Само за седмица: 8 тона злато изнесени от Венецуела

Златото било изнесено с правителствени коли
28 фев 2019 08:35,
137
Само за седмица: 8 тона злато изнесени от Венецуела
Снимка: Reuters, архив

Близо 8 тона злато са били изнесени само за миналата седмица от трезора на централната банка на Венецуела, твърдят опозиционен депутат и трима източници от правителството, предаде Reuters.

Златото е било изнесено с правителствени коли между сряда и петък миналата седмица, когато в банката не е имало редовна охрана, а директорът на институцията Каликсто Ортега е бил в чужбина, казаха депутатът Анхел Алварадо и тримата правителствени източници.

Още по темата
"Те планират да го продадат незаконно", каза Алварадо в интервю.

Централната банка не отговори на молбата да коментира тази информация.

Алварадо и правителствените източници, пожелали анонимност, не казаха къде е изпратено златото.

Това е поредният признак, че президентът Николас Мадуро търси отчаяно начин да се сдобие с твърда валута на фона на затягащите се санкции, отбеляза Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
10
 
1
 
! Отговори
Кс преди 5 години
Тия военните във Венецуала ще излязат големи ***.
38
4
 
16
 
! Отговори
40 ТОНА ЗЛАТО преди 5 години
на БЪЛГАРИЯ отдавна е изнесено още 1998 след като КОСТОФФ беше посъветван... И сега е в ЛОНДОН и НЮ-ЙОРК. Никой от власниците у нас даже и дума, нито намек да го върнат
37
1
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Е да го оставят на Рижко ли ? Впрочем,колко тона злато се изнасят от България ???
36
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АПРОЛФашингтон е блокирал всички авоари на Венецуелаа да остави на венецуелското бсп да ги открадне ли?
35
12
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
СОЦИАЛИЗЪМ=ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ
34
12
 
7
 
! Отговори
Добре преди 5 години
Познат сценарий:СОЦИАЛИСТИТЕ ИЗНАСЯТ ПЛЯЧКАТА
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само за седмица: 8 тона злато изнесени от Венецуела______________________________________________________________________________________Това звучи като ония стар клип с едно момче което се бъзика с един овчар за 20 тона вълна
32
3
 
17
 
! Отговори
До: "Боливар др преди 5 години
Тъй като БГ е изолирана, тя не е в състояние за 2 месеца да продаде стоки на въпросната стойност.Трябва брашно, Хувър предлага още 9 тона ЗАЛЕЖАЛО БРАШНО. Но иска пряко плащане веднага, не залог.БГ моли и предлага на САЩ да плати в ШВ. франкове,но САЩ отказват, искат злато и злато. ЕДИН МИЛИОН и 400 000 хиляди $ в злато заминават от София в САЩ."Изводът е за нас, българите, злато срещу залежала храна т.н. помощи за Европа.
31
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 2-3 седмици Мъдуро прати със самолети 23 тона в Русия и 8т в Турция. Явно вече премитат трезорите каквото там е останало.Другата седмица предполагам ще излезе по телевизията и ще хвърли пешкира."Другари, световния империализъм, Майка Венецуела, Венсеремос, вие се борете тук, а аз ...." и ще замине в "изгнание" в Русия да се бори дистанционно с империализма.
30
7
 
16
 
! Отговори
да преди 5 години
Това е злато на Венецуела и законно избрания президент ще прави каквото трябва с него за да помага на народа си.
29
5
 
23
 
! Отговори
АПРОЛ преди 5 години
Фашингтон е блокирал всички авоари на Венецуела ,но затова пък се е загрижила за народа на Венецуела и изпраща помощи за бедстващите там.Блокирала е към 3 милиарда долара на Венецуела,а им изпраща помощ за 20 милиона и цялата "свободна и прогресивна" медия на Планетата ни ,започва да рекламира колко е добра и правилна САЩ!!!
28
2
 
4
 
! Отговори
Конгреса на САЩ преди 5 години
Санкция от Президентите Обама и Тръмп: --------------------------------срещу 100 лица, свързани с тероризма, наркотицитетрафик, трафик на хора, антидемократични действия,нарушения на правата на човека и корупция
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно май си един и същи ***, ама много напънат! Недей бе пич залудо се излагаш :)
26
18
 
7
 
! Отговори
Бай иван преди 5 години
Е как къде е златото, там където и българското... Русия.
25
2
 
15
 
! Отговори
До: "Боливар др преди 5 години
На 28 март 1919 г. е сключен договор между българското правителство и пълномощника на Хувър в Цариград - Хауърд Хайнц за доставка на храни. Американската страна иска в залог на храните злато. Освен това иска златото да бъде депозирано в Цариград.Златото на стойност 16 250 000 златни франка е изпратено в Цариград 22.4.1919 г.Златото се дава от БГ като гаранция с/у недостиг на храни след "Ньойски договор".САЩ казват, ако БГ не успее за 2 мес. да изплати сумата за храни, златото се взима.
24
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така правят народните "любимци" на соцааа. По презумпция всипко е тяхно, както и душата на всеки сънародник. Въжето го чака и тоя циркаджияяя. Ще пием по едно и за него, като изстине.
23
5
 
1
 
! Отговори
охох преди 5 години
До Анонимен 17Истината е една и не е смешна и жалка а е истина,е да боли ви нали....
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
затягащите се санкции-------------Я пишете какви са санкциите ДРУГАРЕ
21
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АНОНИМЕНКъде отиде нашето злато и защо държавата взема само 1 процент такса?в компания собственост на руснак, регистрирана в Канада.
20
6
 
26
 
! Отговори
жестоката истина преди 5 години
Защо си мислите че САЩ и запада са толкова богати?векове грабежи на природни изкопаеми и ресурси ограбени от колониите и от нападнати и съсипани държави и това продължава и когато някой спре и се опита да спре грабежа, веднага е нападан и обвиняван за диктатор а той просто си пази държавата от грабежа на запада.