ЕК: Твърденията, че налагаме "трети пол" и "джендър идеология" - неверни!

Само държавите членки решавали за терминологията за определяне на пола
21 фев 2019 20:15,
123
ЕК: Твърденията, че налагаме "трети пол" и "джендър идеология" - неверни!
Снимка: pixabay.com

Само държавите членки на ЕС са компетентни да решават въпроси, свързани с каквато и да било терминология за определяне на пола съгласно техните конституции. Това се посочва в изявление на Европейската комисия /ЕК/ относно анкетата за дигитализация на образованието SELFIE, разпространено от Представителството на ЕК в София.

Още по темата

В изявлението е посочено, че твърденията, че Европейската комисия се опитва да "наложи" понятието "трети пол" в българските училища и чрез инструмента SELFIE "проповядва джендър идеология" са неверни.

Припомняме, че анкетата разбуни духовете, тъй като отговарящите ученици над 9 години трябва да отбележат пола си. Вариантите за отговор на въпроса за пола са четири – "момче“, "момиче“, "друго“ и "предпочитам да не казвам“. От министерството на образованието пък изразиха готовност да поискат от ЕК да премахне спорния въпрос от анкетата.

В изявлението на Европейската комисия се казва още, че SELFIE /самооценка на ефективното обучение чрез насърчаване на използването на иновативни образователни технологии/ е доброволен и анонимен инструмент в подкрепа на училищата при употребата на цифрови технологии за преподаване и обучение.

Всички заинтересовани училища могат да се регистрират на платформата и да направят самооценката, и резултатите от SELFIE остават само за съответното училище и не се споделят другаде, се посочва още в изявлението.

SELFIE е бил разработен в тясно сътрудничество с експерти по образованието и над 5000 училищни ръководители, учители и ученици. Първата версия на инструмента е била тествана в 650 училища в 14 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Сакън, Ленче! :-D
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мажете, мажете. Няма да стане.
66
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато се пробутват спорни термини като *** в нормативни документи и по няколко възможни отговора в графата за пол, значи се налага точно *** идеологията!
65
3
 
36
 
! Отговори
Еврогейщина преди 5 години
Сигурен съм че в ЕК не са сигурни към кой пол принадлежат
64
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие сте програмирани постепенно започвате да улавяте, задържате и поддържате една определена честота и след това да я живеете. При вас отъждествяването с честотата е пълно на физическо, мисловно, емоционално и духовно ниво и самоличността ви се изразява чрез електронни пулсации. Живеейки своята честота, вие влияете на всички, навсякъде, където и да отидете. Точно това правят жендър идеолозите, програмират ни.
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На педеруващите предлагат други алтернативи за четвъртотополови практики. Каквото и да значи.
62
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма страшно , няма да изперкате , в Русия сто години държат един гей в Мавзолей и им натякват оти бил най- умният на свето . Ония си пият бояршнико и не им дреме какво става около кремлья .
61
4
 
17
 
! Отговори
да преди 5 години
Ще дадете вие заден ход и за за това, както и за миграцията, като ви скръцне със зъби голямата част от населението на Европа
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съзнанието непрекъснато общува. Съзнанието вибрира или може да бъде накарано да вибрира с определена електромагнитна честота. Електромагнитните енергии на съзнанието могат да бъдат настроени. Отвътре човешките клетки представляват светлинно закодирани влакна, тънки като паяжина енергийни нишки, които носят информация. Когато тези тънки нишки работят заедно като проводници, те образуват спиралите на вашето ДНК. При всички случай нещата, които се случват не трябва да се допускат до децата .
59
0
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АЗ ПЪК ИСКАМ ДА ЗНАМ РЕЗУЛТАТИТЕ КАКВИ СА ПРИМЕРНО СРЕД 1000 ДЕЦА ОТ 9-ТИ КЛАС!ПРИ ТАКОВА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪКА ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА ПЛЮС ГМО И ХИМИКАЛИТЕ В ХРАНИТЕ Е ИНТЕРЕСНО КАКЪВ ПРОЦЕНТ СЕ Е ИЗДЖЕНДЪРИЛ :D
58
1
 
13
 
! Отговори
Доклад преди 5 години
Тази информация относно степента на изджендърестяванене сред подрастващите е необходима за оценка на резултатите от соц.експеримента за контрол над популацията при непереспективните нации без осезаемо значение при допустими загуби.Резултатите са оптимистични и надхвърлят очакванията.
57
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага спирам детето от училище сигурен съм че няма да съм само аз. Няма да позволя на някакви изврате.няци да разстройват психиката на дъщеря ми и да я направят триполова. Само да ми каже че са им задавали въпроси които не са за деца ще го отнесат и учителките. Падне ли ми пердето става стеашно. Тези които ме познават знаят за какво става въпрос.
56
1
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДЕЦАТА ПОДРАЖАВАТ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ!!!!ВЪВ САЩ АРЕСТУВАХА НА ШОСЕТО РОДИТЕЛИТЕ И МАЛКОТО ДЕТЕНЦЕ НА НА ОКОЛО 2 ГОДИНКИ ИЗЛЕЗНА И ТО С ВДИГНАТИ РЪЦЕ БЕШЕ МНОГО СЛАДКО!!!ДОРИ ИЗВРАТЕНЯК 1 И ИЗВРАТЕНЯК 2 ДА НЕ НАСИЛВАТ ДЕТЕТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН САМОТО ИМ ДЪРЖАНИЕ Е ДОСТАТЪЧНО!!ЕДНО ДЕТЕ ОТГЛЕДАНО ОТ ВЪЛЦИ ВИ ГАРАНТИРАМ , ЧЕ ЩЕ СЕ ДЪРЖИ КАТО ВЪЛК!!ЕДНО ДЕТЕ ОТГЛЕДАНО ОТ *** ШАНСА ДА СТАНЕ *** Е ОГРОМЕН , ЗАЩОТО ТО ЩЕ СЕ СЧИТА ЗА *** СЪЩО СЪЩОТО Е КАТО ДА Е ОТГЛЕДАНО ОТ ВЪЛЦИ !
55
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не я налагат, а я прекарват хитро и коварно покрай Истанбулски конвенции, анкети и гей-паради.
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо положително няма в това! Притискаха сума ти наши политици да правят изказвания и да притискат хората да приемат невъзможни неща и сега отричат като ромите в съда и затвора. Притискаха дори медиите ни, дори и днеса публикува сумати политически коректни *** ориентирани статии, а сега отричат всичко! Изобщо не ни трябват такива партньори! Като са направили нещо да си поемат последствията, не да се изхлузват като мушкан гей от ромска бърлога! Дори Плевналиев накараха да пее по свирката им!
53
0
 
9
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименНе е нужно да се разтуря ЕС,а само да се нормализира.Колкото до НАТО-там е по-сложно,но може би военен съюз без САЩ и UK би решил проблема,нещо като Евро-НАТО,насочено САМО и ЕДИНСТВЕНО към защита на Европа!
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Събуди се!Абе глaсувй за който искaш стига си ревал бе тия от 30 години сa в политиката и какво направиха ? ДС милиционер предавал българи и доносничил срещу българи не може да е патриот тоя сина си предаде Кой познаваш си е твой проблем, смени си хапчетата и компанията и се зпознай с нормални хора Ако търсиш патриоти глaсувай за Възраждане.
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ще са неверни? Да не би аз да натискам за приемането на истамбулската конвенция? =Започнаха като за АЕЦ Козлодуй - ще ви приемем само ако закриете блоковете, а после: "Никой не е искал затваряне на блоковете"... Лицемерни мекерета! България трябва да си отваря очите и ушите не на 4, а на 64 и да внимава какво я карат да прави и какво и приказват, иначе ще ни довършат по - бързо от очакваното!
50
1
 
3
 
! Отговори
гост преди 5 години
третия пол е АК-47 всичко друго е пропаганда на ЕС не са *** до фи ли не са *** ра си а ватикана е свееъа воода не на пита.а и кой да пита ? с удоволствие бих поздравил всеки един от третия пол от тоя ес
49
1
 
11
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Обаче има нещо положително-ЕК взе да дава заден ход!Изглежда са разбрали,че тая няма да я бъде,а може и стимулите от Сорос да са секнали.Е,няма веднага да се откажат от тия про.стотии,ама натам вървят нещата.