Хибридната война: Разгадаха главната опасност от С-400

Москва забива клин между САЩ и техните партньори
19 юни 2019 10:30, Елка Василева
148
Хибридната война: Разгадаха главната опасност от С-400
Снимка: архив, Reuters

Силата и опасността от С-400 не се състои в някакви уникални характеристики на зенитно-ракетната система, която досега не е проверена в бой, а в нейния стратегически потенциал.

Продавайки зенитно-ракетни системи в цял свят, Русия разширява влиянието си и възпира САЩ, които са принудени да охладят отношенията си със страните, пожелали да купят С-400. Достатъчно е да си спомним историята с Турция и самолетите F-35, пише Утро.ру.

Сега след Китай, Турция и Индия потенциални купувачи на зенитно-ракетния комплекс станаха и Саудитска Арабия и Катар. Те са традиционни купувачи на американско оръжие, но С-400 разбърква картите. Усещането е, че в света настъпва модата на руските зенитно-ракетни системи и всички се стараят да са в крак.

RealClearDefens вижда в продажбите на С-400 елементи на т.нар. хибридна война, в която Русия според Запада преуспява.

Ердоган доволен: Турция ще получи С-400 "много скоро"

Първо, Русия печели добри пари от продажбите на зенитно-ракетните системи. Това е добре за руската икономика, отслабена от санкциите и падането на цените на петрола.

Второ, Москва продава високотехнологичен продукт, а не суровина. Продажбите на комплексите вдигат престижа на Русия. Сега на всички им става ясно, че дори и да не е свръхдържава като СССР, Русия продължава да доставя оръжие, което може да бъде опасно за американските самолети и ракети.

Още по темата

Трето, Русия автоматично укрепва връзките си с купувачите на С-400. Руските зенитчици са обучавали китайски, турски военни. Ремонтът също ще се осъществява с участието на руски специалисти.

И накрая, Русия направи от С-400 оръжие в хибридната война, която експертът Адам Кабат формулира по следния начин: „Продължение на външната политика, която използва комбинация от твърда сила и /или „подривни инструменти“ за постигане на стратегически цели“.

Такъв инструмент стана и ЗРК С-400, който подкопа партньорството на САЩ и Турция в НАТО. В резултат се провали сделката за F-35, а в лагера на НАТО скоро ще заработи радарът „Ворчуна“ /С-400 по класификацията на НАТО/.

Освен това, докато Турция построи своите изтребители пето поколение, които засега съществуват само като макети, ще й потрябват нови и те може да се окажат руските Су-35С. А това ще е още една победа за Москва, заключава руското издание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ei TAPANAR RUSSLAND E NOMER EDNO I STE OSTANE TAKA
72
11
 
6
 
! Отговори
Инж Илич преди 4 години
Всичко Сделано е Менте
71
7
 
5
 
! Отговори
Боли ме Дедовия преди 4 години
За раССия и лично за ***
70
15
 
9
 
! Отговори
sd преди 4 години
руснаците печелят докато накрая се издавят в лай-ната си. никога няма да победят запада, нека да сте наясно, всички русоиди
69
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България купува 8 щайги ф 16 за 16 милиарда с кашоните
68
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия печели на всички фронтове, а нашите платени *** нека си пищят на умряло. Нали за тома ги хранят от чужди фондации и посолства.
67
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиА има ли опция за вградени балистични ракети и картечници. Брониран ли е срещу Узи поне? Абеее каквито и велосипеди в фабриките да призвеждат все такове излизат от поточната линия.......А пък бебешките им колички имат бронировка колкото на БТР.....
66
6
 
26
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Гост"А кога руските нехора ще направят смартфон или телевизор ??!!"НЕ Госте и НЕ ЧовекоРуснаците са направили смартфон за тяхната висша администрация а в последствие и за полиция и военни. смартфона струва 3000$ парчето до колкото разбрах. Уау ще кажеш от какво е направен от диаманти ли? Не просто в телефона е вграден КРИПТО МОДУЛ който кодира/разкодира разговора преди да се пусне през мрежата. Тоест реално не може да се подслушват тези телефони
65
2
 
12
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Вие нищо не разбирате,вие сте луди. Там в Карлукво се возите сутрин на Миг 25,на обед Ф16,вечер преди лягане на Ан 24.......Тук в сайта е пълно с наполеоновци и Айнщайновци няма спор....
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Свещен ГущерГущир , Няма "ЕМП" има "ЕМИ" - електромагнитен импулс ама от него всичко трещи не само компчтура на Ц400
63
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Свещен Гущер"Моята окончателна присъда"ЛЕЛЕ ЕКСПЕРТА СЕ ИЗКАЗАПоследния АНАЛОГОВО ЦИФРОВ комплекс на СССР е БУК М1(Предишния БУК(без буквички) е 100% АНАЛОГОВ)С-300 заради Прицелния радар(той и за управление на ракетите) при първите комплекси ПФАР а в последствие АФАР просто не може по дефиниция да бъде аналоговДа аналогово АФАР и/или ПФАР може да има спор няма но тогава ще се следи 1 цел а не както средно статистическия С-300 следи 60 обстелва 8 с 16 ракети в 90*90 градуса Х/В област
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Свещен ГущерЕ ти понеже вчера разглоби руска система знаеш най-добре какво има вътре ! По - добре даже от военните специалисти на страните купуващи руски системи !
61
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГостА кога руските ще направят смартфон или телевизор ??!!Когато краварите станат нормални хора и спрат да се месят в работите на другите държави и частни компании !
60
26
 
8
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Моята окончателна присъда е: Руските системи за нищо не стават. Моооже ли в аналоговото управление което е зад борд контейнера да сложат цифровото,ми то те ще изгърмят при първото ЕМП на противника.Те са ги свързали едно към друго вместо да е отделна системи. Ако бяха сложили с лампова система както е в някои радари може системата да оцелее при емп и да работи безупречно,ама като копират от китайците и бухат готови смд платки така ще е....
59
9
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До привет от Германияруски приказки !Тези зенитни комплекси ако бяха качествени щяха да бъдат купувани от Германия ,Франция,Великобритания, а не от страни като Сирия,Турция и Саудитска Арабия !Умников Европа се продават два комплексапървият ултимативен комплекс е Шведския РБС-70 мисля се казваше Прерасъл ПЗРК с обсег около 7 км ракетата се насочва по лазерен лъч управляван от оператор но леле колко сруваВтория е сухоземния вариант на морските Фр/Ит/Гер АСТЕР ракети(АСТЕР 30 - 100-120км)
58
28
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 години
А кога руските нехора ще направят смартфон или телевизор ??!!
57
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати сороското обяснение по-горе! Истината е съвсем проста: хората купуват защото е най - добрата система на пазара за момента ! Краварите пилоти си умират от ужас , че могат да попаднат на мушката на руските ПВО !
56
9
 
21
 
! Отговори
ddd преди 4 години
До АнонименРусофобите да не си мислят, че сме в Еврогейския съюз и натовските лъжци вовеки.Да не дойде време вие да си стягате куфарите!
55
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До привет от ГерманияТо стана ясно ,че Турция ще види Ф 35 през крив макарон ! Турция ще се задоволи с руски тенекии Су -35С !Евалла на България , купува Ф 16 блок 70 !Ех ЕнтусиастеТурция на току що започналото Авиошоу показа модел в реален размер на своя бъдещ СТЕЛТ самолетРеално се съмнявам че ще може Турция сама да създаде подобен самолет - тоест не се съмнявам че ще направи корпуса и по-голяма част от електрониката, част от оръжието. Но ДвигателитеДвигателите са една друга работа...
54
2
 
12
 
! Отговори
Дзивко преди 4 години
Не ги мислете страните дето я купуват, те си имат доста по запознати от нас експерти, Пейтриат е добра но стара и американците я дават скъпо (както всичко останало), всъщност новите ни самолети ще бъдат свалени и от С 300, новата електроника на самолетите, няма да им помогне. А що се отнася до ударите в Сирия, там имаше доста театър, едните казват на другите къде ще стрелят и резултата е някой поразен склад, но е фак, че евреите не летят много над Сирия, стрелят извън нейното въздушно пространс.