Ердоган: Френските протести - провал на демокрацията!

Турция била срещу използването на сила срещу демонстрантите
Обновена: 8 дек 2018 18:56 | 8 дек 2018 18:55, Веселина Йорданова
188
Ердоган: Френските протести - провал на демокрацията!
Снимка: БТА

Протестите във Франция показват провал на демокрацията и проблем със свободата и спазването на човешките права в Европа, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС.

Още по темата
Протестните акции на "жълтите жилетки" показват провал на демокрацията, правата на човека и свободите в Европа. В много европейски страни се създаде напрегната обстановка. Днес ние следим ситуацията в държави, които предпочетоха да не реагират на действията на лица, които се опитват да устроят кръвопролитие в Турция, заяви Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Турският президент отбеляза, че "някои сили са обвинявали" турската полиция в "прибягване до прекомерна сила". "Вижте как се отнася с хората тяхната полиция. Нашите полицаи действат хуманно", заяви Ердоган.

Той посочи, че Турция е както против "хаоса, който сеят демонстрантите", така и срещу "използването на прекомерна сила спрямо протестиращите".

Днес в Париж за четвърти пореден уикенд се организират демонстрации на т. нар. "жълти жилетки", които протестират срещу увеличението на цените и данъците. Френската полиция използва сълзотворен газ. Според кореспондента на агенция ТАСС, намиращ се в района на Триумфалната арка, група екстремисти, въоръжени с железни пръти, се опитва да нападне кордона от полицаи и жандармеристи.

Френската полиция използва и звукови гранати. На "Шанз-Елизе" са разположени около 1600 полицаи и жандармеристи, а в цялата страна за поддържане на реда са мобилизирани 8000 служители на полицията и жандармерията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
5
 
12
 
! Отговори
Ел Мустенеро преди 5 години
Всичко си е както си беше - нищо ново в Прерията..Русия и Турция отново се връщат към величието си,Западът се тресе в деградацията си...Кеф..Пия огнена вода с едни авери и пушим цигарата на мира..Нищо ново в Прерията...
72
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган както винаги право в десятката!
71
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца за обикновения човек бе по-добре. Днес за обикновения човек е по зле. Днес свободите са псевдо свободи. Тук не влизат по никакъв начин капиталистите, и дори дребните предприемачи. Говоря за тия що се трудят в чужд интерес, за чужда сметка.
70
5
 
13
 
! Отговори
Ганчо бълхарина преди 5 години
Ние българите сме най-големите наемодатели в света. Обичаме да отдаваме задни части под наем.
69
4
 
19
 
! Отговори
Ганчо бълхарина преди 5 години
България е най- богатата страна в цял свят. При нас всичко е мед и масло да му мисли светът.
68
9
 
11
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Айде и тоя за демокрация заговори... То по тая логика, трябва вече да плачем за демократите от старото поколение - Ленин, Сталин, Живков, Кадафи, Ким Ир Сен, Мао Дзедун, Кастро... Тоя свят стана супер шан.тав...
67
1
 
4
 
! Отговори
999999 преди 5 години
До Край 63 Когато си прав си прав
66
1
 
4
 
! Отговори
какво да ти кажа преди 5 години
До Анонимен 67 много слабо - 2000 евро на ден оборот от дюнери Вярно има значение , какво и къде го продаваш . Само ще ти кажа , че наемът ,който плащам за 2-та си обекта е 120 000 евро на месец Като оборот не падам под 40 000 евро на ден Кажи , къде ти е бизнесът - може и да го купя , и да те вземя да работиш за мен . Поне 100 000 евро на месец чисто ти гарантирам да изкарвашТрябва да си помагаме
65
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искам никого да дразня. Просто да се сравнява Франция с Турция е смешно. Който разбрал, разбрал. Успех на всички хора. Мир и любов. Идва Рождество Христово, все пак.
64
5
 
2
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
До Анонимен 652000 евро ????? Че аз само за 2/3 бутилки шампанско давам около 5000 евро , накрая като тегля чертата - минимум 50 000 евро отива , като не броя подаръците Ама не се впрягай , и да не забравиш да си платиш данъците , че трябва и за мен да има , ако разбираш
63
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пожелавам и на турците след много години да имат такъв стандарт..Стандарта на турците не можеш да го стигнеш още 50 години в България.
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целият масраф ми излиза към 2000 евро. .Ами харчи си ги със здраве. Никой не го интересува колко и как ги харчиш, това не е форумът на лична драма. Иначе 2000евра са си джоб парадът, толкова ми е оборота на ден с дюнерите.
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледаме интелигенцията в ЕС как вандалства, пали и троши магазини в Париж. Гледаме и как собствениците се барикадират срещу интелигентните протестиращи. Абе изобщо евроинтелигентна работа...
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 62 Прав си. Много си интелигентен за туркофил. Наистина веднъж годишно пазарувам за Коледа. Целият масраф ми излиза към 2000 евро. Обърни ги в лири и бегай да продадеш два камиона дюнери.
59
4
 
20
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ердоган е демократично избрания президент на Турция. Има подкрепата на поне 70 % от населението. Юнкер да помните кога сте го избрали? А ББорисов кога сте го избирали? Избирате президент без власт - властта в ЕС не се избира.Социолозите им ще ви убедят че това не е демократично. По Оруел.
58
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.Интелигенция вече няма в ердогания..Е как да има, тя цялата е в бантустана тикволандия.
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз похарчих само 200 евро, ама още се оглеждам. .Огледай се и си прави хубаво сметката, все пак веднъж в годината ти се случва :)
56
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше като в Турция 2 г. извънредно положение и забрана за протести.....Във Франция извънредното положение продължи повече отколкото в Турция и сега също ще го въвеждат отново.
55
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре ни е в еврокочинката. Днес няколко хиляди протестираха в Париж, а няколко милиона пазаруваха яко за Коледа. Аз похарчих само 200 евро, ама още се оглеждам. Пожелавам и на турците след много години да имат такъв стандарт.
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив, именно защото има демокрация протестират..А в Турция протестират защото няма ли?