Порошенко в интервю за "Билд": Путин иска Украйна!

Меркел да се притече на помощ на Киев, иска той
29 ное 2018 08:20, Анисия Иванова
179
Порошенко в интервю за "Билд": Путин иска Украйна!
Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко обвини руския си колега Владимир Путин, че иска Русия да анексира цяла Украйна, и призова германския канцлер Ангела Меркел да се притече на помощ на Киев, предаде Ройтерс.

В неделя Русия задържа три украински военни кораба на път за Азовско море близо до Кримския полуостров, който отне от Украйна през 2014 г. Русия твърди, че корабите са влезли незаконно в нейни териториални води - обвинение, което Украйна отрича.

Още по темата

В интервю за в. "Билд" и пресгрупата "Функе" Порошенко отхвърли твърденията на Москва, че опитът на украинските военни кораби да влязат в Азовско море е бил провокация.

"Не вярвайте на лъжите на Путин", призова украинският президент и сравни тезата на Русия с нейните уверения, че е изпратила войници в Крим през 2014 г.

"Путин иска да възстанови старата Руска империя. Крим, Донбас, цялата страна. Като руски цар, като какъвто се възприема, неговата империя не може да функционира без Украйна. Той гледа на нас като на негова колония", заяви Порошенко.

Украинският президент призова Германия - най-големия купувач на руски газ - да се откаже от изграждането на газопровода "Северен поток-2", който би позволил на Русия да снабдява директно Германия, заобикаляйки Украйна.
 "Имаме нужда от силна, решителна и ясна реакция на агресивното поведение на Русия. Това означава също спиране на проекта за газопровод "Северен поток-2", каза Порошенко, цитиран от Ройтерс.

В същото интервю украинският президент призова НАТО да разположи военни кораби в Азовско море, за да подкрепи Украйна срещу Русия, предаде Франс прес.

Путин "не иска нищо по-малко от това да окупира (Азовско) море. Единствения език, който той разбира, е този на единството на западния свят", заяви Порошенко.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гурбетчийски поздравДа те осведомя - в Черно море не може да влзе самолетоносач. А защо, ще те оставя сам да разбереш !Мецду другото Русия не разполага със самолетоносач, а с един авионосещ крейсер, какво означава това, пак ще те оставя сам да се осведомиш !
39
1
 
2
 
! Отговори
strategic expert преди 5 години
Кога й после ЕС ще започне на прокарва политиките си както САЩ го правят ... с подмолни действия !!!!!!! САЩ са добър пазар и си струва да се спретнат размирици т.н.. !!! :))
38
3
 
14
 
! Отговори
българина преди 5 години
Вече стана ясно че Петрото спретна тази сценка ПОД ХОЛИВУДСКИ СЦЕНАРИИ , особенно в искането си ни в клин .... - Украинският президент призова Германия - най-големия купувач на руски газ - да се откаже от изграждането на газопровода "Северен поток-2", който би позволил на Русия да снабдява директно Германия, заобикаляйки Украйна." - ТОВА ЕСТЕСТВЕНО КОЙ ГУБИ???? УКРАЙНА И САЩ!!!!!!!!!
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам си чувал че има ракети земя-море с наземно базиране ? Е да ти кажа, системата се казва Бастион и руснаците са ги разположили в Крим, та всеки кораб в радиус от 400 км им е потенциална мишена. Доколкото си спомням една ракета е доста по-евтина от един кораб, така че броя на флота няма голямо значение ! Истината е , че никой не се нуждае от изостряне на конфликта освен Украйна, направиха цялата патаклама нарочно преди срещата на G20, която между другото започва днеска !
36
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие разбирате ли колко смешно е всичко :)Страни от бившата СССР сега искат да са колкото може по-далеч от Русия (от добро сигруно). Държава с площ от 1/6 от планетата се издържа от Газ и Калашници докато света технологично разчита на лошия запад. Държави като Турция, Израел им свалят самолетите и несмеят да гъкнат сега седнали да се правят на мъже пред Украинците... толкова е смешно всичко...Държава с такъв флот вече дори няма самолетоносач поне следващите 2 години дори тогава се тая...
35
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е вече стана кристално ясно, че Петрото спретна тая постановка... Но нито ще има натовска флота в Азовско море, нито ще има газ за Украйна - от догодина.
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40Няма то и да има той е на ремонт до 2020-а щот му падна комина хаха
33
0
 
3
 
! Отговори
бай Танас преди 5 години
Тази цензорирана думичка в тълковния речник се превежда кото определение за същество с умствен багаж като на пиле.
32
1
 
11
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Каква полза от самолетоносач е черно море? Смех!
31
2
 
22
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
По принцип си прав, но ако за нас българите новата реалност е да се откажем от национални интереси ( полседния пример е Южен потоко, ако щеш и АЕЦ Белене), то такава огромна държава като Русия няма как да го направи, истината е че САЩ не искат конкурент на световната сцена, затова са ти проблемите в Украйна, Сирия, Ирак ( още не е ясно защо САЩ ги атакуваха между другото). Просото Русия каза "баста" на САЩ , това е!
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гурбетчийски поздравДа ама Руския самолетоносач не се вижда от въздуха и не може да бъде атакуван. Като пусне димната завеса и въри го търси.
29
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Членска карта 7Офффф да. Голямата мечта на всеки младеж през соца беше или да стане бачкатор на строежа или селски тракторист и Бай Мите Комбайнера с награда за труженик на партията беше техен идол. Ай беги.
28
2
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Спрете АЕЦ-а, спрете маришките ТЕЦ-ве... Да видим какво ще остане...
27
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крали МаркоКолкото и Македония ще е Българска ама карай. Нещата се променят сещаш се. Живеем в уж цивилизован свят но Русия както винаги държи да страни от него. Думата Алтернативна Реалност вече е станала синоним на Русия.
26
1
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 29Вие на тези седящи и мрънкащи поколения, построеното не можете да боядисате... Още живеете от построеното от тях!
25
1
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 26Единствен лично засегнат от кримския референдум е партньоршата на една синоптичка!
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Членска карта 7Какви опорни точки бе другАре. Нали ги виждам цели поколения още седят и мрънкат и чакат държвата да ги оправи защото и двете им ръце освен, че са леви ми са и наврени отзад и от устите им излиза само "Раша Раша"
23
0
 
9
 
! Отговори
Хе Хе преди 5 години
Обран и фалирал брашнен чувал едва ли се иска от който и да е. Русия се учи от британците. За да контролираш сушата ти трябват само пристанищата. Не случайно всички богати държави са морски държави с голям флот.
22
0
 
12
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 20Лапе, точно днешните раздавачи на порции, бяха хранени през онова време на русофилство! Днес пак са те, под формата на ефроатлантическофилство... Пък ти си вярвай на опорни точки!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Членска карта 7Що да ги гоня сега нали референдум? Демократичен? Хората да решата и ала бала? Или това важи само когато го прави Русия и не ви засяга вас лично? :)