поток-2", който би позволил на Русия да снабдява директно Германия, заобикаляйки Украйна.
 "Имаме нужда от силна, решителна и ясна реакция на агресивното поведение на Русия. Това означава също спиране на проекта за газопровод "Северен поток-2", каза Порошенко, цитиран от Ройтерс.

В същото интервю украинският президент призова НАТО да разположи военни кораби в Азовско море, за да подкрепи Украйна срещу Русия, предаде Франс прес.

Путин "не иска нищо по-малко от това да окупира (Азовско) море. Единствения език, който той разбира, е този на единството на западния свят", заяви Порошенко.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАЙ НИКОЙ НА ЗАПАД НЕ ИСКА ВЕЧЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ИСТЕРИИТЕ НА ПОРОШЕНКО.
119
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако руснаците нахлуят в Украйна, ще си върнат само техните си територии, дето украинеца Хрошчов да ги е хариза на украинците.
118
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците заобиколиха проблема Украйна създаден от САЩ с двата потока и сега следват нови ходове и провокации. Защо няма проблеми с Грузия след войната в Осетия? Човека предизвикал войната там сега да не се намира случайно в Украйна?
117
3
 
25
 
! Отговори
8 преди 5 години
И кво? цялото шоу било заради Северен поток 2. Лоши гадни руснаци, но им искаме газта и транзитните такси защото парите не миришели. Толкова са жалки тия укри, че даже една провокация не могат да направят като хората. Без газ Парасьонко знае, че ще измръзнат и ще тръгнат да му разпорят жалкия ***. Затуй е готов да вкара цяла Европа във война само и само да си го спаси
116
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Порошенко е един от олигарсите, които окрадоха украинския народ. Много му се иска да въведе извънредно положение и да стане пожизнен диктатор, защото на изборите няма да вземе и десет процента
115
2
 
20
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Споко Потрошенко. Запада и саш ша дебаркират на украинска земя с 5 дивизиона спец. гей части. Във гдр пък се сформира голям гей парад и ще тръгне механизирана бригада към вас. Ша ва спасят. То украйна няма. Сичко е Русия. Койт не му изнася да яде сняг
114
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само украинска водка с украинска халва и шоколадови бонбони по/рошен/ко и никаква руска водка по Нова година.
113
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек е психично болен .Русия трябваше да ги прати тези кораби на дъното , за се види къде са плавали.Фашагата вече е с нулев рейтинг за разлика от убийственият такъв на Путин. На Путин тази тотално оглозгана от запада Украйна не му трябва.
112
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРАСЕНКО-ВАЙЦМАН ,ДА ТЕ СВЕТНА АКО *** ИСКАШЕ ФАЛИРАЛАТА ВИ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВИЦА УКРАЙНА ОТДАВНА ДА Я БЕШЕ ВЗЕЛ.САМО ДА ТЕ СВЕТНА ПРАСЕНКО,АКО РУСКАТА АРМИЯ БЕШЕ НАВЛЯЗЛА В УКРАЙНА 90 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА ЩЕШЕ ДА ПРЕМИНЕ НА СТРАНАТА НА РУСИЯ И ЕДИНСТВЕНИТЕ НА КОИТО МОЖЕШЕ ДА РАЗЧИТАШ ТОВА СА ФАШИЗОИДНИТЕ БАНДЕРОВЦИ- КАТОЛИЦИ-УНИЯТИ ОТ ЛВОВ И И ОКОЛНОСТИТЕ НА ЛВОВ ОСТАНАЛИТЕ УКРАЙНЦИ ЛИЧНО ЩЯХА ДА ДОКОПАТ ТЕБЕ И ЦИОНИСТКАТА ТИ ХУНТА В КИЕВ И ДА ВИ ИЗБЕСЯТ.
111
1
 
16
 
! Отговори
един преди 5 години
То бива предстоящи избори бива, но чак толкова не бива. Изглежда, че порошенко с парите от неговите шоколадови фабрики в Русия вече употребява "по-твърди" субстанции.Да свиква с липсата на милиардите долари от газовия транзит и с невъзможността да "отклонява" /разбирай краде/ платен от други държави газ.Същия смешен плач, но за Северен поток 1 + 2, се чува и от страна на шляхтичите. Но затова пък те вече започват да разглеждат части от западна Украйна като част от Полша...
110
1
 
20
 
! Отговори
НЕ Е ЛИ СТРАННО? преди 5 години
ЕВРЕИНЪТ ВАЛЦМАН Е ВЗЕЛ МОМИНСКОТО ФАМИЛНО ИМЕ НА МАЙКА СИ ПОРОШЕНКО.ПРЕМИЕРЪТ ГРОЙСМАН СЪЩО Е ЕВРЕИН.
109
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нямам спомен до съм срещал някъде украински княздържав става украйна при татко ленин когато се оформя УССРи тогава я вкарват ва ООН като отделна държава- така родени от ленин- възстановете си паметника мувсички руски князе от владимир новгород и москва - наследници на князете на киевска рус - смазана от монголите и после завзета от полша и имат началници с полската титла - хетман- --това е за неграмотните папуасии никой никога не се обявявал за украинец
108
1
 
30
 
! Отговори
антифа преди 5 години
Пороченко обедини всички украинци. Срещу себе си!
107
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хохлите удариха дъното. Пълни циркаджии!
106
0
 
35
 
! Отговори
От апаратната преди 5 години
Очакваме включване на екс президент Плевналиев по въпроса, след като изкъпе бебето.
105
1
 
29
 
! Отговори
11 преди 5 години
Бе тоя баламурник Потрошенко иска да потроши и северния гъзопровод.
104
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тоя кога ще разбере, че е сам на барикадата, да чете малко история.
103
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е само си представи как германците си зарязват северен поток 2 заради Порошенко ?@!?@Отекли сте като ланския снег . Ще ви продадат за евтин газ като нищо !
102
0
 
26
 
! Отговори
аз преди 5 години
тоя мал...оумник Порошенко се опитва всячески да си запази поста и да забрани на народа си да се вдигне срещу него.
101
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе като чета всеки ден по скоро на укрите им се воюва много и то на западната Украйна .Ама голямата част от населението им е убедено, че са на това дередже заради болните слугинажи на Порошенко, а не заради Русия. Или по точно казано призрака на САЩ и Англия го управлява... и за съжаление не само него.Света трябва да се върти само около този идиотин и неговите мании..