Венецуела отхвърли исканията на европейците

Кои сте вие, че да поставяте ултиматум, пита външният министър
26 яну 2019 21:40, Красимир Ангелов
137
Венецуела отхвърли исканията на европейците
Снимка: БТА

В ООН днес Венецуела отхвърли категорично ултиматума на няколко европопейски страни, които й дадоха 8 дни, за да свика избори, заплашвайки, че ако не го направи, ще признае властта на опозиционера Хуан Гуайдо, предаде Франс прес.

Още по темата
"Никой няма право да ни поставя срокове, нито да ни казва дали трбва да има избори или не", заяви венецуелският министър на външните работи Хорхе Ареаса.

"Кои сте вие, че да поставяте ултиматум на едно суверенно правителство? Това е намеса, инфантилна намеса", каза той по време на заседание на Съвета за сигурност.

Същевременно лидерът на опозицията Хуан Гуайдо благодари на испанския премиер Педро Санчес, френския президент Еманюел Макрон и говорителя на германското правителство Мартин Фиц за оказаната подкрепа като временен президент на Венецуела и за подкрепата им за мирните и демократични промени в политическата й система, предаде ТАСС.

Гуайдо вече беше признат за президент от страните от Групата от Лима, с изключение на Мексико, както и от Албания, Грузия, САЩ, Швейцария и Организацията на американските държави.

В подкрепа на Мадуро пък се обявиха Русия, Боливия, Иран, Куба, Никарагуа, Салвадор и Турция, а Беларус и Китай призоваха всички проблеми да се решат по мирен път и без външна намеса, припомня ТАСС. Генералният секретар на ООН призова за решаване на кризата чрез диалог.

Руското външно министерство заяви, че исканията на европейските страни за организиране на избори във Венецуела до осем дни се дирижират от САЩ. Тези изявления са синхронни и старателно режисирани, няколко часа преди свиканото от Вашингтон обсъждане на положението във Венецуела от Съвета за сигурност на ООН, подчерта руското дипломатическо ведомство.

"Случващото се само утежнява вътрешнополитическата обстановка в приятелска Венецуела. Ситуацията изкуствено се нажежава отвън и се стимулират най-радикалните настроения", отбелязва министерството, определяйки случващото се като "цинична, неприкрита намеса във вътрешните работи на суверенна държава", която трябва да престане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
ДО 91 Венецуела тъжно е.Отворко, БВП на Веницуела е 350-370 мрд.$,нашият е под 50мрд$, т.е 7 пъти по-малко при 4 пъти по-малко население.Тъй,че твоите глупусти за 20$ заплата ги разправяй на либералчетата,те много искат да вярват,че там е мизерия.Нека ти твойте либералчета изгледате филма на Оливър Стоун "На Юг' от границата и ще ви се запушат лъжливите устички!
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са Империя на ЗЛОТО!!!
92
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно нашият парламент който е с проамериканско мнозинство да обяви за президент някой друг и САЩ да го признае за легитимен, а настоящият ни президент да го обявят за диктатор защото не им иска самолетите. И не ми обяснявайте, че нашите избори са били честни.
91
1
 
15
 
! Отговори
Руси преди 5 години
До Венецуела-тъжно е!: До тук води дивият капитализъм и намесата във вътрешните работи на суверенни държави. Това е политиката на убийците на мирни хора и правителства ,тези отвъд океана .
90
11
 
3
 
! Отговори
Кан Крум преди 5 години
Аз викам директно да нахлуем .закривам червения цирк там бесим го оня за мадурковците .. Вкарваме страната в ред ( каквото и да свършим се ще е по стока от онова там). захапваме петрола и хич няма да ни дреме за русия
89
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 79Явно никога не си ходил в южна Америка. *** , виж и пак говори. Малко си неук да гояориш за демокрация и комунизъм. Ако трябва да избирам да със сигурност, ще избера САЩ пред венецуела. Мн е лесно да пишеш от европейска България :) *** там да живееш 2 год да те видим , какъв мъж си :) ама надали.
88
4
 
16
 
! Отговори
до 63 преди 5 години
До Гoшу 63,а виж пък кой подкрепя Гайдо,Албания,Косово и др.г..лизци на янките,малии на Мадуро му се разтрепериха мартинките,щото албанцитеса против него
87
19
 
9
 
! Отговори
Венецуела-тъжно е! преди 5 години
Във Венецуела средната заплата е около 20 долара. Това е голямото постижение след повече от 30 години реален социализъм. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Сега за пръв път им позволиха да имат частни леки коли и достъп до интернет. Ето докъде води социализмът в чист вид !
86
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тия народа им се разбяга из държавите че уреха от глад ама социалиъм та социализъм!Много шашав народ!И не знам дали САЩ се месят ама Русия се меси и то много!Да не би да бягат венецуелците при тях?!Май не!Бягат към Колумбия,Мексико и САЩ!
85
18
 
7
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 5 години
Към групата подкрепяща мъдуpото само севрна корея липсва.Ако беше станало това преди десет години и кадафито още не беше ликвидиран и даден на плъxовете, и либия щеше да подкрепи венецуела.Никак не са ми симпатични американците, ама страната да има най-големите запаси от нефт а народът й да умира от глад това само комунист докопал се до управлението на държава може да го направи.Скоро ще бъде пратен при чаушеско.
84
1
 
7
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 5 години
*** марксисткокомунистичен ми изтрил коментара по инерция. Ей го пак.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Скандално.нет има статия с изказвания на президента им skandalno.net
82
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв *** го дирят в Латинска Америка европейците?По-добре да не се месят,за да не стане някой гаф.
81
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре бе гербави, а какво ще стане ако някоя държава, да кажем Аржентина (съвсем неутрален пример, за да не изпадаме в геополитически словоблудства), каже че признава някой друг за премиер на България, на мястото на Тиквен Боко?Примерно Аржентина казва: ние признаваме лицето Х за премиер на България? Какво правим тогава?Сега ми кажете каква е разликата с Венецуела?
80
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има петрол, ще има демокрация. Сега зареждат ракетите с атлантически ценности.
79
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай ПеткоЕее, Бай Петко. Комунизмът в България беше 45 години. Хората бяха набрали форсаж. Дай им време на Венецуелците.
78
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-големия дипломат по класацията на Боко Борисов Сергей Лавров преди дни в типично имперския си стил изрече високопарния израз "Недопустима е намесата на външни сили във Венецуела." На следващият ден пак от руските медии научаваме, че 400 вагнеровци вече са във Венецуела. Явно че руските сили не са външни.
77
4
 
35
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Венецуела 32 мил. население избягали 3 мил.България 8 мл население избягали 2,5 мил.
76
5
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Забележете САЩ кой назначиха за "отговорник за възстановяване на демокрацията във Венецуела"? Елиът Абрамс - познат ли ви е този прес$тъпник, беше уволнен, заради аферата "Иран - контри", оръжия от САЩ през Иран за Никарагуа - ескадроните на смъртта.Той подготви неуспешният преврат 2002 г. срещу Чавес, където стреляха със снайпери по демонстранти, както в Украйна.САЩ полудяха, само на "Зелените" им остана капка здрав разум!
75
4
 
23
 
! Отговори
БГ франсе преди 5 години
До Анонимен 81 Много си *** Саше..Защо всичко което е различно от измислената хамериканска демокрация, е лошо и е диктатура..И само не ми казвай че в Щатите се живе е супер....Там от доста време е една пумийна яма както вече и половин европа ...Франция ли...Тя се претопява по бързо и от България ...Яко услееш някога да си позволиш да стигнеш до Париж,няма да видиш много бело хора там...Избягаха, по селата щото е пълно с *** и харабели вече на всякъде..и на всички помогнаха Фащ за това..