Тероризъм на Великденска литургия: Поне 42-ма убити в Шри Ланка

Общо шест експлозии са станали почти едновременно
Обновена: 21 апр 2019 09:10 | 21 апр 2019 09:05, Петя Славова
170
Тероризъм на Великденска литургия: Поне 42-ма убити в Шри Ланка
Снимка: БТА

Най-малко 42-ма души са загинаха днес в Шри Ланка при шест експлозии в хотели и в църкви, където се отслужвала Великденска литургия, съобщи за Франс прес представител на полицията.

Обект на атаките били три луксозни хотела, посещавани от чуждестранни туристи, и църква в столицата Коломбо, както и две църкви извън столицата - едната северно от Коломбо, а другата - в източната част на острова.

Данните за жертвите и ранените варират. Според Асошиейтед прес, която цитира говорителя на Националната болница в Коломбо, при поредицата експлозии са загинали поне 30 души, а ранените са над 280. Според ДПА, която се позовава на полицията, жертвите са най-малко 50, а ранените - над 200, пише БТА.

Шестте експлозии са станали почти едновременно. Властите предполагат, че поне две от тях са предизвикани от атентатори самоубийци, каза представител на силите за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова уважавам евреите. Лоши били евреите. Лоши, лоши, ама мачкат ислямисти. Направили са стена и стрелят на месо по всеки мюсюлманин. Така се действа с терористи. Друго решение с тия варвари няма.
75
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ислямът е зло в чист вид. Ислямът е сатанинска секта.
74
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега политическия елит не е възмутен , но срещу джамиите много страдаха ...
73
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
CNN пише за 138 жертви и 500 ранени
72
15
 
37
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
Ал Хорезми е наричан "бащата на алгебрата".В негова чест са именувани понятията " ал-гебра","ал-горитъм"...Преди Европейския Ренесанс,света е познал Ислямски Ренесанс.Най-стария университет в света,при това действащ и до днес е във Фес,Мароко.При това е създаден от мюсюлманка Фатима Ал Фухра.Не обиждайте ненужно Исляма.
71
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кракът ми няма да стъпи в ислямистка държава. Цивилизацията свършва там, където започва исляма.
70
9
 
34
 
! Отговори
DooM преди 5 години
Когато пускаш бомби отгоре е демокрация, а това е тероризъм.
69
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исляма е отрицание на всички човешки добродетели и няма място в цивилизования свят. Трябва да се изгради една огромна стена на турско - българската граница. Който се чувства ислямист - зад стената в Турция. Който се чувства бял и цивилизован човек - зад стената в Европа. Трябва да има ясна граница къде свършва цивилизацията и започва исляма.
68
4
 
43
 
! Отговори
Крумов преди 5 години
Честит ви Велик ден - от ,,мирната" религия.
67
1
 
34
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Според мен истината е, че някой здраво е разбъркал ла.ната някъде по времето, когато са измислени парите. Човечеството е движено от 2 неща - власт (пари) и секс, като второто върви с първото. Религии, прогрес, войни... са подчинени на тези 2 неща с цел надмощие. Или както е казал Джими Хендрикс - "Когато силата на любовта стане по-голяма от любовта към силата, само тогава ще има мир"...
66
1
 
38
 
! Отговори
Циник до НЕбългарина преди 5 години
Признават ви го....за разлика от вас..Но по въпроса може да се спори...Индия ...Египет....Маи ...Инки....са били доста по-напред от вас....и без вас!Какво друго сте донесли на "западната цивилизация" освен чаламба и ибpикa??Не сте мръднали от "уомън мутулейшън" ипребиването на жени с камъни Отврат!Стагнацията ви прави това, което сте - религиозни хашишини и ***!
65
2
 
35
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Нима сериозно някой е очаквал ислямистите не да си отмъстят за нападението над джамията преди месеци? За това не бива да се влиза в конфликт. Ама народа иска кръв ...
64
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите винаги са се срамували от това,че гените им са ромски.Хан Аспарух е бил ром,номад.
63
4
 
31
 
! Отговори
айде стига преди 5 години
От много ум дрънкате глупости!Бегайте на църква за върбови клонки!
62
6
 
33
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
След кратка справка се разбра че четиритактовият двигател на Отто е бил патентован преди него от французин.Както и закона на Ом е на Кавендиш преди него както и фон Браун е откраднал ракетата от Готард.Немците са най-големите плагиати в историята.Но както казах понятие етническингерманец НЕ съществува!
61
4
 
35
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Понятие като германец и германия не същестуват етническият състав е смесица от всякакви групи.Самото понятие немска държава съществува от 1871.
60
6
 
34
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
А на Бонго Мтумба да не мислиш че му е зор кой го бил измислил Бонго Мтумба такова бели мацки които ще му родят черни.Белият ген е слаб рецесивен и ще изчезне.
59
1
 
35
 
! Отговори
Циник до Факт преди 5 години
Хахаха.... кой го е измислил бе шемет безпределен - ти ще пренапишеш историята наново.Не е Бонго Мутумба...нито е Ебн ал Анaл...Бял човек - докато африканците са правели "ловни рейдове в съседните племена" да ги продават за шепа стъклени мъниста ... и метър шарена басма!П а л я ч о
58
2
 
35
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Ми поляци я Гданс Счечин все полски градове.Цялата Прусия е полска а прусаците са създали германия да не мислиш че тъ.ите баварци са я създали.Виж кой е Бисмарк.
57
9
 
36
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Но да се върнем на същественото българите много говорят но геномът им пълен с ци.ано турски гени.Ама иначе ариици.Халал да ви е!