Ще пострада ли ЕС от войната между САЩ и Китай?

Съюза ще е основен губещ
Обновена: 22 май 2019 23:44 | 22 май 2019 22:40, Нели Христова
31

4435 гледания   |  Още видео

Европа ще е основен губещ от войната между САЩ и Китай, а целият свят е на прага на нова заплашителна рецесия.

"Европа е много свързана с китайската икономика, успоредно с това 60% от финансовия ресурс на Европа е американски. Тръмп се заиграва с американската мечта, има много хора, които вярват, че това, което прави е правилно", каза в студиото на Bulgaria ON AIR международният анализатор проф. Захари Захариев.

По думите му,  в Китай има 900 американски фирми, а 40% от тях вече са заявили, че се изтеглят от тамошния пазар.
 
Според анализатора ставащото по отношение на Huawei е грешен ход, тъй като компанията е символ на китайската технологична мощ, която е изместила гиганти като Samsung. 

"Удряйки по Huawei, те удрят по десетки интернационални компании", посочи професорът.

"Големият проблем е въпросът с американските ценни книжа, възлизащи на 1 трилион и 115 милиарда долара", коментира Захариев.

По думите му войната остава съсредоточена в търговските отношения между двете страни, а факторът предвидимост изчезва все повече.

"Тръмп води глобален покер в момента. Може да очакваме изненади от срещата между Путин и Тръмп на Г-20", каза в заключение експертът.
 


31
Още от Евроизбори '19
Време е да отидем до урните. Как се гласува на евровота?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН 2 преди 3 седмици
Китай е най големият световен производител на редки метали и техният основен доставчил в САЩ. Страната задоволява 80% от основното търсене на тази суровина. Така че тъпите американци може да го закъсат с производството си на техника и на други стоки
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Китай ще ще победи светът.Това е предрешено от пророците и на изтока и на запада.Не е опоменато само по кой начин ще се случи,дали след революция или след глобален конфликт.Всъщност това няма никакво значение,щом е предопределено.Надеждата е жертвите да са възможно по-малко и в ограничени райони.
23
7
 
3
 
! Отговори
Do 24 преди 3 седмици
Най-големият "крадец" на ресурси в този момент е Китай! Не САЩ, не ЕС, а КИТАЙ! Въпреки китайско-руската пропаганда. Взеха си за без пари най-голямото пристанище на Шри-Ланка след забавяне на плащането по дълг, даден им пак от Китай за да си платят инфраструктура построена пак от Китай. Тази схема работи по целия свят. Това в което обвиняват САЩ, износ на глобализъм, го правят самите те! На първо място по износ на дървесина са, изсичайки Сибир. Пощи, търговски вериги, политици, земеделски земи... лапат всичко и не пускат! Хюауей също е по открадната технология.
22
5
 
10
 
! Отговори
До 24 ХА-ХА-ХА-ХАААА преди 3 седмици
Така е защото и Турция и Китай гледат на първо място търговията и пари да се въртят а САЩ мислят как само да откраднат от някоя държава ресурсите и през война
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До като Европа слуша САЩ винаги ще е губещив
20
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тръмп играе. Той е много умен, независимо какво говорят за него: протаква сагата с Китай, въобще не бърза, за него най-важното е да подпира маркета да не се срине изведнъж от споразумението, нещо което води до други усложнения за американската икономика. Тои ще се разбере с Китай когато му дойде времето. А то няма да е скоро. Междувременно допълнителните данъци които наложи върху китайските стоки вървят. Протакване от 2 години поне.

Колкото до Русия тя не е фактор, какво да си говори с Путин. Тя е провинция на Китай.
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще стане страшно за краварника и помощните му стопанства в европа
18
0
 
15
 
! Отговори
Ха ха ха! преди 3 седмици
По цял свят е пълно с "анализатори" на китайска заплата! Те имат толкова МНОГО пари че, си купуват цели партии медии бизнеси мини... Чета как някой твърди че, хубавата българска поговорка "Двама се бият, третият печели" не била вярна. Ха ха ха!
17
0
 
0
 
! Отговори
Проблем преди 3 седмици
Принцовете на вселената отдавна ви гледат глупостите. И им писна ...
16
1
 
0
 
! Отговори
365 дни ... преди 3 седмици
До пристигането на фанатичен ад ...
15
1
 
0
 
! Отговори
Stilgar преди 3 седмици
Помислете много добре върху написаното ...
14
3
 
2
 
! Отговори
Stilgar преди 3 седмици
Атрейдите решиха, че Корино са надвишили всички правомощия дадени на някого изобщо и че династията Корино трябва да бъде наказана заради отвличането на аракиински стар вестител. След година атрейдите пратиха невидимите си легиони и превърнаха Салуса Секундос във воден ад. Всяка кражба бе наказвана по законите на пустинята. Жестоко платиха Корино за безразсъдството и печелбарството си. Камък върху камък не остана на Секундос, защото те отказаха да предадат Шадам и да върнат на Аракис неговото.
13
3
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 седмици
Слугите винаги страдат заради господарите си.Щом в ЕС искат да са слуги на САЩ-така ще е.
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЕС може да спечели. Ако и поиска преференции за търговията с Китай... И САЩ отпада изцяло от икономиката на света. Обаче няма да стане, понеже масово ще се случат комунистически революции в Европа и за тях ще бъдат обвинени, естествено Русия и Китай... ;)
11
2
 
19
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
До Анонимен
Всъщност Обама пропусна да спре Китай,като смяташе,че с номерата на Со*рос ще бъде препънат.Е въобще не им се получи.Сега Тръмп опитва да направи нещо,но моментът е отминал,САЩ вече нямат оная сила.
Впрочем,щеше да е много забавно,ако Хилърито беше президент-тогава сгромолясването на САЩ щеше да е феноменално.
10
3
 
21
 
! Отговори
Паметлив преди 3 седмици
До Дзинпин
Русия предложи съюз на САЩ и ЕС много отдавна,но това високомерно бе отхвърлено!САЩ решиха,че сами ще се справят с Китай,стига преди това да смачкат Русия!Обаче 5 години вече войната с Русия буксува,а и тя самата е по-близка от всякога с Китай.Едва ли Русия вече ще мине в американския лагер,каквото и да и предложат!По-скоро ще се бори за Нов световен ред,без еднолична доминация.Т.е. нова Ялта.
А можеше да се създаде съюз на белите държави+ Русия-непобедима формация....
9
6
 
15
 
! Отговори
Дзинпин преди 3 седмици
Тръмп даде заден по отношение на Хуауей и отложи забраната за америкнанските фирми да работят с нея за 3 месеца с опция за удължаване.
Това говори, че Тръмп, не е много по-умен от наш Бойко, дето сутрин приказва едно, след обед - обратното. Лошото обаче, че бай Дончо има и ядрено куфарче.
Иначе, моята прогноза е, че ако въобще има среща между Путин и Тръмп на Г 20, то тя няма да донесе никакви изненади, още по-малко очаквания от професора съюз между САЩ и Русия срещу Китай.
8
1
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 3 седмици
to be continued...
нооо ние имаме бойко който е всемогъщ и ще ни предпази от рецесия
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дали комунистите от Китай демократично ще го засмучат чичо Самовския...
6
2
 
4
 
! Отговори
(^-^) преди 3 седмици
Ще доведе до едно голямо нищо..