ЕК: Твърденията, че налагаме "трети пол" и "джендър идеология" - неверни!

Само държавите членки решавали за терминологията за определяне на пола
21 фев 2019 20:15,
123
ЕК: Твърденията, че налагаме "трети пол" и "джендър идеология" - неверни!
Снимка: pixabay.com

Само държавите членки на ЕС са компетентни да решават въпроси, свързани с каквато и да било терминология за определяне на пола съгласно техните конституции. Това се посочва в изявление на Европейската комисия /ЕК/ относно анкетата за дигитализация на образованието SELFIE, разпространено от Представителството на ЕК в София.

Още по темата

В изявлението е посочено, че твърденията, че Европейската комисия се опитва да "наложи" понятието "трети пол" в българските училища и чрез инструмента SELFIE "проповядва джендър идеология" са неверни.

Припомняме, че анкетата разбуни духовете, тъй като отговарящите ученици над 9 години трябва да отбележат пола си. Вариантите за отговор на въпроса за пола са четири – "момче“, "момиче“, "друго“ и "предпочитам да не казвам“. От министерството на образованието пък изразиха готовност да поискат от ЕК да премахне спорния въпрос от анкетата.

В изявлението на Европейската комисия се казва още, че SELFIE /самооценка на ефективното обучение чрез насърчаване на използването на иновативни образователни технологии/ е доброволен и анонимен инструмент в подкрепа на училищата при употребата на цифрови технологии за преподаване и обучение.

Всички заинтересовани училища могат да се регистрират на платформата и да направят самооценката, и резултатите от SELFIE остават само за съответното училище и не се споделят другаде, се посочва още в изявлението.

SELFIE е бил разработен в тясно сътрудничество с експерти по образованието и над 5000 училищни ръководители, учители и ученици. Първата версия на инструмента е била тествана в 650 училища в 14 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние член на ЕС ли сме или бананова република и защо нашите се оправдават с ЕС и ЕК. Господ е създал мъжът и жената и им е казал да се множът това е житейската истина.
107
11
 
3
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
Преди малко споменах, че онези, които най-силно врещят срещу така наречените "***", говорят за "Гейропа" и прочее, са скрити хомосексуалисти. Сега, като гледам, доста от тях са надигнали глас в този форум.Да им се ненарадва човек.Пълен майтап!
106
0
 
9
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Е как да не налагате , като много от вас в ЕК, ЕП и не знам от кой още управителен европейски орган на ЕС сте си третополови....
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
nqma treti pol be nqma te 12456789 nqma3
104
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е, че са неверни. Не се налага, а се заповядва!
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви 38 трупа бе, дженди?
102
2
 
15
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 5 години
Европарламента - запазена територия на джендърите! Коя партия що има "обратимо" сексуално "осмислени" да ги праща в Европарламента! На ясли за "зобене " на нови "демократски" хомофобски идеи ! Възнаграждение - 15000-20000 евро..,според "заслугите" може и повече!
101
1
 
20
 
! Отговори
ш преди 5 години
Доброволен анонимен инструмент било... като за начало. И по коя конституция има "друго", че не се сещам нещо? Джендер идеологията използва всяка възможност- било защита на жените, било преброяване, било психическо здраве /антиджендърите са луди и агресивни/ и прочие за да пробие в общественото пространство. Проблемът е да видят тези хора и да не се допускат в ЕК, защото от невинна "научна" теория това става зловеща и античовешка реалност...
100
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС подкрепя Истанбулската конвенция, която прокарва *** изследванията. ЕС пуска анкети с повече от два възможни отговора за пол. Кое не е вярното в случая?TO И АЗ ПОДКРЕПЯМ ТАЯ КОНВЕНЦИЯПРЕДИ НЕ Я ПОДКРЕПЯХВЕЧЕ Я ПОДКРЕПЯММНОГО ЛЪЖЦИ И МАЛКИ ЧОВЕЧЕТА ИМАТ НАГЛО МНЕНИЕ КОЕ Е ВЯРНОВЯРНО Е ЧЕ ИМА 38 ТРУПА ЩОТО НЕ ТОЧНО УМНИЯ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИННЕ ПОДКРЕПИ КОНВЕНЦИЯТА....ЗАРАДИ ФОБИЯ
99
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърденията, че налагаме "трети пол" и "*** идеология" - неверни!ТОЧНО ТАКА;ВСИЧКО ДРУГО Е FAKE NEWS
98
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък ще припомня на ЕК, че съгласно тяхната директива, за защита на личните данни, споменаването на пол по какъвто и да е начин прави анкетата неанонимна, защото може да доведе до разпознаване на лицето, което е въвело данните ! ЕК почва да се оплита в собствените си лъжи и май е време и ние да им покажем среден пръст, като ония от острова !
97
1
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
по същия начин мога да кажа, че черното е бяло, а бялото е черно. Вярвате ми, защото го казвам Аз!
96
0
 
27
 
! Отговори
Картофчо преди 5 години
До Защо не!"Те първо не откачалки. Просто са различни от множеството и традиционните и нормални индивиди. Те не са го желали или избрали. Просто им се е случило."Много точно си го написал/а, просто трябва да вникнеш в смисъла на написаното от теб. Всяко нещо което не е "нормално" се определя по принцип като патология. Долния не трябва да го съдим, но не може и болестта му да бъде въздигана в норма. Нормалното е всяко болестно състояние да бъде лекувано!
95
0
 
32
 
! Отговори
До 101 преди 5 години
ЕС подкрепя Истанбулската конвенция, която прокарва *** изследванията. ЕС пуска анкети с повече от два възможни отговора за пол. Кое не е вярното в случая?
94
2
 
37
 
! Отговори
До Смехурко преди 5 години
Това не променя факта, че ЛГБТИ общността е съставена от болни хора. Второ, вие се опитвате да превърнете болестите си в юридическа норма и да я наложите на нормалните хора.
93
32
 
5
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
Любопитно е, че обикновено онези, които най-силно врещят срещу така наречения трети пол и всякакви "***", са скрити хомосексуалисти.
92
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На бойко му дават кинти да провежда джендар политика в българия а вие гласувате за герб!
91
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е в терминологията. Човешките същества имат 2 пола- мъж и жена. При генетични аномалии може да имат и двата вида полови органи. Останалото, кой какво искал да бъде и като какъв се самопределя е в сферата на ендокринологията и психиатрията. Не разбирам защо сексуалните аномалии са толкова интересни -има и други болести. Защо децата трябва да отговарят на въпроси за пола си - на кого му трябва тази информация и какво следва да е заключението от отговорите?
90
2
 
40
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Еврогеовете казвате че не налагали гейството???!!!!!!!!!!!!!!!! Хахаха
89
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно това е условие да влезем в шенген