"Путин е крадец": 50 000 души на протест в Москва

113 души са задържани
10 авг 2019 19:10, Нели Христова
142
"Путин е крадец": 50 000 души на протест в Москва
Снимка: Reuters

Близо 50 000 души се включиха в най-голямата опозиционна демонстрация в Русия от години, съобщават неправителствени организации. 113 от тях бяха задържани от полицията днес в Москва, съобщават от БТА.

Протестиращите поискаха свободни местни избори в Москва, след като властите отказаха да регистрират опозиционни и независими кандидати.

За разлика от предишни подобни протести днешният бе разрешен.

Над 500 демонстранти, много от които младежи, обаче се насочиха към сградата на президентската администрация. Те скандираха "Путин е крадец", предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.

Най-малко 20 от тези демонстранти бяха задържани от полицията, която отцепи сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Ако Путин имаше възможност, щеше да е взел цяла Грузия или Украйна. А той е взел от Украйна колкото 1/3 България, макар че са му под носа, а не през море.
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори да няма война на НАТО срещу Просия, един десант по море първо много лесно се обстрелва, второ като количество не може да е достатъчен, трето, ако ангажира военната сила с това, Донбас остава беззащитен и украинците ще изколят всички опълченци за три дни.
86
5
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Казах - Путин няма ресурс, сила и начин да нападне България. Ще му трябва 100 000 армия, която няма откъде да мине. А с по-!малко хора няма да му се получи, ще ги *** на малки порции. Така че аз съм абсолютно спокоен.
85
4
 
3
 
! Отговори
До92 преди 4 години
Путин няма да тръгне към БГ не защото много ни обича А защото това ще означава война с Нато ,тоест срещу 30 държави.Което ще се превърне в ядрена световна война.Сигурно си чувал че Нато означава взаимна отбрана.С една дума бъде ли нападната една страна от Алианса, другите са задължени да се включат в отбраната и.За какво мислиш друго се натискат, Македонци Албанци и даже Украинци да станат членове на Нато?
84
3
 
2
 
! Отговори
до Шоп 92 преди 4 години
Шопе,(Н. 92) ,ако се ядоса Путин на България(дано никога не се случва,пази Боже),кажи ми как смяташ,че България ще го спре?Мислиш,че новите самолети,май бяха 6 от F 16,ще спрат най-модерните оръжия и самолети дето има Путин? Разбирам че не харесваш Путин,но помисли логично. България заплаха ли е за която и да е страна,дето е без армия и въоръжение? НАТО ще се намеси да гони някакви измислени терористи (ако има интерес) да влиза в конфликт с Русия и България ще го отнесе.За Чий гроб пишеш?
83
3
 
4
 
! Отговори
до Навални преди 4 години
Навални, стига си подкокоросвал някакви младежи,някои са и непълнолетни да пишат измислени плакати и да крещят на площад неверни неща. После полицията ги спуква от бой за няма нищо. Ще останеш сам, без поддръжници и приятели. Руснаците явно не искат ти да вземеш мястото на Путин,измисли си друго занимание,или си емигрирай на Запад като не ти харесва.
82
2
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Путин няма да тръгне срещу България. -Ти болен ли си?Как ще тръгне, нали тука ще му е гроба ако тръгне...
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците са толкова зле, че един протест не могат да направят като хората. Какво значи тази глупост Путин вор? Те не протестират, че е фашист, милитарист, империалист и ги тика към война, а издигат някакви измислени лозунги, очевидно неверни. Най-вероятно това разрешено протестче е точно затова - да подмени и пренасочи протеста от съществените неща към безсмислици.
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50 хил за многомилионна Москва са нищо. Въпроса е защо не протестираме ние срещу кражбите на дпс и гроб, срещу пълната с неграмотни калинки администрация, с-у пълното отсъствие на държава
79
2
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 4 години
Че те Сталин руснаците си го харесват и до ден днешен. Същото се отнася и до мустакатия Х. за германците. Тайничко му се възхищават и ако живеете в Германия ще се отегчите да гледате по националните им телевизии репортажи от Втората Световна и за живота на *** Браун.Още не могат да повярват,че са загубили войната. Иначе Путин НЕ иска кръвта на славяните,присъедини Крим и Украйна се разцепи.Половината е на страната на Путин,а другата част НЕ.Путин няма да тръгне срещу България. За Турция не знам.
78
0
 
3
 
! Отговори
до 73 преди 4 години
Да ти кажа гледах репортаж по чуждестранна немска телевизия за арестите на протестиращите в Русия. Не знам къде ги виждаш тия уплашени руски полицаи? Ако щеш вярвай за момент показаха как полицаите хващат един,държат ръцете му зад гърба,докато крещеше несвързано.Единият полицай отвори вратата на автобус и другият дето го държеше го хвърли вътре БУКВАЛНО като чувал с картофи и затвори вратата.Щяха да ходят да ,,събират" още такива и да ги тикат вътре. Страх ме хвана от телевизора,честно.
77
1
 
3
 
! Отговори
до 74 преди 4 години
За носа на Путин не знам,ама ако трябва да кажем за носа наш Бат Бойко,колко щеше да е дълъг за всяка лъжа дето е изричал,трябва да помолим извънземните от най-далечната галактика да дадат отчет, защото в математиката на нам човеците, все още не е позната подобна безкрайна величина на цифрата,която ще се появи.
76
0
 
3
 
! Отговори
обобщение преди 4 години
Путин е умен,Путин е смел,Путин е истински орел.Путин иска мир,кой го не слуша ще ходи в Сибир
75
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия имаше един стойностен президент-Горбачов, но наследниците на главорези като Сталин и ***.раса Ленин не дадоха възможност на страната да се демократизира!
74
4
 
4
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Авторката на статията да не е роднина на Навални? Преувеличава с броя на протестиращите. Това не е ли нарочно?
73
2
 
6
 
! Отговори
какво е откраднал П? преди 4 години
Това дето им присъедини Крим, на това ли му викат ,,кражба". Като ще обвиняват някого в нещо да се аргументират поне тия протестиращи. Путин незаконни апартаменти ли си е накупил? Пари от Саниране и Ремонти ли е откраднал? Пари от руски суджуци ли е свил? Руски певачки и фигуристки на правителствения самолет ли е возил и после го е подарил на ,, най-добрата". С Ало измами ли е накарал руски баби да хвърлят пари от терасата? Аз на това викам КРАЖБА.
72
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
НЕ протеститращи!! БАТ БОЙКО е крадец, Путин е хакер и обича да праща Новичок,на който не слуша!! Така че си стойте вкъщи!
71
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 63Като искат...........има избори и тогава се решава КОЙ да си ходи!!! И ние не искаме боко, ама някои г-ла-мави все си го "избират"!!! А понеже тия, които искат Путин да си ходи са само 0,01%, затова са толкова кресливи, шумни и безмозъчни!
70
5
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Тоя път се оляхте ! Повече от 500 души нямаше !!! И на снимката се вижда,че няма хора !!!
69
2
 
8
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
И В РУСИЯ СЕ ОЧЕРТАВА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ... ХАХАХААААА...