Криза ли? Мадуро обеща пари за противоракетна отбрана

Започнаха най-мащабните военни учения във Венецуела
11 фев 2019 07:47, Александър Попов
69
Криза ли? Мадуро обеща пари за противоракетна отбрана
Снимка: Reuters

На фона на политическата и икономическа криза в страната, президентът Николас Мадуро заяви, че Венецуела ще насочи средства към закупуване на съвременни системи за противовъздушна и противоракетна отбрана. Това стана при откриването на ученията "Ангостура 2019" в щата Миранда.

Още по темата
"Ще насочим достатъчно средства, за да получат войниците и бойците ни най-съвременното оръжие, за да има Венецуела противовъздушни и противоракетни системи за отбрана", каза той.

Ученията в чест на 200-годишнината от Ангостурския конгрес, на който е провъзгласена независимостта на Венецуела, започнаха вчера. В тях участват както въоръжени сили, така и части от републиканското народно опълчение.

Преди началото на маневрите държавният глава посети близкия до столицата крайбержен щат Миранда, където се запозна с модели на военна техника, в това число и ракетни установки руско производство, които са на въоръжение във венецуелската армия.

По думите на Мадуро, тези учения трябва да се превърнат в "най-големите и най-мащабни от всички, които страната е организирала в своята 200-годишна история".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МадуроСмешко :) интересно как демокрацията работи много добре в редица западни държави ама само при нас не работи :)
23
14
 
22
 
! Отговори
Мадуро преди 5 години
Американска демокрация: Сирия, Йемен, Ирак, Иран, Афганистан, Чили, Хондурас, България, Хаити, Сомалия, Либия, Нигерия, Ангола, Гватемала, Колумбия, Панама...Не, благодаря!
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има едно видео в туба където на един митинг Мадуро говори на хората и пита един в тълпата защо бил толкова слаб и защо не яде... и че Чавес му се явил в градината във вида на врабче и му казал какво да прави. Не си го измислям отидете го вижте...
21
4
 
6
 
! Отговори
Гепи преди 5 години
Има медиино затъмнение на случващо-то се там.Нямало какво да хапват,а наснимката едни доволни изпълнени с живот лица.Наркорикът е основно пероза тях и за целия свят.А за там да отво-риш война се иска доста пари,коитоще даваме ние и става неудобно.Номе-рът е отвътре, но неминава.
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32Венецуелския петрол е богат на сяра и единственото място където може да се преработва (където има такава техника) се намира в Тексас. Петрола им не е толкова скъп в чиста форма.
19
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народът му мре от глад, тоя оръжие ще купува... типичен социалист.
18
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересна стратегия на САЩ. Държат ги с ембарго, разбиват им икономиката после се правят на първи приятели. Ако сложат нареденото президентче ще махнат сакнциите икономиката ще живне и ще им запушат устите докато "купуват" петрола им на безценица. Грозната геополитика от която страдат само обикновените хора.
17
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно не иска човека от американската "демокрация". Чудя се защо не отидат да демократизират Судан примерно ами само там където са природните богатства?!
16
10
 
15
 
! Отговори
Браво на Мадуро преди 5 години
САЩ загубиха за пореден път.
15
9
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
До Анонимен..........в същото време 42 милиона американци гладуват ...................По *** руска опорна точка не бях чел! Продължавай в същия дух!
14
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите започват запасяване с памперси.
13
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ е най-големият производител на петрол в Света а в същото време 42 милиона американци гладуват - повече от цялото население на Венецуела което е 30 мил.
12
2
 
11
 
! Отговори
Х м преди 5 години
И интересно на какъв принцип трият коментари. Под статията е пълно с гадни пошлости, но не са изтрити, но ако напишете нещо срещу правителството или шведите е изтрито веднага.
11
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез горките ходят до Колумбия, за да си купят caпyн и тоалетна хартия иначе за противоракетна отбрана мислят.
10
20
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТОЙ И КАДАФИ И САДАМ КАКВИ ГИ ПРАВЕХА И ГОВОРЕХА АМА ВЕЧЕ СА САМО СПОМЕН!МАДУРО ПРИКЛЮЧИ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ИМА САМО НАДЕЖДА ДА ОСТАНЕ ЖИВ АКО ИЗБЯГА ПРИ ГОСПОДАРЯ СИ В БКП РУСИЯ!
9
2
 
23
 
! Отговори
шматка преди 5 години
ХахаС400 ли има предвид Мадуро.САЩ и Русия го играят на доброто и лошото ченге.Едните ги плашат за да купуват от другите.Нищо лично просто бизнес
8
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този некадърник Мъдуро да си върви докато още може. Такива трябва да увиснат за геноцида над собствения си народ.
7
16
 
8
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Това, сеньор Мадуро, седем човека го носят, а трийсе го фърлят... Като падне оттатък колумбийския плет, си става техен проблем, как да си го изчистят. А имаме и едни високоефективни прашки за подслушващи папагали, дето...
6
6
 
23
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Венецуела живее бедно , но се въоръжава добре за да запази стандарта си на живот.
5
3
 
25
 
! Отговори
123 преди 5 години
И нашия Мадуро ще докара самолети и ще вдига заплатите още на изчезващата армия.