"Парадът на дъгата": Стотици хиляди на гей парад във Виена

Участниците бяха със сложно декорирани шапки, рокли с пайети, пера
15 юни 2019 22:27,
145
"Парадът на дъгата": Стотици хиляди на гей парад във Виена
Снимка: Reuters

Над 400 000 души се събраха и танцуваха тази година на "Парада на дъгата" във Виена в подкрепа на ЛГБТ общността и израз на протест срещу сексуалната дискриминация, съобщиха организаторите, цитирани от ДПА.

Участниците, със сложно декорирани шапки, рокли с пайети, пера или разголени, развяваха знамена с цветовете на дъгата.

Полицията не направи официална оценка на броя на множеството, сред което бяха австрийската транссексуална поп певица Кончита Вурст, както и водещи политически фигури от средите на социалдемократите, либералите и зелените.

Президентът Александър ван дер Белен и еврокомисарят за правосъдието Вера Йоурова се очаква да изнесат речи при закриването на събитието.

"Парадът на дъгата" тази година е част от ежегоден ЛГБТ фестивал, който всяка година се провежда в различен европейски град.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Накрая нервите на нормалните хора няма да издържат и ще започнат да причакват гейове в някой ъгъл и да им чупят главите! Дори може да се стигне до нападения в домовете на гейовете ! Прекалиха с тези развратени демонстрации и накрая ще получат това което търсят! Защо суингърите не правят демонстрации и протести с искания да се узаконят бракове между 5 семейства заедно , тоест всичките 5 суингърски семейства да са едно цяло семейство ?! Глупаво звучи нали ? Толкова глупаво колкото и брак между г
63
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ае стига с тези гей паради.
62
1
 
14
 
! Отговори
антиджендар преди 4 години
До 108 Waffen SSПоявиха сеизвратеняци от ежедневно групово дрогиране и четене на сороската джендаридеология
61
7
 
4
 
! Отговори
Таско Ерменков преди 4 години
Тони Кутев ми открадна червилото
60
3
 
26
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Един нормално мислещ човек би се срамувал ,че е гей , а не публично да афишира сексуалният си порок ! Има различни видове сексуални пороци и всеки ако стане публично да ги афишира това означава ,че всички те са по-глупави и по-нагли дори и от гейовете ! А що се отнася до сключване на брак и право на осиновяуване на деця - бракът не е просто съжителство с цел секс , бракът цели създаване на поколение ,а поколение се създава от секс между мъж и жена ,тоест детето трябва да има майка и татко !
59
6
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Почвам да вярвам в разни конспиративни теории.От къде се нароиха толкова много хомосексуалисти.Дали е от ГМО-о,дали от пълни с хормони храни, от електромагнитното замърсяване, от затлъстяването, от наркотиците,от видеоигрите или от филмите,които нагло и безсрамно презентират тази анти-човешка същност.Чудя се на тези отклонения как може да не харесват жени,приятно ухаещи,гладки,еластични и обли където трябва..
58
2
 
30
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
едно време бяха смешни...вече е гнусно...
57
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 91Айнщайн е бил пушач искаш да кажеш че некъв обратен дето ръси СПИН и пецка малки момченца е безопасен човек а Айнщайн е бил терорист?Е тва ви е лошото на вас хомосексуалистите полудявате и не осъзнавате колко сте болни с психиката.
56
3
 
14
 
! Отговори
Националист преди 4 години
А бе, имало и политици между тези,"розовите" , добре де, те как гласуват като са все в наведено положение и се държат с 2 ръце за палците на краката?
55
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия кога имат време да ходят по гейските паради и да пишат във форумите против Русия ?
54
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В такива моменти си мисля че щеше да е по-добре ако нацистите бяха спечелили войната...
53
9
 
3
 
! Отговори
хахахааааа.... преди 4 години
Защо не в София.....
52
5
 
14
 
! Отговори
Лалев преди 4 години
Не виждам на парада наш Сергейчо и поддържащите го в БСП джендърчета ,дето се мъчат да ликвидират Партията.
51
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова макар да съм противник на гей-парадитене мога да приема някоя еугленада ги сравнявасъс неща които са здравословни и не вредят на никого,за да оправдае собствените си социално разрешени наркомании!
50
10
 
17
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Лошо е когато сексуално развратени хора влязат в политиката ! Тогава и ненормалното става нормално ! Мисля ,че газовите камери на Хитлер не са били използвани правилно ,трябвало е да бъдат използвани срещу сексуални развратници , а не срещу нормални и обикновени евреи ,роми и др. ! На тези психично неуравновесени сексуални развратници дори през комунизма никой не им пречеше да правят какъвто си искат развратен секс , сега също никой не им пречи , но разврата трябва да се узакони ,бракове и пр.
49
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата опират до това какво е в момента социално приемливо в бантустана!В България в моментасоциално приемливо да пушиш по две кутии на дени да се напиваш като *** петък вечер!Ако си спрял цигарите и се хранишздравословно, защото междувременно може да си си направил здравословни проблеми,хората от твоя социален кръг те гледат леко снизходително, все едно си луд, или се водиш по мода.Психология на овчето стадо
48
1
 
19
 
! Отговори
Добри Джуров преди 4 години
А армията не можа да направи парад !!! Нямаме техника- Цецо и Цецка си купиха апартаменти,някои построиха къщи за гости с държавни пари, Каракачанката открадна от паспортите 50 000 000? ,а за армията пари няма...
47
1
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Абе тая/тоя/ Вурст нали има вурст/салам/ ,как тогава ще е певица ? Да ми обясните,оти ние на село сме прости ...
46
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До KyroЯ се вземи в ръце-не можеш да слагаш на една ногахомосексуализма ,който доскоро се водеше болест,здравословното хранене и непушачите!много по-вредно е пушенето която е заболяване-вид наркоманиятежка форма на пристрастяване!И с безпардонното си пафканенагоре-надолутровите околнитеи сте много по-вредни за обществото от гейоветекоито пак подчертавамне защитавам!и ти го казвам това с ясното съзнание на човек пушил също тъй безпардонно над 25 години...
45
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъгата е нещо красиво.Розовото фламинго е една много хубава птица.Не разбирам защо някакви болни психари изведнъж решават че това е техният символ.Дъгата е съществувала много преди някой от тия *** да реши че ще се пляка само с мъже за да бъде "модерен" и " свободен".Фламингото си е животно-птица такова го е направил господ.