Опасността от тероризъм остава, нужна е единна стратегия в Европа!

За съжаление терористите вървят винаги крачка напред, отбеляза Славчо Велков
20 май 2019 22:09, Василия Пейчева
5

1867 гледания   |  Още видео
Германското външно разузнаване предупреди, че терористичната организация "Ислямска държава" може да организира атентати в Европа. По време на годишния симпозиум на службата за външно разузнаване в Берлин, директорът на Федералната служба за защита на конституцията (BfV) Томас Ханделванг обясни, че никой не бива да се заблуждава от военния разгром на групировката в Сирия.

Организацията продължавала да действа, а пример за това са атентатите в Шри Ланка, където загинаха стотици. Разпространението на пропаганда от привържениците на "Ислямска държава" продължава и призовава за атаки срещу цели на запад.

"Опасността остава, защото Европа все още няма единна стратегия за противодействие на тероризма. С намаляване на напрежението в някои горещи точки, например Сирия и Ирак, то се повишава на други места. Планирането на подобни организации става по такъв начин, че много бързо успява да пренасочва усилията от едно направление към друго. Те създават нови зони на влияние", коментира в студиото на "Денят ON AIR" експертът по сигурност Славчо Велков.

Той обясни, че за съжаление терористите вървят винаги крачка напред поради факта, че много бързо се консолидират и с изключителни темпове успяват да планират действията си.

"Само единен замисъл, единна стратегия и много финансови средства, могат да допринесат за превенцията срещу ударите на тези организации", отбеляза Велков.

Пред Bulgaria ON AIR експертът бе категоричен, че системите за сигурност в големите европейски столици са ненадеждни. А именно сега е моментът, в който трябва да бъдем изключително внимателни, защото практиката показва, че терористичните дейности се активизират след пролетта, както и по време на важни събития и празници.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Руснака преди 10 месеца
Една лъжа повторена няколко пъти се превръща в истина! Парите са важни, парите!Една бездънна яма, която няма запълване.
Само да ги държи в страх....
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха да "помислим" сега..Защо само в Европа има тероризъм и Кой ги праща тук?!
1
0
 
4
 
! Отговори
V преди 10 месеца
За самолетите трябва да кажем така на американците .Или за тези пари 8 ф18 или купуваме от Русия за същите пари 4 миг 35 и 4 батареи с 400 и имаме истинско повишаване на отбранителните възможности за едни и същи пари ;) От американците на света му писна и трябва да им дадем урок.А нали сме партньори ще им дадем три месеца да си помислят ;) Ето така се прави национално отговорна политика .Лавираш между големите ,а не се навеждаш.Изтребителите няма да ни дадат сигурност на с 400 ще ни даде ;)