Ще превърне ли гражданска война Венецуела в Сирия?

Конфликтът във Венецуела може да обхване целия континент
7 фев 2019 17:00, Екип на Bloomberg
59
Ще превърне ли гражданска война Венецуела в Сирия?
Снимка: Pixabay

Безспорно Венецуела се нуждае от хуманитарна помощ. Решението за нея трябва да се вземе на по-високо международно ниво – например от ООН. Организацията, Международния валутен фонд и Световната банка обаче все още нямат единна позиция. Липсата на помощ може да даде началото на гражданска война в страната. Това каза доц. Александър Сивилов, СУ "Св. Климент Охридски", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Въпросът е какво ще се случи на колумбийската граница. От доста време между Венецуела и Колумбия има конфликт. Президентът на САЩ Доналд Тръмп също не изключи възможността за военна намеса... За момента този сценарий изглежда малко вероятен“.

Според Сивилов при подобно развитие на обстоятелствата Венецуела ще се превърне в Сирия за южноамериканския континент.

Граждански конфликт във Венецуела може да обхване целия континент. Едва преди 2 години се постигна мирно споразумение между правителството и партизаните в Колумбия, в Еквадор също има напрежение, не е ясно какво предстои и за Бразилия“.

Като най-добър вариант за решаване на конфликта гостът определи провеждането на нови избори, които обаче да са съобразени с Конституцията на страната.

Предстоят парламентарни избори във Венецуела тази година и опозицията по-скоро трябва да се насочи към тях... Събирайки необходимата ѝ международна подкрепа, след няколко години може да се помисли и за нови президентски избори“.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме ми за Венецуела ама САЩса им блокирали от години 3 млр долара,Страсбург-1.5млр.Лондон-златния резерв плюс икономически санкции и накрая Мадуро предизвикал хуманитарна криза?!А пък ние хуманните искаме сега да помагаме!
30
9
 
11
 
! Отговори
Маурицио Цолов преди 5 години
Това, което става във Венецуела, щеше да стане и в България, ако народа не беше изхвърлил комунистите от властта през 1997 г. Тогава хипер инфлацията, която ни спретнаха от САЩ беше 3000% за месец. Това прави 36 000 % годишна инфлация. А във Венецуела, понеже се опъват вече 3-та година, им направиха инфлацията само за 2018 г. да е 1 700 000 %. И понеже явно не става само с предизвикана хипер инфлация, затова вече се приготвят да нахлуят с армията и да опустошат държавата. Както опустошиха Ирак.
29
1
 
14
 
! Отговори
Бегай 25 преди 5 години
"С дърти руски лъжи и пропаганда"Бегай бе, американски ПРОПАГАНДИСТ, който от 30 г. е на щатска хранилка.От вашите дърти САЩ лъжи, светът се умори.Американската наркомарионетка в Колумбия си я дръжте за спонсориране на ЦРУ.Че сте го закъсали за пари, скоро няма кой да плаща на щатските марионетки в БГ.Залязвате бавно и сигурно, както и господарите ви САЩ.Змията хапе най-лошо като умира, самите американци са възмутени от политиката в САЩ.Взимай си кървавите долари и си трай в ъгъла!
28
1
 
15
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Бобине само в България бе така ...в Украйна ....Либия....Египет ...Сирия ...и мнооого други държави ...ако погледнем историята последните 20-30 години където е стъпил "американски демократичен ботуш..." .....само смърт хаос и безредици ...
27
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕлиЕли, моля ти се по-спокойно, ще ти стане нещо заради наркобарона Никълъс. Явно е че не можеш да проумееш, че от социализма нищо хубаво не може да излезе та си се разпенила толкова?
26
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Боби, не се поддавай на кремълската пропаганда и активните руски мероприятия в кризи като тази, ти поне имаш малко акъл в главата си и можеш да отсееш истината от лъжата."По сценарий на Цветните революции следващата стъпка ще бъде НЯКОЙ ДА ПОЧНЕ ДА СТРЕЛЯ и да почне да стреля СРЕЩУ ОПОЗИЦИЯТААКО ИМА ДЕСЕТКИ ЖЕРТВИ ОЩЕ "ПО-ДОБРЕ"Или както беше в България Щурм на Партийния домБългария: Кой не скача е Червен! Символ Пръсти под форма на V победаУкрайна: Кто не скакает Москаль!
25
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С дърти руски лъжи и пропаганда още колко дни мислят че могат да задържат московските хибридчици нарко-марионетката си Мадуро? Най-много 5-6 дни и след това край с аржентинското брашно за кокаиновия хъб Масква белокаменная.
24
3
 
11
 
! Отговори
Ели преди 5 години
"не се поддавай на кремълската пропаганда"Защото не гледаме медиите във Венецуела, включително и опозиционните, които са повече от държавните в уж "венецуелската диктатура".Не гледахме и митингът в подрепа на Никълъс, не знаем за атентата с дронове срещу Никълъс, атентат иницииран от САЩ. И Испаанските медии ли са пропаганда?Не подценявай българите, всеки нормален човек владее поне два западни и един източен езици.Трева не пасем, и не ни спонсорират САЩ НПО-та!Тези ПРОПАГАНДИ в САЩ!
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21 А ти на какво се подаваш ? За тебе е окей дръжави да обявяват президент на друга дръжава (демократично)?Американците, на колко други дръжава им *** майката по този начин, зареди приодните им богатства (демократично)?
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СAЩ запорираха милиарди долари aма те са на гражданите на Венецуела, не са на САЩ тия пари, че да ги блокират и въобще каква работа имат там янките да си пъхат носа, само ще досъсипят таз държава и ще избягат, а парите ще ги огкраднат.
21
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боби"Същата такава помощ като тази която хванаха на летището в столицата? десетки автомати, пълнители и боеприпаси за тях?"Боби, не се поддавай на кремълската пропаганда и активните руски мероприятия в кризи като тази, ти поне имаш малко акъл в главата си и можеш да отсееш истината от лъжата.
20
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Подучени от кремълските ***, мадуристите във Венецуела са блокирали магистралите за да не може гладното население да получи хуманитарна помощ."Същата такава помощ като тази която хванаха на летището в столицата? десетки автомати, пълнители и боеприпаси за тях?Или разледване на журналисти Бягат хората аджеба в съседна Колумбия, Те им дават 30$ хуманитарна помощ, след 3 часа се връщат напазарували обратно през същото КПП пешком с чували храна.А СПЕКУЛАТА СИ ВЪРВИ
19
5
 
16
 
! Отговори
факт преди 5 години
Поредната държава която е жетва на заразното зло САЩ което иска да я ограби и опустоши с"международна подкрепа"народа на Венецуела трябва да види какво САЩ и запада направи с Ирак,Либия и Сирия реки от кръв и мизерия....
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбирам защо Тръмп икаше да прави стена на границата с Мексико !!??1) САЩ правят преврат във Венуцела ...2) Някои държави от Ю.Америка ще се противопоставят ....ще възникнат вълнения и негодувания.. законни и незакони..хунти и сепаратисти3) Постепенно в голяма част от Ю Америка ще се разбуни..4) Вълна от бежанци ще засипе Мексико,Гватемала Никарагуа...5) Настъпва "Южно-американска- пролет"...А Тръмп си има стена на границата и ги спира!!!!мдаа!?
17
4
 
12
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Забравяш да кажеш, че "ХУМАНИТАРНАТА ПОМОЩ" е оръжия, пари за опозицията и ГМО гнила царевица.От Чавес всеки месец 6 милиона бедни венецуелци получават 15 кг пакети с храни.Като са загрижени за венецуелците, да им отблокират сметките за ЛЕКАРСТВА, и :милиарда активи, Британия да върне златото, и Страбург банка да им отблокира ЕДИН МИЛИАР и ДВЕСТА ХИЛЯДИ долара.Лицемери, САЩ и откраднаха милиарди, а им пращат гнила царевица с ГМО и оръжия за избиване на цивилно население.Срам и позор!
16
3
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
убии-ците от сащ са царе на санкциите превратите убийствата няма да се спратпред нищо и ще разпалят граж воина и каква помощ може да доиде от колумбияосвен наркотици
15
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела има най-големите запаси от нефт в света и заради нефта САЩ срутиха икономиката им, за да сменят и президента, който не им се подчинява. По-скоро ще се повторят Ирак и Либия, които пак пострадаха от САЩ заради нефта.
14
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подучени от кремълските ***, мадуристите във Венецуела са блокирали магистралите за да не може гладното население да получи хуманитарна помощ. В същото време пропагандата във Венецуела тръби че САЩ са направили продоволствена блокада на Венецуела и искат да уморят от глад революционния венецуелски народ. Насъскването срещу САЩ от страна на руските политхибридчици разпищолили се във Венецуела е в пълен ход.
13
4
 
18
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Къде ви е "международната подрепа"?Та нали испанският външен министър сподели в Мадрид, че е оказван агресивен натиск от посолството на САЩ, включително и на премиера в Давос!Отблъскваща политика на САЩ и васалите им, включително и МС на БГ.Политика изпълнена с икономически геноцид - задушаващи санкции на САЩ и замразяване на сметки, включително за лекарства на деца,спонсориране на преврати и граждански войни.Отвращаваща нормалният човек агресия на САЩ.Нещо за "демокрацията" в Колумбия
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като че ли някой организира бежанска вълнА от Южна Америка към Пиндостан, а бай Дончо, за да се спаси от наплива е готов да предизвика природни катаклизми, икономически и социални кризи и дори войни в държавите от южната страна на "тясното гърло", свързващо Северна и Южна Америки.Напразни надежди и усилия, бай Дончо. Мигрантите ще те залеят.