Мадуро обяви победа в "електрическата война"

Ще поиска помощ от Русия, Китай, Иран за разследването
13 мар 2019 09:35, Елка Василева
208
Мадуро обяви победа в "електрическата война"
Снимка: архив, Reuters

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви снощи победа в "електрическата война", предизвикана според него от Пентагона и съобщи, че е създадена "президентска следствена комисия", за която ще поиска помощ от Русия, Китай и Иран, предаде Франс прес.

"Обявявам победа в електрическата война", заяви Мадуро на заседание с министрите, предавано по телевизията.

Още по темата

Венецуела е в плен от миналия четвъртък на най-тежката криза в електроснабдяването, парализирала транспорта, комуникациите, търговията и бита на населението, припомня БТА.

Електроснабдяването е почти възстановено в Каракас и в повечето щати според правителството, но не и в провинцията.

От началото на кризата Мадуро обвинява Съединените щати и опозицията, че са извършили "кибернетична атака" срещу главната електроцентрала. "Имаме доказателства, че кибератаката е водена от Хюстън и Чикаго в САЩ и че тя е поръчана от Пентагона", заяви Мадуро.

"Ще поискам помощ от ООН, Китай, Русия, Иран и Куба - страни с голям опит в кибератаките", продължи той. "Ще разкрием каква е била атаката, кой я е извършил и с каква цел", добави Мадуро, цитиран от АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Интересно ми еЗащото мЪдуро изобщо не пуска журналисти да припарят там. Направо се арестуват.
141
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ако си купиш билет за САЩ на летището има заграждения и въоражена охрана кото стрелят ако искаш да минеш загражденията и да пътуваш в САЩ?
140
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светът е зверилник и важи правото на по-силния. По-силният сега е САЩ е те налгат волята си над останаите уж независими държави. Който не им играе по свиркaта, САЩ го отстраняват и го заместват с някой друг. Обикновено това САЩ го правят в проста последователност - икономически санкции, които довеждат до тежко положение на хората в тази държава, последвано от смяна на управлението с удобно на САЩ управление. Ирак, Либия, Чили, Никарагуа, ... сега искат и във Венецуела да направят същото.
139
2
 
5
 
! Отговори
Интересно ми е преди 5 години
Защо CNN, BBC, Reuters и дойче веле не пускат репортажи и снимки на гладуващо венецуелци и празни магазини във Венецуела, нито Дзукабъг във фейсбук пуска клипове на гладуващи венецуелци, нито в ютюб има такива? Дзукабъг и CNN и Reuters и Дойче Веле сигурно са рубладжии.
138
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА ВСИЧКО СЕ КРАДЕШЕ - ОТ ЗАПАДАТОЛКОВА ПЧЕЧЕНИ КРАДЦИ БЯХА ЧЕ САМИ СЕБЕ СИ ОБИРАХА
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОбективенПаднаха стените на затвора, надзирателите вече не стрелят по бягащите затворници, а един тук пита, защо затворниците станали от 9 милиона на 4 ?!??!?!?Е все пак някои си останаха в затвора де, то като си роден роб, трудно свикваш с плашещия свободен свят.
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бездомник е починал в Кризисния център в София. Мъжът е отишъл там в тежко състояние, бил е болен
135
5
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Демокрацията и пазарната икономика унищожиха България. От 9 милиона преди 1989 година, сега в България сме под 4 милиона, като по-малко от половината сме българи и то доста поостаряли. Младите масово не издържат на демокрацията и пазарната икономика в България и бягат от нея. Какво може да направи САЩ с България се видя през 1995-1997 години, когато ни спряха кранчето за нови заеми, тъй като Видвнов намали външният дълг до 4 млрд. долара и България започна да става независима от САЩ.
134
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ЕС поиска от България да спре АЕЦ Козлодуй, след като е имало режим на тока. А френската банка "Пари Ба" инвестира 4 милиарда за атомна централа в Румъния "Черна вода" която сега продава ток на бившите клиенти на Козлодуй, а Меглена Кунева е назначена в управителния съвет на Пари Ба с астрономическа заплата.
133
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак да попитам - ЗАЩО синчето на *** нинова живее и работи в САЩ, а не в расссия? Защо дъщерята на оня кон лавров е в САЩ?Защо дъщерята на песков е в Брюксел?И изобщо има ли някои дечица на *** в самата разззия!
132
1
 
3
 
! Отговори
СМЪРТ НА СОЦИАЛИЗМА преди 5 години
И ТОЛКОЗ
131
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и другите държави от НАТО, спряха да ни дават заеми,---ГЛЕЙ НАГЛОСТ:КОЙ ДАВА ЗАЕМИ НА ФАЛИРАЛИ КОМУНИСТИ...КОЙ
130
0
 
0
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До До 136 СтратегЕ, да де, все тая;))) Ти просто разшири и задълбочи контекста на тезата ми.
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко им бяха лагерите на спекулантите, черноборсаджиите и корумпираните по времето на соца.---НАЛИ ПРЕЗ СОЦА ТОВА НЕ ГО ИМАЛО БЕ ЧЕРВЕН ЧЕР ВЕЙ
128
3
 
4
 
! Отговори
До 136 Стратег преди 5 години
Защо показваш своето незнание?!Токът преди 1989 година спираше често, защото се изнасяше, за да осигури валута на България, тъй като САЩ и другите държави от НАТО, спряха да ни дават заеми, защото не им вървяхме по свирkaта.
127
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е първа по смъртност в света и най-бързо изчезващата нация.---САМО ПОГЛЕДНЕТЕ НА Г ЛИ ТЕ МРЪСНИ КОМУНИСТИТОЛКОВА СА НАГ ЛИ ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ПРОУМЯТ ПРОСТАТА ИСТИНА:БЯГАМЕ ОТ ВАС МРЪСНИ КОМУНИСТИНЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОНАСЯМЕ СМ РАД ТА
126
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и Бойко Борисов постоянно обявява как заводите никнат като гъби, заплатите растат, българите се замогват, но 75% от населението живее в бедност, България е първа по смъртност в света и най-бързо изчезващата нация.---МДАА ИЗЧЕЗВАЩА НАЦИЯ - ПО 40 000 НА ГОДИНА СЕ МАХАМЕ ОТ МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИВ БЪЛГАРИЯВЛЕЗЕМ ЛИ В ШЕНГЕН ЩЕ ИМА 100 000 -НА ТЪЛПА НА ЛЕТИЩЕТО
125
1
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Всяка една държава по света, на която САЩ и съюзниците им налагат санкции, има икономически проблеми. Примерно така стана с България през 1987-1989 години, както и през 1995-1997 години. Сега Русия и други държави имат икономически проблеми заради американските санкции, вкл. и Венецуела. Очевидно е, че проблемът не е Мадуро, а САЩ.
124
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко им бяха лагерите на спекулантите, черноборсаджиите и корумпираните по времето на соца. Трябваше както днес правят в Китай - просто да ги събличат по бели *** и по потници, да ги нареждат в редица и да ги разстрелват на площада.
123
4
 
3
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Да се спре тока на социалистите е любимата диверсия на мириканците. Нима при нас, не спираше? И то без причина, при такива мощности. Значи, американците са виновни. ако не им вървиш по свирката - диверсии на социалистическият строй.