Символично: Южна Корея и КНДР свързаха жп линиите си

Това стана с церемония, в която участваха около 200 души
26 дек 2018 10:05, Красимир Ангелов
31
Символично: Южна Корея и КНДР свързаха жп линиите си
Снимка: БТА

Южнокорейска делегация пристигна с влак за официалната церемония в севернокорейския граничен град Кесон, с която официално бе положено началото на проекта за съединяване и модернизация на железопътните линии и гари на КНДР и Република Корея, предаде Асошиейтед прес.

Организаторите подчертават, че церемонията е символично събитие, а не начало на реална работа по проекта. В нея участваха около 200 души - по сто от Севера и Юга, а също така дипломати от Русия, Китай и Монголия.

Сеул отдели за събитието 700 млн вона (618 000 долара) предаде ТАСС, предимно за транспортиране на делегациите, строителство на сцена, покупка на аудиотехника.

Преди ден министерството на външните работи в Сеул съобщи, че Съветът за сигурност на ООН е дал специално разрешение церемонията да бъде освободена от действието на санкциите срещу Пхенян, което е позволило пътуването с влак на южнокорейската делегация, както и вноса в КНДР на необходимите материали, което иначе би представлявало нарушение, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Южна КореяКНДРжп линия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Анонимен 23 Така е . Кимчо е единствения дебел човек в СК.
28
1
 
2
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До Анонимен 14 И руснаците да не се бутат там.
27
1
 
1
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Анонимен 7 Я поясни какво е това равностойно обединение.Къде има социалистически капитализъм ?
26
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименпа и някакси "скромно" са не споминяш..Ония зад Океана получавали 40 000 годишно..Знаеш ли кои получават 40000 годишно там бе изпаднал?!..Явно не знаеш-същества,много НАД твоето ниво,но от СКРОМНОТО за там БИТУВАНЕ!!!..Чул/а си за оня стандарт,ама пуста торбичка дето си носиш....Но както и да е!..-Коментара ми беше за ПОЛИТИКАТА,НЕ за парите,които си орисан/а да сънуваш цял живот!
25
1
 
1
 
! Отговори
Помня преди 5 години
В СК всичко е символично. Преди године имаше снимка на ЖП линия на която между релсите бе пораснало огромно дърво. Пак символика.
24
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен "Мухаха"?..Икономисай мастилото на визитката си,пиши само "Муха"!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТоМухаха"Просстите" зад океана получават 40000$ годишно, а чебурашките 9500 рубли.А за тебе пък да не говорим. изпаднал комуноиден дриссльо отвсякъде.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен19На севернокорейския лидер му е широко около дебелия врат.И милион севернокорейци да изпукат от глад, той ще си е добре.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен18Кой ти каза, че българите мият улиците?Това са измислици на *** сополи като тебе.Лично познавам българи на добри позиции работещи в БМВ и Мерцедес.
20
3
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
хм!....Интересантно..Защото:-Няма друг начин да победиш непобедимия си враг,освен да го направиш свой приятел..Нещо,което ИЗВЕЯНИТЕ отвъд Океана НЯМАТ ПИПЕ ДА РАЗБЕРАТ..С вроденото си малоумие те се опитаха да "победят" "заклетия си враг-СССР",като ...СИ ИЗМИСЛЯТ НОВ "ВРАГ"-Русия....Но,азиатците не са толкова прости,те ще изпекат баницата си..."Со кротце,со благо"..
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Невероятно смешно е как някой хора..."Да, невероятно смешно как някои хора раздават акъл, а са неграмотни!
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северна Корея на никой нищо не предлага и няма намерение да го прави. Президентът на САЩ сам се набира на крака да им прави предложния, но засега остава с пръст в устата. Да се подготви с нови предложения и северно-корейският лидер ще реши дали да го приеме.
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАко отворят границата за месец 70% от северните са се изнесли на юг.А защо мислиш така? Българите като се изнесоха да мият улиците и да слугуват на запад, това не означава, че всички народи са слагачи и навеждачи.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северна Корея произвежда атомни електроценрали, спътници в космоса, междуконтинентални балистични ракети, собсвени автомобили, дори таблет и смартфон собствена марка, САЩ разговарят с КНДР с респект като с равни докато българите които си смъкнаха гащите не могат и гвоздей да произведат, всичко е вносно а демократична евроатлантическ България всички я подритват презрително като мpъcна изтривалка.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако отворят границата за месец 70% от северните са се изнесли на юг.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКо значи обединението да е равностойно?Кво имат да предложат комунистчетата?Шумкари-Въшкари.Виж даже транспорта не могат да си платят.А южните имат по-голям БВП от Русия.Спокойно, няма да ги оставят да умрат от глад.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите да не се бутат там, Корея е работа на корейците.
12
4
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Невероятно смешно е как някой хора си мислят, че Корея ще се обедени под режима на КНДР :))))) пълен абсурд.Може и да е "пълен абсурд" и с това визираш и мен включително, но обединението ЗАПОЧНА още преди две години, когато се премахна военната зона между двете Кореи. Няма и да е така светкавично както с Германиите, защото изолацията на северно- корейците е голяма и им трябва време да се адаптират.Така че да те разочаровам - ОБЕДИНЕНИЕТО ПОЧНА!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стъпка по стъпка.
10
3
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
а македонците ни се пънат като *** на буца... ориента си е ориент.