Руските туристи в Албена със спад трета поредна година

Гостите в курорта засега са по-малко с между 3-5%
Обновена: 24 мар 2019 20:57 | 24 мар 2019 20:47, Веселина Йорданова
120
Руските туристи в Албена със спад трета поредна година
Снимка: архив, БулФото

Между 3 и 5% е спадът на ранните записвания за активния летен сезон в курортен комплекс Албена, съобщи изпълнителният директор на акционерното дружество Красимир Станев.

Към момента са извършени около 75 на сто от годишните записвания. "Разчитаме да задържим нивата от миналата година, когато са реализирани 1 670 000 нощувки, но ще има спад за цялото Черноморие", коментира Станев.

По думите му в Албена положението не е чак толкова тревожно и най-песимистичната прогноза е за 10-процентно намаление на летовниците. Освен руските туристи, които за трета година бележат спад, се очакват и по-малко германци.

Полагаме много големи усилия за събитиен туризъм - спорт, симпозиуми и др. Надяваме се да компенсираме и чрез нашия собствен малък немски туроператор - "Фламинго турс", който тази година ще удвои броя на гостите си, каза още изпълнителния директор на "Албена" АД. Първите за сезона гости се очакват от Румъния и България за Великденските празници.

Станев изтъкна като проблем липсата на спасители и не скри разочарованието си от украинските студенти, наети миналото лято в ресторантите и хотелите на курорта, предаде БТА.

По думите му те не са свикнали на високите стандарти, по които се работи в Албена, не се получава нужното качество и редовните посетители веднага са отбелязали този факт.

Според Красимир Станев има лека тенденция на завръщане на българите от чужбина, затова той е оптимист, че процесите в туризма ще бъдат овладени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
9
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
До анонимен 71,Бедни викаш били! Защо тогава с всяка изминала година Краснодарския край на Русия, където се намира руското черноморско крайбрежие отчита все нови и нови рекорди по посещаемост от руски туристи! За миналата година в Краснодарския край са посрещнали 17млн. туристи(почти с 1млн. повече от 2017г.)! Крим също отчита ръст на туристите с около 500хил., като е посрещнал 2018г. около 6млн. туристи.
73
2
 
12
 
! Отговори
ДТиБ ВГЗъ преди 5 години
Г-н Изпълнителният Директор, е неприятно изненадан от украйнските студенти? Да си вземе Столипиновски бръмчалки, Максуда също иска работа! Някак си, големите шефове бързо им "лъсва" и продукта, който предлагат - с три ПиАр изречения.
72
2
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен и всички анонимни българи Най-после една добра новина от България.Може би ще похарча 1000$ за билет и ще видя с очите си дали отново лъжете.А ако изгоните и мутрите и съборите просташките им творения ще идвам всяка год. за по три месеца на почивка в България.
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Броят на руските туристи в Турция за 2018 се е увеличил с 30%, а оборота с 43%. За 2019 Турция очаква 9 милиарда евро оборот от руски туристи.
70
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами българите ще ходят в Германия да мият улиците и да просят като няма руски туристи.
69
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 79Ами ще ходят във Венецуела, щото Мадуро им плаща чартърите и не им иска визи, даже не им иска и документи достатъчно е да види че туриста е с yшанка. Борисов им обеща да им плаща чартърите и да им осигурява доживотни шенгенски визи без пари, ама никаква не я свърши.
68
8
 
19
 
! Отговори
До 78 преди 5 години
Абе ти наистина не си от най-умните екземпляри... Кво значение има дали туристите са руснаци, японци, марсианци? Те парите са си пари. Сигурно се мислиш за по-умен от турските, гръцките, черногорските или хърватските хотелиерски предприемачи, които дават мило и драго да имат руски туристи.
67
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо четох, че руснаците щели да ходят на море във Венецуела, първите самолети с туристи вече са пристигнали!
66
7
 
14
 
! Отговори
до 76 преди 5 години
Не знам какво ти пречат "наглите руснаци". Сигурно си виждал курорт и море само на десктопа на уиндоуса си. Най-ужасните туристи са британците, следвани от разни студентчета, които идват предимно от Западна Европа. Целта на посещението - алкохолен туризъм, наркотици и секс. След себе си оставят пълна свинщина. Руснаците и обикновено източно европейците идват семейно, което свежда до минимум простотиите. Не че като хора са по-културни от останалите, но никой не прави дивотии, когато е с децата си
65
7
 
15
 
! Отговори
хубавите работи преди 5 години
Реномето се гради бавно. След някоя и друга година, хората като видят че няма нагли руснаци ще открият българското черноморие. Просто трябва малко време.
64
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво да ходят в Албена, като могат за същите или по-малко пари да отидат в Турция, Египет, Кипър? Албена е доста занемарен и от години неразвиващ се курорт, поради лошото си управление, въпреки добрите природни дадености. Отливът от туристи е повсеместен, включително сред германци и скандинавци (сигурно и на тях доходите им са паднали, както било при руснаците, според дълбоките интелекти на този форум хахаха)
63
9
 
10
 
! Отговори
ще им берем гайлето преди 5 години
Просто руските туристи са бедни и нашите курорти бяха създадени за бедни туристи.Сега обаче руските туристи са толкова бедни че не можем да сваляме цените повече.Тепърва ще влезем в капана на бедните туристи.
62
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото по-малко руски танкисти в България, толкова по-добре !
61
9
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МИЗЕРИЯ , МИЗЕРИЯ И ПАК МИЗЕРИЯ ТОВА Е В КОМУНДЕЛО РУСИЯ !!! НО ТОВА Е ХУБАВА НОВИНА ЩОТО ПО-МАЛКО КОМУНДЕЛО РУСНАЦИ Е ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ТЕ СА ПРОКЪЛНАТИ ВСИЧКИТЕ! ИЗЧАДИЯ АДОВИ!
60
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турската лира падна, ето това е най големия проблем. Понеже и тука и в Турция ходат предимно по средна класа хора те си правят сметката. Даже от мойте познати половината ще ходят по турция щото излиза много евтино. Също така пък поради ниската безработица другата част от хората могат да си позволят и малко по скъпи дестинации. Та ние изпадаме в дупка сега хем е скъпо за по бедните и сметкаджиите Турците ги привличат, хем за тия с повечето пари не сме атрактивни.
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, защо украйнски студенти? Сина ми и приятелката му ги държат на минимални заплати, а ги гонят като империалисти. Истискване до край. Никаква възможност за кариерно развитие. Как собственика ще издържа чалгарка, или плеймейтка? Ще има яхта, вертолет, сандали от крокодилска кожа? Ще сменя луксозния си автопарк както салфетките си за нос? Ще се разхожда до Дубай и Бора Бора? А ние ще плащаме рекламата му и разни програми за заетост!
58
4
 
15
 
! Отговори
Диспансеризиран преди 5 години
Ей сега се връщам веднага от Германия където само бакшиша ми е около 70Е на ден за да крепя бг туризъма .....
57
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мишо"Да руснаците обедняха. Но тази година икономиката им бележи реален ръст и е стабилна."Мишо, вярваш ли на професионалните руски лъжци? То и икономиката на СССР бележеше ръст и беше супер стабилна до 21.12.1991 година а на следващият ден мастодонта СССР умря геройски в бой с американския империализъм.
56
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах каква трагична новина. Ще спусна от прозореца черен флаг в знак на дълбок русофилски траур. За трета поредна година броя на руските окупатори в Албена спада. Ах каква драма.
55
7
 
11
 
! Отговори
ТУРИСТ НОМЕР 1 преди 5 години
До ЗапознатНа съветските туристи всичко им беше позволено!Внасяха си напитки в ресторантитепоръчаха си бутилка уиски или вермут по цена в менюто за 100 гр.плащаха в кореком с рубли по курса на доларакрадяха стъклени бутилки от кока кола за вази и т.н