Макрон обеща: Нотр Дам ще бъде възстановена до пет години

Ние можем да го направим, каза той в обръщение към сънародниците си
16 апр 2019 23:15,
51
Макрон обеща: Нотр Дам ще бъде възстановена до пет години
Снимка: БТА

В обръщение към сънародниците си френският президент Еманюел Макрон обеща, че парижката катедрала Нотр Дам ще бъде възстановена до пет години, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

"Ние ще възстановим катедралата и ще я направим още по-хубава и аз искам това да приключи до пет години", каза Макрон в краткото обръщение. "Ние можем да го направим", добави той.

"На нас се пада задачата да превърнем това бедствие във възможност да се обединим и заработим заедно, след като сме премислили задълбочено онова, което сме били и онова, което трябва да бъдем, и да станем по-добри, отколкото сме. На нас се пада да намерим отново нишката на нашия национален проект", каза той.

"Споделям мъката ви, но също така споделям и надеждата ви", каза Макрон на сънародниците си.

След пет години Париж ще е домакин на олимпийските игри, припомня Франс прес.

Катедралата Нотр Дам бе опустошена от голям пожар вчера вечерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
11
 
! Отговори
Je suis Notre-Dame преди 4 години
Браво на мосю Макрон! Това е лидер! Велика Франция ще възстанови светинята си, която отново ще засияе гордо над великия град Париж! Vive la France, Vive la Republique!
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Макрон, че в такъв труден момент вдъхва вяра и призовава за обединение на нацията. Това е лидер, а не като нашия Радев да честити новата година все едно е в траур.
29
0
 
11
 
! Отговори
Франкофил преди 4 години
Катедралата е изключителен шедьовър и съм сигурен, че французите ще я възстановят, че и подобрят! Хубавото е, че щетите не са непоправими. Изгорял е покрива, но емблематичните кули отпред, гигантските камбани, реликвите, стъклените стенописи и дори органът са непокътнати! А статуите около кулата която падна са били свалени преди пожара. Има Бог! Vive la France!
28
0
 
0
 
! Отговори
popi преди 4 години
mislia che ne e naiasno za kakvi remonti stava duma.osven da se vkluchi sas 100miliona... vremeto ste pokage.
27
1
 
3
 
! Отговори
Живко преди 5 години
Макарона запали храма че да си вдигне позорно ниския рейтинг. Франция, Италия и Гърция ограбват здраво работещите хора за да дават пари на хора които могат, но не искат да работят.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май се оказва, че само покрива е изгорял напълно, а по-голямата част от сградта е непокътната! До сега в дарителските сметки са постъпили над 800млн.евро,включитлно и от заблудени българи! Франсетата ще съберът милиарди евро, с които ще могат да построят десетки Нотр Дамови еретически сгради!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доган ще даде гредите , Бойко ще ги закара с тировете...
24
0
 
1
 
! Отговори
бубен преди 5 години
ще застанеш сред град легендарен с молитви граден векове, ще забравиш тъгите си стари и ще бродиш навред с часове.
23
1
 
1
 
! Отговори
52лв и 33стотинки преди 5 години
Тоя малкия *** как тънко засвири на тънката струна на простолюдието и то тръгна да се самоиздои и самоостриже....дори наш бойко нали е *** макар и не от людете...пари ще му дава от наште.....а *** от година се опитва да прецака нашите шофери....една стотинка не давам за катедралата....Франция пари има за църквата да не говорим и не им отива да просят от хората които месеци наред протестират че не живеят добре.... цинизъм за нормалните хора които са на изчезване....
22
4
 
5
 
! Отговори
И 50 години да преди 5 години
реставрират, до оригинала не могат да стигнат! Ще я реставрират, както Веждито реставрира ларгото на София, с тухли от тухлената фабрика!? Французите ще си купят дървен материал от Коми, пак Путин ще ги спасява!
21
4
 
4
 
! Отговори
Хммм преди 5 години
Най-големият символ на Християнството в Европа, а може Би и в света, в сърцето на Европа, СЛУЧАЙНО запален дни преди католическия Великден.....?? Не знам, аз веднага направих асоциация с терористичния атентат срещу двете кули в Ню Йорк и мотивът който стоеше зад това.
20
2
 
5
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
Мюслите във facebook и twitter се радват и благодарят на Алах за пожара.... "религия на мира",а
19
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kaкво може да обедини една нация - само национална катастрофа.Скоро ще свършат тези, които да дават пари за църкви, защото Европа стана мултикултурно колониално блато. Дано скоро целия свят да потъне в кръв!
18
3
 
4
 
! Отговори
Макарончо преди 5 години
късно е батка всички вече те разбраха че за нищо не ставаш.
17
3
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Навремето нацистите сами си подпалиха Райхстага, за да обвинят комунистите. Днес евроатлантическата, юдо-масонска евролиберална власт въвпФранция си подпали сама катедралата, за да спрат антиправителствените протести и на принципа на промиването на мозъци, да "обединят нацията" ...Иначе МакАрон бабоебецът е направил поредното абсурдно и некомпетентно изказване.За 5 години ще възстанови само някаква бутафория на катедралата. За истинска реставрация ще са нужни десетилетия ...
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макарон не успя с първия пожар жълтите жилетки продължиха с стачките но този пожар бие всичко този път успя да усмири народа, дано да се усетят и народ и медии.
15
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самозапалиха си я, за да получат политически дивиденти, още един мандат, за възстановяване. Заради протестите на жълтите жилетки трябваха крути мерки за сплотяване на нацията. Започнаха вече да пеят патриотични песни, ще хвърлят жълтите жилетки.
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не ми се връзва историята със случайното самозапалване на катедралата заради небрежност. Говорим си за 800 годишна световноизвестна историческа забележителност, това не й е първата реконструкция, там се пипа с кадифени ръкавици и нищо не става просто ей така- в междучасието. Дори някой от работниците да е проявил небрежност, такъв обект се проверява и затваря само с одобрение след проверка.
13
8
 
7
 
! Отговори
kukla преди 5 години
Да речем че не е терористичен акт, като уверено ни се твърди. Остава въпросът за немарливо вършена работа на такъв важен обект. Но Макрон явно не си задава такива въпроси. Сега вече неговите другари тръпнат как ще спечелят милиарди от поръчки. И ще измислят нещо чудесно, нещо футуристично, еклектично. Например на мястото на сриналата се кула ще се издигне минаре. Съвсем в крак с днешното време и масово парижко население. И ремонтът ще трае вечно, нещо ми намирисва на такива работи
12
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато страната протестира срещу тебе, катедралата извъднъж се самозапалва точно преди Великден и ти се явяваш на бял кон като пръв спасител на националната история. Не ми се ще да си мисля, това, което си мисля.