Порошенко в интервю за "Билд": Путин иска Украйна!

Меркел да се притече на помощ на Киев, иска той
29 ное 2018 08:20, Анисия Иванова
179
Порошенко в интервю за "Билд": Путин иска Украйна!
Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко обвини руския си колега Владимир Путин, че иска Русия да анексира цяла Украйна, и призова германския канцлер Ангела Меркел да се притече на помощ на Киев, предаде Ройтерс.

В неделя Русия задържа три украински военни кораба на път за Азовско море близо до Кримския полуостров, който отне от Украйна през 2014 г. Русия твърди, че корабите са влезли незаконно в нейни териториални води - обвинение, което Украйна отрича.

Още по темата

В интервю за в. "Билд" и пресгрупата "Функе" Порошенко отхвърли твърденията на Москва, че опитът на украинските военни кораби да влязат в Азовско море е бил провокация.

"Не вярвайте на лъжите на Путин", призова украинският президент и сравни тезата на Русия с нейните уверения, че е изпратила войници в Крим през 2014 г.

"Путин иска да възстанови старата Руска империя. Крим, Донбас, цялата страна. Като руски цар, като какъвто се възприема, неговата империя не може да функционира без Украйна. Той гледа на нас като на негова колония", заяви Порошенко.

Украинският президент призова Германия - най-големия купувач на руски газ - да се откаже от изграждането на газопровода "Северен поток-2", който би позволил на Русия да снабдява директно Германия, заобикаляйки Украйна.
 "Имаме нужда от силна, решителна и ясна реакция на агресивното поведение на Русия. Това означава също спиране на проекта за газопровод "Северен поток-2", каза Порошенко, цитиран от Ройтерс.

В същото интервю украинският президент призова НАТО да разположи военни кораби в Азовско море, за да подкрепи Украйна срещу Русия, предаде Франс прес.

Путин "не иска нищо по-малко от това да окупира (Азовско) море. Единствения език, който той разбира, е този на единството на западния свят", заяви Порошенко.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 68Ок, добре, това ми прозвуча и като, че САЩ са спечелили войната във Виетнам и че загубите им в самолети са били нищожни :).Апропо след една година Иран стана една от малкото държави в света, която произвежда ударни БПЛА, които поразително приличат на американсия макет :).
59
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ли същия параход кузнецов,дето на парада им опуши целия свят и затова нямаше това лято комари?
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"САЩ имат над 20 супер модерни самолетонасачи"Абе, , за съвременните ракети самолетоносача е тлъста, незащитима цел, която се вижда през два континента като *** на кисело мляко. С плаващите корита може да стреснеш Папуа-Нова Гвинея, но не и голяма държава /Китай, Индия, Русия/.
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 53Между АВИОНОСЕЩ КРЕЙСЕР и САМОЛЕТОНОСАЧ !!!Ако не знаеш Адмирал Кунзецов може да оперира сам - в допълнение към авиацията на кораба има 12 пускови установки за противокорабни ракети, зенитни ракетни комплекси и противолодъчните бомбомети, отделно разполага със собствено ПВО, докато един американски самолетоносач, трябва да е предиружен от цяла армада, която да съвместява тези дейности ! Кой вариант е по-практичен, се надявам никога да не разберем !
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и Англия имат договор с Украйна от 90-те години когато Украйна трябваше да предаде адреното си оръжие, а САЩ и Англия се задължиха да окажат военна помощ при нужда. Чакам да видя как ще си изпълнят договора...
55
1
 
26
 
! Отговори
СанинС преди 5 години
Ааа,къде е бил "ключа от магазата!" -Прошенко специално е изпратил тези"герои" на Украйна да спровокират нещата в Керченския проток за да го чуят след това немците да не строят "Северен поток-2" ,щоо Украйна ще остане без газ по мрежата си и след това ще тече по нея прошенковски шоколад и бонбони.)Хората водят войни за да минават търбите по техните територии от Русия-нашите се отказват доброволно от тях и манипулират плебесите ,че не е изгодноза нас Южен поток. А ШАРАНИ ИМА КОЛКОТО ИСКАШ У НАС!
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги ми е било много забавно да чета глупави коментари от хора които дават мнение сякаш имат информация от първа ръка, а истината е, че и Русия и Украйна сте ги виждали само на картата обаче по някаква причина сте много наясно с живота там и какво мислят хората по въпроса. А за военните "експерти" дори няма да говоря, там пародията е пълна.
53
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 67Значи чули сте ама не сте разбрали :) Иран не е приземявала нищо. Дрона беше паднал. Отделно от видеото на дрона после стана ясно, че е просто макет.
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гурбетчийски поздрав:) Не всикчо , което четеш по вестниците е истина. Да наистина САЩ имат доста напреднали технологии, но и руцнаците също. Сещаш ли се ,че преди няколко години в Иран, потарям в Иран се приземи съвсем нормално, американски дрон Global Hawk.Мислиш ли си , че иранците са способни на това ? Просто питам :)
51
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Окраинский окупантНикой в света не го признава за руски :) Русия ще си седи изолирана колкото си иска :)
50
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКПКакво общо има едното с другото отделно "братушките" си ядаха труповете докато запада не им отвори втори фронт. Аре стига с тази пропаганда, че русия сами били победили. Отделно малко ли провизии им пращаха с конвои от Исландия? Ама де да знайте вие я...
49
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борис Немцов: Не вярвайте нито дума на Путин !Петро Порошенко: Не вярвайте на лъжите на Путин !Точно и ясно !
48
3
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
И какво ще му помогне Меркел ?!Нали братушките направиха швабите на кайма през ВС Война...
47
0
 
11
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
Така и не схванахте, защо все спорите за САЩ и Русия и все имате доводи? Аз да кажа, защото всички сте прави! Истината е, и винаги ще бъде, че и двете страни, гонят интересите си! Това ще правят и другите големи сили! Не им дреме за останалия свят! Играят своите игри, които са с голям замисъл. Има хора, които виждат към какво се стремят, има и такива, които не виждат. Но това, в крайна сметка, няма значение. Нито на САЩ им дреме за останалия свят (камо ли за България) нито на Русия!
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 57Оф да знаем го руското освобождение. Излиза ти отзад после.
45
2
 
2
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 5 години
До Членска карта 7 Вярвам ти.Вярвам ти ,че всичко построено в България е благодарение на социализъма-комунизъма... Ама да ни обясниш как така западния свят и без комунизъм и без Бай Тошовци успя да си построи и атомни централи и ТЕЦове???
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 49Ай сега като си много отворен кажи ми разликата межди АВИОНОСЕЩ и САМОЛЕТОНОСАЧ ...
43
0
 
1
 
! Отговори
До strategic expert преди 5 години
И няма да е много трудно - черни, бели и латиноси ще се избият всеки момент.
42
2
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Потрошенко е.а мамата на държавата си ,ама поне имат демокрация и право на гей парад сега ;) !!!
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха,ха,ха по-наивни идеи от държавен глава не бях чел,ха,ха,ха!Германия ,да се откаже от Северен поток 2 ,и дазависи от прищевките на украинците ,дали да имат газ или не ,ха,ха,ха!НАТО да бил разположил войски в Азовското езеро !Коя НАТО-вска държава има крайбрежие на ,,морето-езеро"?Пораженко много му се иска втори мандат в Президенството,но с мижавите10%,най-много може да го вземат за портиер!