Столтенберг остава да ръководи НАТО до 2022 година

Съюзниците изразиха подкрепа за работата му
13
Столтенберг остава да ръководи НАТО до 2022 година
Снимка: БТА

Посланиците на държавите от НАТО са удължили днес за втори път мандата на генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг с две години, до 30 септември 2022 година. Това съобщи пресслужбата на алианса.

Генералните секретари разполагат с първоначален мандат от четири години. Столтенберг встъпи в длъжност през 2014 г., а през 2017 г. мандатът му бе удължен до 2020 година, предаде БТА.

В съобщението се посочва, че всички съюзници изразяват подкрепа за работата на Столтенберг. Съюзниците отбелязват неговите усилия за обновяването на пакта и подготовката му за бъдещето.

Премиерът Бойко Борисов написа във Facebook, че се радва да чуе новината за удължаването на мандата на Столтенберг. За мен беше чест да го приветствам в София преди месец. България е горд член на НАТО от 15 години, заявява Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
НАТО умира!!! преди 5 години
" НАТО умира, прави извода си авторът на статията в The Wall Street Journal, а причината за това съвсем не е в политиката на Тръмп. Според автора, причината за това е фактът, че Германия е решила в близките пет години да отдели за отбрана само 1,25% от БВП." - Ясно и точно, няма денги, няма НАТО! Като нямат какво да цоцат, САЩ сами ще се откажат от НАТО!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тюх, а аз се надявах Мони да му построи нещо като на Манфред Вьорнер в Южния парк!
7
0
 
2
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Йенс Столтенберг,...Българките, имат, най- хубав- вид,..И, най- добър, разум,.След, Април 1876г.Има, 10 000 българки , и, българй .....
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде остана плевенлийката?
5
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Тази *** организация няма ли да се разпусне? На Европа и трябват собствени въоръжени сили, а онези от САЩ да си седят оттатък океана. Нямат работа в Европа!
4
13
 
3
 
! Отговори
БРАВО! преди 5 години
Да е жив и здрав още дълги години да трови живота на руските ***, на джуджето в Кремъл и платените му ***!
3
0
 
12
 
! Отговори
Инджиктипляктор преди 5 години
А Плевньо, кога ша го земат!?Тука редакционния *** "Странджата" твърдеше,че са го предложили за генерален секретар!?
2
0
 
13
 
! Отговори
Бдинец преди 5 години
Този нищо не ръководи,защото е секретарка на НАТОвските военни министри,без такива от източна Европа от ранга на Каракачанов!За тях и НАТОвските секретарки са им началници!
1
0
 
10
 
! Отговори
11994 преди 5 години
На някой позадържали се наднормативно време им викат диктатори, на други Мути, а на най- пресния такъв послушна кукла на конци.