Европа иска вот във Венецуела, иначе признава Гуайдо

Испания, Франция и Германия с ултиматум към Мадуро
26 яну 2019 16:05, Красимир Ангелов
172
Европа иска вот във Венецуела, иначе признава Гуайдо
Испанският премиер Педро Санчес. Снимка: Reuters

Испания ще признае опозиционера Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до 8 дни сегашният държавен глава Николас Мадуро не свика избори, заяви испанският премиер Педро Санчес, цитиран от Франс прес.

"Ако в срок от 8 дни във Венецуела не бъдат свикани справедливи, свободни и прозрачни избори, Испания ще признае Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, за да свика избори, заяви премиерът социалист пред журналисти в президентската резиденция Монклоа.

Още по темата
"Не се опитваме да издигаме или сваляме правителства във Венецуела, искаме демокрация и свободни избори", добави Санчес в телевизионно изявление.

Френският президент Еманюел Макрон също заяви в Туитър, че страната му е готова да признае Гуайдо за изпълняващ длъжността президент, ако в 8-дневен срок във Венецуела не бъдат обявени избори.

"Без обявени до 8 дни избори ще бъдем готови да признаем Гуайдо за "изпълняващ длъжността президент " на Венецуела за започването на политически процес. Работим с европейските си партньори", написа Макрон в Туитър.

Германското правителство е готово да признае Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до осем дни там не бъдат свикани избори, заяви в Туитър правителствена говорителка, цитирана от Ройтерс.

"Ако до 8 дни не бъдат обявени избори сме готови да признаем Хуан Гуайдо за временен президент, който може да започне политически процес и да работи с европейските партньор", посочи Мартина Фиц, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
37
 
! Отговори
От ТАСС преди 5 години
Предвид всенародните протести против правителството на Макрон и жестокото силово потушаване на протестите, арестуване на активисти и така нататък, Руското правителство даде срок от 8 дни на Макрон да предаде властта на Временно Правителство (най добре да е ръководено от Льо Пен) и назначи нови свободни и Честни избори!
15
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е искат честни избори, а не комунистически дето винаги са предварително нагласени.
14
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** от ЕС може да признаят и че Слънцето няма да изгрее от утре ама ще изгрее. Мадуро ще си премести петрото във другия джоб Евpейчетата от ЕС ще гледат как света не признава долара и еврото с и всички ще ползват криптовалути и венецуелско петро.
13
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е същият като Ореха. Хората му протестират всеки ден, но той се е запънал като магаре на мост, не ще да си ходи.
12
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-точно искат избори да се провеждат непрекъснато, докато Мадуро загуби изборите. Нали се проведоха избори и Мадуро ги спечели. Сега ако проведе нови избори и пак ги спечели, пак ще искат нови избори.
11
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това го казва Педро Санчес който не е избран с избори а просто качен там. Същия Педро Санчес който няколко дни след като го сложиха там, беше на среща със Сорос. Той който сега е на власт благодарение на крайнолевите партии с които е в коалиция и които по "случайност" са финансирани от Сорос. Правят се на социалисти и загрижени за работниците а ходят на събрания на Билдерберг. Пълна демагогия и фарс. Както Макрон и още много други джендърски партии. Венецуела има петрол. Това ги вълнува тях
10
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Комунистите всеки избор в който те спечелят е честен и ако властта е тяхна тя винаги е законна. Ако обаче загубят избори винаги е нечестно и властта винаги е незаконна.
9
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изборита са след 4 год , демек 2022 , до тогава мадура е истинския президент , казах
8
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега Лилипутин, Ердоганьо и Си Дзинпин Пън ще получат инфаркт.
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако б.б не насрочи избори до 8 дни аз не го признавам за премиер и ставам аз
6
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
света трябва да се опълчи на групичката кукловоди който тормозят целия свят , не знам как ще стане но трябва да е скоро , не че ще успеят да свалят мадуро защото русия е зад тях , но трябва незабавни мерки срещу тези терористи
5
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Света го управляват някакви неадекватни люде, незнайно от кого облечени във власт. А пеят песничката за свободни избори. Мадуро гоо избраха май 2018-та. Какво искат още?
4
3
 
46
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 5 години
Ако до 8 дни Тръмп не свика 'свободни' избори Испания, Франция и Германия ще обявят Хилари Клинтън за временен президент...
3
4
 
42
 
! Отговори
Смех преди 5 години
Коя Европа ще признае Гайдо шепа брюкселски ишиасни старчета не са Европа . Жълтите жилетки не признаваме Макрон и Меркел и Юнкер за лидери Венецуела да подкрепи Орбан и Льо Пен за лидери на ЕС.
2
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това си е тероризъм по ешропейски , никой няма право да сменя свободно избран президент , това не е демокрация а анархия , да ви имам и европейските ценности
1
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А не може ли до 8 дни Меркел не се пенсионира и не напусне Европа с всичките си бежанци?