Порошенко в интервю за "Билд": Путин иска Украйна!

Меркел да се притече на помощ на Киев, иска той
29 ное 2018 08:20, Анисия Иванова
179
Порошенко в интервю за "Билд": Путин иска Украйна!
Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко обвини руския си колега Владимир Путин, че иска Русия да анексира цяла Украйна, и призова германския канцлер Ангела Меркел да се притече на помощ на Киев, предаде Ройтерс.

В неделя Русия задържа три украински военни кораба на път за Азовско море близо до Кримския полуостров, който отне от Украйна през 2014 г. Русия твърди, че корабите са влезли незаконно в нейни териториални води - обвинение, което Украйна отрича.

Още по темата

В интервю за в. "Билд" и пресгрупата "Функе" Порошенко отхвърли твърденията на Москва, че опитът на украинските военни кораби да влязат в Азовско море е бил провокация.

"Не вярвайте на лъжите на Путин", призова украинският президент и сравни тезата на Русия с нейните уверения, че е изпратила войници в Крим през 2014 г.

"Путин иска да възстанови старата Руска империя. Крим, Донбас, цялата страна. Като руски цар, като какъвто се възприема, неговата империя не може да функционира без Украйна. Той гледа на нас като на негова колония", заяви Порошенко.

Украинският президент призова Германия - най-големия купувач на руски газ - да се откаже от изграждането на газопровода "Северен поток-2", който би позволил на Русия да снабдява директно Германия, заобикаляйки Украйна.
 "Имаме нужда от силна, решителна и ясна реакция на агресивното поведение на Русия. Това означава също спиране на проекта за газопровод "Северен поток-2", каза Порошенко, цитиран от Ройтерс.

В същото интервю украинският президент призова НАТО да разположи военни кораби в Азовско море, за да подкрепи Украйна срещу Русия, предаде Франс прес.

Путин "не иска нищо по-малко от това да окупира (Азовско) море. Единствения език, който той разбира, е този на единството на западния свят", заяви Порошенко.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна твърди че си има газ.Защо тогава се притеснява от руските доставки.
79
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гурбетчийски поздравОпа тука се обърка :), Калифорния някого принадлежеше на Мексико ако не знаеш, между другото и Куба е била окупирана от САЩ и то далече преди идването на Кастро.Трети пример мога да ти дам - ХАвай, а знаеш ли как Япония се отваря за света-ами научи ?Между другото индианците в САЩ още живеят в резервати ако не знаеш?
78
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин си изгуби Сибир и гледа да подържа някакво самочувствие , че е сила.
77
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Меркел да се притече на помощ на Киев, иска той"=======================================Бабата на Меркел разполагала със златно, сребърно и чугунено гърне, но когато дошли руснаците се нacpала в гащите!
76
1
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
А пък аз искам 2, не по-добре 10 милиона лева по моята сметка. Веднага!Меркел, да мигиииииииии! В България ме репресират, заплатата ми е малка общо взето и руснаците се готвят да ни нападнат.Дайте някой лев да се спасим!
75
1
 
24
 
! Отговори
Yoan преди 5 години
"По дяволите, в Украйна наляхме четири и половина милиарда долара!" Това са думите на помощник държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд в интервю за американска телевизия", след което и поискаха оставката и тя е подаде. Разбира се, парите отидоха в сметките на Украинската върхушка, а за поетите ангажименти някой трябва да отговаря, нали?
74
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 81Да не говорим, че в тубата пуснаха и запис на разговора между руския капитан и украиинския патриот, та руснака 11 пъти го умоляваше да спре и да поиска разрешение за преминаване по надлежния ред, поне 5 пъти го предупреди , че ако не спре ще открие огън. Най- интерсното в случая, че след като на руснака му се изчерпаха нервите и откри огън, украинския патриот взе да вика за помощ на перфектен руски!
73
1
 
10
 
! Отговори
Севастаки преди 5 години
Потрошенко предаде и изпрати народа си в руските затвори за да си вдигне рейтинга и да дестабилизира газовите проекти! Днес е северен поток 2,а утре и втората тръба за бг. от южен поток.колко ниско е паднал Пияндурника
72
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
По този начин се ускорява влизането на Украйна в НАТО.
71
0
 
9
 
! Отговори
Няма ли кои да го фи преди 5 години
Този го пиши пътник,скоро за него ще говорим или добро или нищо. Може даже паметник да му вдигнем нейде жълтите павета ха ха ха
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гурбетчийски поздравА познаваш ли някого, който да е окупирал някой по-силен от себе си съсед? Примери за окупация колкото искаш, но кой знае защо само руската е буди възмущение.
69
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гурбетчийски поздрав"Е как да няма лошо в това ,че харесват Русия бе ?! Да харесваш окупатор и агресор според тебе хубаво ли е ?! Според мене трябва да си обсолютен просстак за да харесваш нация ,която окупира по-слабите си съседи ! И запомнете , ние не мразим руснаците защото са руснаци , а ги мразим заради простащините ,които правят !"Американците правят то в 100 пъти по-големи мащаби от десетилетия. Целувай им гза на тях тогава!
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧибурашкаПроблемът ти е в това, че ти мислиш само за пари. Затова не се мъчи да ни разбереш.
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Порошенко за Билд: "Аз съм *** от!"
66
2
 
21
 
! Отговори
От Германия преди 5 години
До горбечикиджийски поздрав.И ной по-точно от нато ще тръгне срещу Жужо?Германия ли( 60% газ от Русия) или Кравария(10000 км далече,а и колко им струват ракетите се видя с Сирия)Другите никой не ги брои за нищо.Освен да лалосвате и санкции да налагате друго не ви се отдава.А,също и на *** като тебе по някий цент да плащат.Познавам доста украинци никой не е против Русия,а срещу самоубийствената политика на порошенко.
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 81Да разбирам ли от твоята реплика, че ти имаш много по-добри параходи? Защо не ни разкажеш за тях?
64
3
 
20
 
! Отговори
Прасенко преди 5 години
Прасенко,хайде моля те не въвличай и Германия в твоите безсмислени битки! Ти и твоите укро бандери сте за Сибир! Дразни още мечката и след 5 години ще се озъбите от глад! Тебе са Путин може да те озъпти,потрай ще твоите го получиш,ами жалко за обикновените украинци,които ще трябва да се гърмят със своите братя!
63
1
 
26
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Добре де няма ли някоя наша медия да каже, че:Първо инцидента не е в Азовско, а в Черно море,Второ в руски териториални води, които и преди 2014 са си руски,Трето украинските съдове са били с изключени транспондери и са се движили в пълно радиомълчание,Четвърто украинските съдове са били с готови за стрелба оръжия (разчохлени оръдия и вдигнати в т.нар. бойно положение) иПето на борда им е имало служители на СБУ, които са координирали акцията.
62
2
 
5
 
! Отговори
Чибурашка преди 5 години
Гледам много българи харесват Русия, лошо няма. Но отиват да работят на запад, защо не отидат в Русия да вадят пари. Какъвто и да е спора има много прикрити неща. Светът отива в една лошо посока, дано няма войни. А ние нека гледаме нащо дередже, защото то, не е никак розово. А тези страни са близо до нас, един военен конфликт и край с туризма......... после ще има да ревем пак в нета
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гурбетчийски поздравПо това, колко пъти си употребил думата *** може да се съди, че в главата ти е пълна ***.