Ким: Връзката на Китай и Северна Корея е непобедима

Китайският лидер Си Цзинпин е на посещение в Пхенян
21 юни 2019 13:00, Елка Василева
9
Ким: Връзката на Китай и Северна Корея е непобедима
Си Цзинпин и Ким Чен Ун. Снимка: Reuters

Връзката на Китай и на Северна Корея е "непобедима", заяви севернокорейският лидер Ким Чен Ун във втория ден от визитата на китайския президент Си Цзинпин в Северна Корея, предаде Франс прес, като се позова на севернокорейската агенция КЦТА.

"Посещението на китайския съюзник е важен повод за двете страни да демонстрират пред целия свят своята непобедима връзка и своето неотменимо приятелство", е казал Ким.

Още по темата

Вчера вечерта по време на банкет, даден в него чест в Пхенян, Си Цзинпин пък е отбелязал, че под ръководството на Ким Чен Ун Северна Корея е подела нов стратегически курс за икономическо развитие и подобряване на прехраната на населението, като социалистическото изграждане в страната е белязало нов възход, предаде Асошиейтед прес, като се позова на Синхуа.

КНДР призова САЩ да се откажат от враждебната си политика

Си е засегнал и ядрения въпрос и е казал, че всички страни са съгласни да се придържат към мирните преговори така, че да се допринесе още повече за мира, стабилността и просперитета в региона и по света, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 1Ами вече е създадена такава ос - ШОС и тя има 22 членки до момента, това са две трети от населението на света. Шанхайската организация за сътрудничество освен икономическо включва и военно такова.
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северна Корея е на командно дишане от Китай!Над 90% от стокооборота на СК се осъществява с жълтурите. Включително и доставка на ядрените арсенали. СК в никакъв случай сама не може да разработи подобни оръжия. Не трябва да се водят преговори между СК и САЩ, а между Китай и САЩ относно ядрените ракети на СК.Представяте ли си какво би станало ако Китай спре за десет дена доставките си..?-в Кореята ще изпукат......
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1"Трябва да се направи една ос от Северна Корея, Китай, Индия, Русия, Иран и Турция и ние да сме при тях а не до ЕС и САЩ !"За да осъществиш мечтата се е достатъчно да се преместиш да живееш във Факултето или Столипинова.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай вече е спокоен, Ким Чен Ун ще ги пази от злите американци.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оф единствената причина Китай да ви траят още е, че не искат американски войници близо до границата им.
2
0
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Хахахахааахах гоуем
1
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се направи една ос от Северна Корея, Китай, Индия, Русия, Иран и Турция и ние да сме при тях а не до ЕС и САЩ !