Цените на горивата тепърва щели да пълзят нагоре

Бизнесът съгласен да покаже печалбите на касовия бон
3 дек 2018 12:15, Екип на Investor.bg
37
Цените на горивата тепърва щели да пълзят нагоре
Снимка: архив, БулФото

От Българската петролна и газова асоциация (БПГА) са съгласни с идеята на касовите бележки от бензиностанциите да пише как се формира цената на горивата и какъв е маржът на печалба.

Още по темата
Цените обаче трябва тепърва да се повишават, заяви по bTV Живодар Терзиев, член на Управителния съвет на БПГА.

Той коментира, че 7-8 пъти са се понижили цените на горивата през последния месец, но посочи, че това не е заради протестите, а заради тренда на петрола.

По думите му темата за цените е доста притеснителна, когато се коментира в публичното пространство. През последната една година при условно бавно покачване на цените, но устойчиво, за периода април-октомври цените в България изоставаха значително, отбеляза Терзиев.

Държавата е партньор в търговия на горива на 50%, в някои случаи на 55%. Предвид, че тя прибира половината от крайната цена за потребителя под формата на акциз и ДДС, напълно нормално е да участва в този процес, смята още Терзиев.

По думите му за картел на пазара на горива не може да се говори, защото държавата има участие от 50% в "Лукойл".

"Това е несериозно. Акцизът е най-нисък у нас и това никой не го отрича. Ако той се повиши, и цените ще скочат", каза Терзиев.

Продължението четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Като гледам май тоя парламент трябва да си ходи вече срам нямат всичко вдигат цените същите докога ще продължава ващата наглост
32
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До До ПроСоТоотдависвет..или "с други думи"...."усмихнато личице"...демек,"емотикон",който ни не дават..
31
0
 
1
 
! Отговори
До ПроСоТоотдависвет преди 5 години
Интересният момент обаче е, че "нарочената черна овца" много добре и ТОЧНО навреме си играе ролята по сценария! Чак подозрително... това ако следиш взаимовръзката между екшъна на пазарите и цирка на политическата сцена. Май съвсем доброволно са си взели ролите тези "черни овце" щом толкова добре ги играят в услуга на големите играчи! Не че няма никакви материални сблъцъци между актьорите, но истинските овце са тези дето се връзват на театрото. Който разбира разбира.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той коментира, че 7-8 пъти са се понижили цените на горивата през последния месец..." По-малоумно нещо не бях чел скоро. Ако се бяха понижили 7-8 пъти сега литър щеше да е 25-35 ст."----Най-вероятно е искал да каже, че 7-8 пъти са се понижаВАЛИ горивата, ама българският като не му е роден...
29
0
 
3
 
! Отговори
германия преди 5 години
и както казват международните цени на петрола са едни и същи при всяка държава.
28
1
 
11
 
! Отговори
германия преди 5 години
много лъжа от тези ваши политици,много.в германия в момента при минимално заплащане 9.25?на час при неквалифициран труд(чистене на тоалетни),дизела е 1.259?,а бензин(супер)е 1.349?,.не знам колко е минималната почасова заплащане в БГно знам че дизела е около 2.20 а бензина около2.00.питам в германия и в българия по колко литра гориво ще се купят при един час работа.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕЗ ОЛИГАРСИ ЕКСПЕРТИ ДЕПУТАТИ НЯМА ЛИ ДА СЕ СЕТЯТ ,ЧЕ ДОХОДИТЕ ТРЯБВА ДА ПЛЪЗНАТ НАГОРЕ.АЛО БОЙКО СТИГА ПРОБВА ТЕРЕНА ВЕЧЕ НЕ КЪЛВЕ ТОЗ НОМЕР.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да му мисли нашия Макрон.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твзи много надигат глава! Ще падат глави мисля
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой няма да свали бензина под 2 лева.
23
1
 
0
 
! Отговори
Um преди 5 години
Bilo zaplati ot tam da tragnem 4e da mojem da izravniavate kakvito I da bilo za goriva hrana vsiakvi razhodi za edin normalen civilizovan jivot.
22
1
 
0
 
! Отговори
Um преди 5 години
Vaprosa e s Evro ceni sarevnovavame a ne s Evro Standarti tova ni e gre6kata osaznaite go!!!
21
1
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До да ви светнаосновно си прав!..Безспорно!Но:-Има един малък нюанс:-Нарича се "Правилото жиу-жицу",демек,"Огъни се,за да победиш"..И така:-В моменти на "зор",ИГРАЧИТЕ свалят цените..После,като поутихне,си НАМИРАТ НЯКОЯ "черна овца" ,НАРОЧВАТ я за такава,и хоп-цените ПАК нагоре,но...вече НАРОЧЕНАТА "черна овца" е виновна..И стадото блее:-"Да,да!..Иран е виновен!..И Ким!..И Путин!"..ех,судбино овча!...
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом акциза е толкова нисък защо в пика на цените на горивата в Англия дизела беше 2.68 лева (1.22 паунда) а в България беше 2,70 лева?
19
0
 
27
 
! Отговори
The Ghost преди 5 години
"Той коментира, че 7-8 пъти са се понижили цените на горивата през последния месец..." По-малоумно нещо не бях чел скоро. Ако се бяха понижили 7-8 пъти сега литър щеше да е 25-35 ст.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По думите му за картел на пазара на горива не може да се говори, защото държавата има участие от 50% в "Лукойл".А сега накъде? Казаха ли ви го кофи неандррталски. Вие сте собственици на 50 процента от "Лукойл" дами ли се бъзикате не знам, ама нещо явно еротично има там за вас? Или "Лукойл" не е печеливша защото 50 процента собственост на България?
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп за цените на петрола: "Кажете благодаря на президента Т "
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръгнат ли цените на горивата нагоре, скачат цените на всички храни, стоки и услуги.
15
1
 
1
 
! Отговори
Kersiv преди 5 години
Novinite za bulgaria sa dobe zaroveni pod zemiata kato kartofite v nivite....i nikoi ne iska da bere bg kartofi.....
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да се измете мухалбоико и цялата г.рбераска с.***