Четири жертви при украински удари в Белгород

12 души са били ранени при два поредни обстрела
Обновена: 26 май 2024 09:07 | 26 май 2024 07:55, Петър Бойчев
53
Четири жертви при украински удари в Белгород
Снимка БГНЕС

При украински нападения снощи са загинали четирима жители на Белгородска област в Южна Русия, съобщи губернаторът на областта Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс.

В своя публикация в приложението "Телеграм" Гладков написа, че трима души са били убити в село Октябърски при ракетно нападение. Един човек е починал, след като бил откаран в болница. По думите на губернатора дванадесет души са били ранени след два обстрела, включително едно дете.

При друго нападение в село Дъбовое е била убита жена, работеща в градината си. Гладков каза още, че град Шебекино, в непосредствена близост до украинската граница, няколко къщи са получили щети по прозорците и покривите след украински обстрел.

Според губернатора руските подразделения за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили 29 въздушни цели. Министерството на отбраната на Русия също така съобщи, че подразделения за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили украински дрон над съседната Курска област.

Агенция Ройтерс посочва, че не може да потвърди тази информация чрез независими източници.

Украйна рядко коментира зачестилите нападения срещу южните руски региони непосредствено до границата ѝ. Руският президент Владимир Путин заяви по-рано този месец, че нахлуването на руски войски в Харковска област има за цел да създаде "буферна зона" за предотвратяване на трансгранични нападения в Белгород и други региони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: жертвиобстрелбелгород
Още от За да се разбираме
Шестте женски поведения, които отблъскват всеки мъж
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 седмици
Гледам че до 27 мнение някой с евроатлантическа сексуална ориентация е манипулирал мненията. Не се труди мойто момче, до Евровизия няма да стигнеш!
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Явно специалната военна операция на Русия в Украйна ще приключи при пълната денацификация и демилитаризация на Украйна.
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички български граждани, които гласуват за партии, подкепящи войната чрез изпращане на българско оръжив и чрез приемане на натовски бази в Бълария, са част от тези убийци. ВСИЧКИ носят вина! Изборът е отговорност.
41
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
руснаците трябва да получат от същото, което сервират на украинците, това е честно и нормално, малко им е на колхозниците!
40
1
 
13
 
! Отговори
ъ преди 3 седмици
Значи буферната зона трябва да се разшири. Най-добре до границите с Полша, Унгария, Румъния и Молдова. Зеля от друго не разбира.
39
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не мога да съчувствам на Украйна, при положение, че върши същото, в което обвинява Русия.
38
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Та колко метра останаха до Киев?
37
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Укритата не използват никога подарените им оръжия от САЩ и ЕС за атаки, използват ги само за защита! И никога не атакуват невинни цивилни, атакуват само военни обекти! Нананай на най най...
36
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жалко за жертвите, но за всичко е виновен путин. Сърдете се на него.
35
8
 
15
 
! Отговори
Зеленски убиец преди 3 седмици
Ужасяващи кадри в ютуб,момчета не можещи да стрелят дори,исипвани на фронта от ВСУ и загиващи в първите минути на боя....викове,кръв.
34
16
 
9
 
! Отговори
1914 преди 3 седмици
Мръсните копейки трябва да са наясно, че когато дойде моментът ще ядат дървото, че и нещо друго и то много качествено. За предателите на българщината няма да има прошка!
33
6
 
12
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
Кринки падна пътя към Одеса е отворен.
32
16
 
5
 
! Отговори
1914 преди 3 седмици
Даже ми е още по-сладко, че се бомбят цивилни обекти и умират цивилни ***, а не военни. Азиатската *** никога няма да има нищо общо с Европа, колкото и да им се иска. Малко ми приличат на южните ни съседи от Турция, ама често казано кучетата на исляма са ми по-приятни, отколкото руските ***
31
7
 
5
 
! Отговори
Съпричастен булгарин преди 3 седмици
В знак на дълбока съпричастност искам България да замяза на Украйна нали в знак на солидарност , добра воля .....Да опънем знамена с надмиси България е Украйна ! Да пращаме булгарските мъже на фронта , а украинските да ги приемаме тук да оплождат вдовиците !
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Подигравката беше към КуКлус!
29
8
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 3 седмици
Чудя се още защо Зеленски не е вкарал няколко ракети в Полша или Румъния и да обвини Русия разбира се ? От толкова шмъркане не му идва на акъла ли ?
28
7
 
16
 
! Отговори
КуКлус преди 3 седмици
Укрофашагите защо удрят села където няма военни обекти ? Нали Зеленски уж искаше само да се защитава и ....там какво беше мир да имало ? Разбирам да има военна цел , инфраструктура ала бала......Зеленски не му пука Укри ли ще мрът или каквито и други да са ! Важно е смърт да има ! Нациста си е нацист !
27
1
 
9
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До 25. А Пу ги изпраща на бал, нали:)))))))))
26
9
 
22
 
! Отговори
1914 преди 3 седмици
Ммм, страхотна новина, трябваше да са повече, но нищо, и днес е ден
25
13
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
А така, бавно и полека, да свикват да страдат!Нали такъв е плана на Блъдимир Блъдимирович!