Армейски търг: Манерки – от 50 ст. до 2 лева бройката

Предлагат се още партенки, войнишки куртки, както и бичкии
23 яну 2019 09:45,
41
Армейски търг: Манерки – от 50 ст. до 2 лева бройката
Снимка: Facebook

Войската изкара на пазара близо 10 000 чифта партенки от бархет и американ и около 1000 броя манерки. Вещите се продават на Софийската стокова борса чрез една от фирмите на военното министерство "Снабдяване и търговия-МО" ЕООД.

Това е само част от номенклатурата на ведомството, с която то излиза на пазара, а разнообразието от стоки е изключително голямо.

Предлагат се още и войнишки куртки – над 5000 бр., поцинковани варели от 200 л – 10 броя, бургии, брави за врати, електроагрегати, алуминиеви канчета за чай- над 7000 бр. и т.н.

В списъка може да се видят и следните "екзотики": офицерски болнични халати, рендета плакия, ски "Пампорово" без щеки, противопожарни облекла, хартия холцфройт, бичкии и други. Цените са символични – манерките вървят от 50 ст. до 2 лв., пише "Труд".

Продажбата на движими вещи е едно от перата, чрез които военното ведомство реализира свои приходи, като за тази година със Закона за държавния бюджет са му възложени да си набави по тази графа 44 млн. лв. "Снабдяване и търговия" е 100% собственост на Министерството на отбраната.

В края на 2017 г. и началото на 2018 г. фирмата успя да се стабилизира. Така бе прекъсната няколкогодишната тенденция на загуби и тя излезе на печалба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
23
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Още малко и няма какво да има да продавам - вече свърши мандрат , карат на манерки , самунчета ...то не мяха хеликоптери и самолети на цена на трабанче , всевъзможни колекционерски предмети от Балканска до ВСВ за жълти стотинки .Е началството се облажи с апартаменти , терени , ремонти др.Скоро, очаквайте отвън да се наемат 200-300 човека да маршируват на 6 май че няма кой да го прави .Българино , купувай апартаменти - не ти трябва армия .Наздраве
5
0
 
11
 
! Отговори
До мераклия преди 5 години
За тях в 'Арсенал' Казанлък попитай. Видя се че лесно излизат от завода...
4
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще купя 100 манерки да замерям Радев по манерката.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бичкиите на дизел ли са,или на А-95?
2
0
 
42
 
! Отговори
мераклия преди 5 години
По колко вървят калашниците и гранатометите?
1
5
 
34
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Браво, продавайте всичко без пари, ликвидирайте! Анадола ще ни пази! Пък в много военни канцеларии бравите са разбити от половинвековна служба...