Зеленски с първа задача: Да върне украински пленници

Готви план за прекратяване на огъня в Донбас
123
Зеленски с първа задача: Да върне украински пленници
Снимка: БТА

Володимир Зеленски заяви вчера, че първата му задача като президент на Украйна ще бъде да постигне освобождаването на всички украински затворници, пленени по време на конфликта в източната част на страната, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ние ще продължим до край преговорите, за да се постигне прекратяване на огъня", каза кандидатът от партия "Слуга на народа" след първите резултати от екзитпол анкетите, сочещи го за безспорен победител на балотажа на президентските избори.

"Задача номер едно - да върнем всички наши затворници, всички пленници. Ще направя всичко, за да върнем нашите момчета у дома. Всички наши затворници, без изключение", увери Зеленски на пресконференция в щаба си.

Той заяви, че в най-скоро време ще представи план за действия за прекратяване на огъня в Донбас и че смята да ускори Минския процес. "Ние ще водим много мощна информационна война, за да бъде прекратен огънят в Донбас. Скоро ще оповестим нашия план за действия", посочи Зеленски, цитиран от ТАСС.

Зеленски даде да се разбере, че смята да смени ръководството на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, както и да назначи нов главен прокурор на мястото на Юрий Луценко.

Във видеообръщение, разпространено в "Телеграм" от изборния му щаб, Зеленски заяви, че неговата победа на президентските избори в Украйна представлява обединителен фактор за страната, съобщи ТАСС.

"Главното, което направихме, е, че обединихме нашата страна, нашия живот, нашия народ. Благодаря", каза Зеленски след оповестяването на резултатите от екзитпол анкетите, според които той печели на балотажа над 70 процента от гласовете, близо три пъти повече от действащия държавен глава Петро Порошенко. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21тя да се подчини на САЩ и да им предостави безконтролен достъп до природните си ресурси---аха... викаш тя да продължи ДА ШАНТАЖИРА с тръбата цяла европа и да осъществява "упраление" чрез нея, като в частност голямата и балканска "братушка" да праща х2 спрямо немската тръба?! м?е обективен ли си ве, продажно НЕбългарко ***! всичко и на всяка цена само "за" рассия и джоба на гъзпром и нейните мекерета тук, и нищо "за" българия и "за" българина!
26
6
 
21
 
! Отговори
рускиня до 23 преди 5 години
"раССия" - няма такава страна. Има Русия или Россия. Няма град "масква" - има Москва А когато човек почва да се подиграва на името - то с това демонстрира своя простащина и безсилие. Или когато те оприличили с тоалетна на Европа - все пак ударили десетка? Единствено ти извинение ,че си неграмотен, поради това че израснал в коптор
25
4
 
6
 
! Отговори
Всичко е ясно преди 5 години
Един народ са.Новият президент ще се поклони на Путин и ще целуне пръстена му.Всички бандеровци ще бъдат натоварени на конски вагони и изпратени в Сибир.Порошенко ще бъде напомпан с въздух на централният площад в Киев докато не полети или не се пръсне.Ако греховете му са тежки няма да може да полети,.Съсипаната икономика ще тръгне нагоре.В кратък срок Украйна ще се присъедини към Руската федерация!
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Даже чернозема им ще изгребат и извозят."=============Не вярвам. По лесно е да докарат %-тите на смъртност и миграция до нивото на нашите, да го изкупят на мизерни цени и като се освободи черноземът, да го заселят с правилно, кашерно население.
23
14
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
А със САЩ и Запада Украйна я чака нашата съдба: без суверенитет, икономика, армия. Даже чернозема им ще изгребат и извозятОтговори ми: какво са ни взели до сега? Долните ***!
22
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20Глупотевини. Това е генералната линия, наложена от външното управление.---така говорят от масквА, защото никак не могат да приемт факт, че ВСИЧКИ страни от бившия соц.лагер (с изключение на троянски кон - бг) НЕ искат повече да се "братушкат" с раССия... абе просто не искат бе, разбираш ли ?!погледни във коментарите по видеата в тубата - колко украинци са "за" масква и колко "против"...само погледни и напарви груба статистика...за това зеления ще прави референдуми, за да ясно и видно
21
2
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Гост-, дал Господ да не почват кръвопролития, но и това трябва да се очаква от ***
20
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 14Ако под това да се европеизира и цивилизова Русия разбираш тя да се подчини на САЩ и да им предостави безконтролен достъп до природните си ресурси, както го направиха много други и ние в това число, не си познал.А със САЩ и Запада Украйна я чака нашата съдба: без суверенитет, икономика, армия. Даже чернозема им ще изгребат и извозят.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"това е националната им линия",,,,,,,,Глупотевини. Това е генералната линия, наложена от външното управление.Относно шоумена: ако той не беше предварително се заклел във вярност на външното управление, никога нямаше да бъде назначен за прецидент.
18
20
 
4
 
! Отговори
Гост - преди 5 години
До Гост+Ако досегашната власт в лицето на Порошеноко олиетворяваше хунта или фашизъм по думите на Вас русофилите, как ще обясниш факта , че същата власт загуби и си тръгва мирно и тихо както в една нормална държава? Нали хунтите си стоят на власт чрез кръвопролития ?Та къде казваш е фашитската хунта в Кремъл ли?
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15Да си спомним за един от предизборните лозунги на Потрошенко:Който не гласува за мен - дава своя глас за Путин.---времето ще покаже! но излезе ли верен - зеления ще бъде свален!
16
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само ще гледам сеира на чебурашките как през ден ще си менят мнението за зеления - ту е добър, ту е лош ... тука има - тука няма!мирът минава през изтелянето на провокаторите в донбас и донецк и освобождаване на крим!
15
3
 
28
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Нека си върви Украйна към Европа щом й е кеф толкова. По-важното е фашагите и *** да не са на власт и да горят хора като в Одеса. Нал тъй, малко хуманизъм....Че само Демокрацията я видяхме в Украйна.......
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си спомним за един от предизборните лозунги на Потрошенко:Който не гласува за мен - дава своя глас за Путин.
13
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не знам защо чебурашките има мокри сънища, че украйна ще обърне курса в посока на "руССкия мир"? ((голяма заблуда! това е националната им линия и който посегне на това ще бъде свален от народа!или раССия ще се европеизира и цивилизова или ще бъде шкартирана от всички!
12
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атлантическите вълни се разбиха в Кимерийския бряг !
11
5
 
23
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
хахаха какво ще направиш бе ***... а кой ще изплати обезщетения на избитите от вас дечица и невинни майки и страци... господарят ти хамерика няма да ти позволи да правиш мир... и как ще възстановиш една разрушена икономика - със заеми ли, та те са вече 78 милиарда долара дълг... тази година имаш да връщаш 15 милиарда главница и лихви... откъде бе "слуга"... с нов заем ли... та тиу по енерция взе властта и така ще си идеш, ако не се обърнеш с "лице" към големия брат, който може да ти помогне...
10
5
 
24
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
първа задача е да изгони ам воиски и съветници от житницата на Европа украинаморяците и кораба сами ще си доидат
9
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гост+Ами тези които мечтаеха Украйна да отвори фронт с Русия?---фронта го отвори раССия, за да препъне украйна по европейският път ...
8
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ужас бгСмешните държави си избират некомпетентни и смешни хора в управлението... Факт--то щото бай тошо беше много компетентен... или сатишеФ... или "царя" ...