Европа иска вот във Венецуела, иначе признава Гуайдо

Испания, Франция и Германия с ултиматум към Мадуро
26 яну 2019 16:05, Красимир Ангелов
172
Европа иска вот във Венецуела, иначе признава Гуайдо
Испанският премиер Педро Санчес. Снимка: Reuters

Испания ще признае опозиционера Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до 8 дни сегашният държавен глава Николас Мадуро не свика избори, заяви испанският премиер Педро Санчес, цитиран от Франс прес.

"Ако в срок от 8 дни във Венецуела не бъдат свикани справедливи, свободни и прозрачни избори, Испания ще признае Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, за да свика избори, заяви премиерът социалист пред журналисти в президентската резиденция Монклоа.

Още по темата
"Не се опитваме да издигаме или сваляме правителства във Венецуела, искаме демокрация и свободни избори", добави Санчес в телевизионно изявление.

Френският президент Еманюел Макрон също заяви в Туитър, че страната му е готова да признае Гуайдо за изпълняващ длъжността президент, ако в 8-дневен срок във Венецуела не бъдат обявени избори.

"Без обявени до 8 дни избори ще бъдем готови да признаем Гуайдо за "изпълняващ длъжността президент " на Венецуела за започването на политически процес. Работим с европейските си партньори", написа Макрон в Туитър.

Германското правителство е готово да признае Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до осем дни там не бъдат свикани избори, заяви в Туитър правителствена говорителка, цитирана от Ройтерс.

"Ако до 8 дни не бъдат обявени избори сме готови да признаем Хуан Гуайдо за временен президент, който може да започне политически процес и да работи с европейските партньор", посочи Мартина Фиц, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ГРЕШКАТА НА МАДУРО Е, ЧЕ Е СЛОЖИЛ НА ТОЛКОВА КЛЮЧОВА ПОЗИЦИЯ ЧОВЕК КОЙТО СЕ ОБЯВЯВА ПРОТИВ НЕГО В МОМЕНТА!!!! РЕАЛО МАДУРО Е СЛОЖИЛ ЗА СВОЙ ЗАМЕСТНИК ЧОВЕК КОЙТО МОЖЕ ДА ГО ПРЕДАДЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ!ИМАШЕ ЕДИН ФИЛМ КАК ЗАМЕСТНИК ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ ИСКАШЕ ДА УБИЕ ПРЕЗИДЕНТА И ДА СЕ ТУРИ НА ПОСТА МУ! ТЪЙ, ЧЕ МАДУРО ПРИКЛЮЧИ!!!
95
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела - ето до това води социализмът! Да им е честит!
94
4
 
14
 
! Отговори
От добрина преди 5 години
Милиардерът Сорос ще е налее доста парици за изборите у Венецуела,ей така от добро сърце за благоденствието на венецуелския народ .
93
8
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До РеалистЩОМ МАДУРО МОЖЕ ДА СЕ ОБЯВЯВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ СЪС ФАЛШИВИ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ!!! ТОЙ СТАВА АВТОМАТИЧНО НЕЛЕГИТИМЕН И СЕ ОТСТРАНЯВА ОТ ПОСТА !!ПО ЗАКОН ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ЩОМ ПРЕЗИДЕНТА БЪДЕ СЧЕТЕН ЗА НЕЛЕГИТИМЕН ВЛАСТТА СЕ ПОЕМА ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТА ЗА ДА СВИКА НОВИ ИЗБОРИ!--------------МАДУРО ИЛИ ЩЕ ПРОВЕДЕ НОВИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ СЪС ОБЯВЯВАНЕ НА ПРОТОКОЛИТЕ И НАБЛЮДАТЕЛИ ИЛИ С НЕГО Е СВЪРШЕНО!ЗА ЕС Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ЩЕ ПРОВЕДЕ ИЗБОРИТЕ МАДУРО ИЛИ ХУАН НО ДА СА ЧЕСТНИ!
92
3
 
20
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Където влезят САЩ само беззаконие и разруха.
91
5
 
26
 
! Отговори
Руснака преди 5 години
Кои са Европа, че да се месят в работите на Венецуела! Долу ръцете от Венецуела!
90
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото каже САЩ Европа изпълнява .... Европа е васал на САЩ от Втората световна война до сега.Нато
89
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До АнонимеНВъзможно ли е да ни обесниш как законно да се самопровъзглася за президент. Като някой се е самопровъзгласил за президент и го признават всички ***, ще искат до 8 дни да се насрочат нови избори?
88
21
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ХУАН ГУАЙДО Е ЗАКОННИЯ ВРЕМЕНЕН ПРЕЗИДЕНТ НА ВЕНЕЦУЕЛА ЗАЕЛ ПОСТА ЗА ДА СВИКА НОВИ ИЗБОРИ!!!МАДУРО ЗНАЕ ДОБРЕ, ЧЕ ИЗБОРИТЕ ГИ ИЗГУБИ И ЗАТОВА НЯМА ДА ПРОВЕДЕ НОВИ!
87
26
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До РеалистВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕГОВАРЯ С НЕЗАКОННИ ЛИЦА КАТО МАДУРО!!!МАДУРО ВЕЧЕ НЕ Е НА ВЛАСТ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА!!ВЕЛИКОБРИТАНИЯ МОЖЕ ДА ПРЕДАДЕ ЗЛАТОТО И ДРУГИ АКТИВИ НА ЗАКОННИЯ ХУАН ГУАЙДО!!!МАДУРО Е НИКОЙ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ТОЙ НЯМА НИКАКВИ ЗАКОННИ ПРАВОМОЩИЯ!
86
6
 
5
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Мадуро е като в оня виц... Може да е отвън--ама иска пак да Участва!!!!!!
85
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А признава ли Пучдемон?
84
4
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Кога Великобритания ще върне златото на Венецуела?
83
3
 
31
 
! Отговори
Старото куче преди 5 години
Аз не признавам евро-джендърската ви организация , но ме натресоха в нея без да питат мен и сънародниците ми !!! Три пъти фалшифицират избори и ги подкрепяте , най-бедни и най-бързо изчезващи сме сме , тровите ни с долнокачествени храни , крадете природните богатства , що не поставяте ултиматуми на тях , а ???
82
8
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ХУАН ГУАЙДО Е ПРИЗНАТ ЗА ВРЕМЕНЕН ПРЕЗИДЕНТ ПОРАДИ ИМПИЙЧМЪНТ НА МАДУРО!!!ХУАН ГУАЙДО Е КАТО ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО И ЩЕ Е НА ПОСТА ЗА ДА СВИКА НОВИ ИЗБОРИ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА!!!МЕЖДУВРЕМЕННО МАДУРО ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ НОВИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ САМО ПРЕЗ ТРУПА МУ :D
81
2
 
32
 
! Отговори
майтап,бе Уили! преди 5 години
Може би има някакъв резон в идеята този Гуаидо да бъде разглеждан като възможен президент на Венецуела,но първо трябва да се разбере защо той се крие в посолството на Колумбия!?Представяте ли си какво би станало ако някой кандидат за президент от САЩ,Германия,Франция и т.н.преспи само една нощ в посолството на Русия,Китай или Турция!?Западният елит е изгубил всякакво чувство за срам,просто тези хора нямат нито чест нито достойнство,дотам са стигнали в слугинажа пред САЩ !
80
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 84А пък аз и всички останали потребители на интернет Признаваме за законен президент бившия такъв на укропията - Янукович и призоваваме потрошенко да се оттегли и да потърси убежище в краварията!
79
1
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НОВ ВОТ НЯМА ДА ИМА!!!МАДУРО ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕ НА ВЛАСТ СЪС СИЛА!!!
78
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз и всички потребители на интернет Признаваме за законен премиер на Израел лидера на Хамаз - Исмайл Хания и призоваваме натаняху да се оттегли и да потърси убежище в сащ
77
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи не признаваме за президент такъв избран на законни избори, макар и със съмнения за манипулирането им), но признаваме самопровъзгласил се за такъв. Това е двуличието на еврогеювете в пълният му блясък. Ами и Мадуро да се самопровъзгласи, хем е самопровъзгласената, хем е спечелил избори.