Тероризъм на Великденска литургия: Поне 42-ма убити в Шри Ланка

Общо шест експлозии са станали почти едновременно
Обновена: 21 апр 2019 09:10 | 21 апр 2019 09:05, Петя Славова
170
Тероризъм на Великденска литургия: Поне 42-ма убити в Шри Ланка
Снимка: БТА

Най-малко 42-ма души са загинаха днес в Шри Ланка при шест експлозии в хотели и в църкви, където се отслужвала Великденска литургия, съобщи за Франс прес представител на полицията.

Обект на атаките били три луксозни хотела, посещавани от чуждестранни туристи, и църква в столицата Коломбо, както и две църкви извън столицата - едната северно от Коломбо, а другата - в източната част на острова.

Данните за жертвите и ранените варират. Според Асошиейтед прес, която цитира говорителя на Националната болница в Коломбо, при поредицата експлозии са загинали поне 30 души, а ранените са над 280. Според ДПА, която се позовава на полицията, жертвите са най-малко 50, а ранените - над 200, пише БТА.

Шестте експлозии са станали почти едновременно. Властите предполагат, че поне две от тях са предизвикани от атентатори самоубийци, каза представител на силите за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
45
 
! Отговори
Циник до Турчина преди 5 години
Пхахаха...вие сте "цвета на цивилизацията" ...гледам зле прикритото отвращение на немци и българи - като ви гледат как се дупите по бензиностанциите на Европа!Как да ти кажа...доста сте отвратителни!
95
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Недей, да плачеш на чужди гробища, турчин. Българите няма да изчезнат, много пъти враговете са отписвали България , но българите винаги оцеляват. Българинът е изключително умен и издръжлив човек, не го подценявай.
94
1
 
44
 
! Отговори
Циник до турчина преди 5 години
Избрахте си ( пак ) султан...сега внасяте лук от джуджето Белгия...а до края на годината са едни 150 000 000 000 ( от общо 300 ) кредити за погасяване.Лирата пак се върна - към славните времена , когато беше по-евтина от хартията на която я печатат.Вие башибозуците - така сте си свикнали.Сега сдухания се опитва да седи и на руския и на американския...накрая ще се наниже на средния...оставате си азиатска държава...място в ЕС в близките векове не е предвидено .за заптиета
93
31
 
36
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
Вие българите сте примитивни.В Италия се обиждат на "българин".В Сърбия,когато искат да обидят някого,го наричат " българин"."Булгариан" идва от "вулгариан"-вулгарен,примитивен човек без обноски.Сбогом!Няма да липсвате на света!
92
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах едно предаване за турция. В някакво село в Диарбекир един турчин имал 5 деца. И петимата са неграмотни овчари и козари. Та, толкова за напредъка на турция... Правят по 100 деца като животни, но образование - нула. Обричаш децата си на вечна мизерия. Българите правят 1 - 2 деца, но ги образоват и стават инженери, лекари. Затова твърдя, че исляма е назадничав, защото създава неграмотни никому ненужни козари.
91
0
 
44
 
! Отговори
Циник до другия турч преди 5 години
Мда...безогледното размножаване е белег на примитивните общества....Сомалия...Афганистан ...Нигерия...за които ОТГОВОРНОСТТА ЗА БЪДЕЩЕТО НА СЪЗДАДЕНИТЕ ДЕЦА - СВЪРШВА ДО КАМИОНИТЕ С ОРИЗ И БРАШНО, КОИТО БЕЛИЯ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ИМ ПРАЩА!Изключение е Китай - където партията беше спряла "агненето" и впрегна масите в работа.
90
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Тарант ни продъниха ушите, а сега мълчат като миди по телевизиите. Нещо май двоен стандарт, а ?
89
22
 
39
 
! Отговори
Турчина до Циник преди 5 години
Еволюцията ви заличава вас,българите.За 1300 г. не се научихте да бъдете хора.Съжалявам малкото добри хора сред вас,които не могат да изплуват от останалото простолюдие!Защото сте "много велики", Европа пропищя от вас и от румънци.
88
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо няма извънредни включвания по телевизиите, няма коментари, няма изяви на световни лидери....... Щото атентата не е срещу джамия и убитите не са мюсулмани....?!?
87
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли някой на света, който да обича мюсюлмани ? Разговарял съм със стотици хора от различни нации. Никой не обича мюсюлмани. Дори самите те помежду си се мразят. Разберете, че Европа ще се оправи тогава, когато и последният мюсюлманин бъде изхвърлен извън географските граници на Европа. Исляма е назадничав и дърпа света с векове назад. Но белият човек е прогресивен и ще изхвърли това зло извън Европа.
86
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В сайта на CNN пише 138 загинали. Актуализирайте си малко новините, нищо че е неделя.
85
14
 
33
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Като гледам прираста на България...май вие сте .......!
84
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички религиозни на тоа Свят са хипнотизирани овце
83
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Делян Пеевски съм , страгуват ли ви а?
82
3
 
35
 
! Отговори
Циник до турчина преди 5 години
Фeс...написал съм го "доста преди теб"Христос е бил.евреин" ...и те много ви обичат...ако има чалъм...биха ви изтрили от лицето на земята!Без да им мигне окото!
81
2
 
32
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЦЪРКВИТЕ СА ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО !!!ИЗОБЩО НЕ Е НАСОЧЕНО КЪМ ХРИСТИЯНИТЕ А СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ДА СЕ СМЕНИ УПРАВЛЕНИЕТО !!
80
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религията са въображението на хората , реално на теория и на практика няма Религия а въображение на самия човек , всички религиозни вярват в нещо което не съществува поне в това Измерение в което се намираме , Религиозните си мислят че като разпространяват религиите си пос вета правят добро а то глвдай какво се случва , точно обратното
79
4
 
36
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Аз предпочитам да мисля за себе си...като за агностик...но всеки полуразумен - вижда какво човеконенавистно извpaщение е исляма.Узаконена педофилия ... и разнъдник на социопати!
78
11
 
35
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
"Християните" много обичат да ни наричат с всякакви обидни епитети относно обрязването,но Историята им удря шамар в лицето с факта,че Исус- на когото се кланят и кръстят е бил също обрязан...Обрязването идва от Еврейска традиция и Исус,който е бил евреин(вие обиждате и евреите),също е бил обрязан.Дори Ватикана пазеше негова кожа от ритуала на обрязването му.Сори,ама сте леко невежи!
77
5
 
37
 
! Отговори
Циник до турчина преди 5 години
Обиждаме исляма - напълно заслужено!Тази дивашка ...примитивна доктрина ..продължава да се бори за това...." да не мръдне и сантим напред"Още режете клитори...и пребивате жени с камъни...тва всичкото в XXII век.Света не познава по мерзка религия от вашата.Такива са фактите!Без вас - светът ще е по-хубаво и мирно място!