"За" и "против" речта на сензацията Грета Тунберг

Думите й предизвикаха разнопосочни коментари
Обновена: 25 сеп 2019 10:30 | 25 сеп 2019 10:28,
428

Речта на 16-годишната Грета Тунберг по време на срещата на ООН в Ню Йорк предизвика разнопосочни коментари.

"Не бих казал, че хората мразят Грета Тунберг, но се отнасят скептично към нея. Естествено, тя има и много фенове по света. Грета е едно младо момиче, в което има много силен активизъм. Тя понякога говори с изкривено лице от силните емоции, които са я обвзели", коментира журналистът Петър Волгин.

Още по темата

По думите му и преди активисти са обещавали, че трябва да се борим с комунизма и империализма.

"Грета не е крайна, разбирам какво иска да каже тя. Тунберг е едно дете на новото поколение. Децата, благодарение на социалните мрежи, имат възможността да изразят своя глас", каза основателят на бранда "Балканик" Асен Величков пред Bulgaria ON AIR.

Според него най-важното е, че 16-годишно момиче успява да прикове вниманието върху най-важния проблем в момента - за климатичните промени.

"Сетих се за едно друго момиче - Малала. Едно момиче, което искаше да учи. Тя живееше в район, където е засилено влиянието на талибаните. Те я простреляха и тя оцеля по чудо. Тази кауза я разбирам повече, а при Грета - тя излиза на световните форуми, лидерите ѝ правят мили очи - това ми идва малко в повече", коментира Волгин.

Той подчерта, че Грета е родена в страна с добър стандарт на живот, където поставят на пиедестал децата, и думите в речта на момичето „вие ми взехте детството и мечтите“ не му се струват логични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радослав и икономист се хванаха за гушите , а ние четем ли четем.
310
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКИ СМЕ ЗА "За";С ОНЕЗИ КОИТО СА ПРОТИВ ЩЕ НАТ О РИМ ПОЧВАТА
309
3
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До икономист Това комунистите сте същите като зелените и тая пикла! Все целия свят ви е виновен, че вас ви мързи да се мръднете и за това цялата планета трябва да страда дружно с вас, ей тъй, просто за да им е гадно и на другите, да не сте само вие! Един дол дренки сте и за това толкова се разбирате! Според вас населението трябва да се ограничи или намали до планувано ниво и всеки да получава само каквото вие - великите гений прецените, че заслужаваме! Затова нито вие, нито те ще покълнете!
308
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До икономистЕ как хем фалирала, хем прекрасна? И с кои се е конкурирала като целта и не е трупане на пари, а само вътрешно потребление? От това излиза, че ако една икономика е само за вътрешно потребление, то тя неминуемо фалира. От това следва, че ако целия свят мине на планова икономика, тя ще фалира скоро след това и тогава какво правим? Обезценяваме парите, хиперинфлация и втори опит от 100 позволени или най накрая забиваме пирона в кофчега на комунизма и плановата икономика?
307
2
 
2
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До Анонимен п 302 Нещо по добро като социализма ли имаш предвид ? Моля уточни.
306
2
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До икономистЗначи според теб производството на стоки от първа необходимост трябва да се изчисли на база на извадка от проучването на 1000 души и това ще е с точност до микрограма за едни 6 милиона човека. Гениален план! И като свърши още първия месец хляба искам тия като теб да останат без него! Хайде сметни потреблението на презервативи например като незнаеш нито колко нови двойки ще има, нито колко двойки ще спрат да ги ползват като си толкова добър статистик!
305
3
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Въпроса е кой е допуснал пиклата на срещата на ООН.Да покажем колко сме демократични. А после Оле-ле , кво стана !
304
3
 
3
 
! Отговори
Контрафинансист преди 4 години
До икономистКъде си завършил, да знам къде да не пращам децата си.
303
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пратете я в Афганистан и Сирия да им се репчи, че и взели детството... *** тя не е чувала колко зле живеят някои деца и жени
302
8
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Никъде не е изпробвана планова икономика в чистия и вид. По времето на СССР, плановата икономика се е конкурирала с капитализма, а конкуренцията не е характерна за този тип система, затова и е фалира. Нейната цел не е печалбата както споменах. Ти май си много ***.о животно за да не разбираш това.
301
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо постоянно ни обяснявяат разни редовни форумни писачи, колко зле е било при СССР и при комунизма? Нали днес живеем добре, или?
300
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РадославНе знам как е свършили в СССР, и не ме интересува какво е било преди 40 години, но днес при демокрацията и евроатлантическото партньорство е пълна трагедия и ще става все по зле и по мизерно.
299
3
 
3
 
! Отговори
Контрафинансист преди 4 години
До икономистДвойка, сядай и си скъсай дипломите!
298
2
 
23
 
! Отговори
Seraph преди 4 години
Как е възможно едно невинно дете да има толкова зъл поглед, изпълнен с омраза, толкова ужасно излъчване, толкова заучени, отработени жестове и мимики... Аз не издържам дори да я гледам, въпреки благородната кауза... Каквото и да се случва, каквото и да преживява един добър човек той винаги излъчва едно особено положително сияние...чистота! Жалко за това дете
297
5
 
0
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До РадославДа, но специално за потреблението, няма защото хората да лъжат, няма логика просто.Нали затова се прави бюджет на населението, където се проследява потреблението на произволно избрана група хора. В момента участвам в такава извадка.
296
5
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Няма такъв вариант всички да ядете краставици, даже не ми се коментира това....Винаги ще се намерят и такива, които ще консумират домати. Обикновенно потреблението на домати и краставици в страната се движи с един 1-2 процента надолу или нагоре на годишна база. Това се знае, и много лесно могат да бъдат заложени определени площи, които да задоволят нуждите на страната от такава продукция.
295
2
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До икономистИ как ще е вярна като в България статистиката се попълва с грешни данни? Да не си мислиш, че хотелите обевяват реалния брой туристи? Или може би, че всяка фирма си попълва чинно статистиката за това колко броя изделия е произвела? Ние заплатите неможем да изкараме на светло, ти за общатата ни продукция си фантазираш, че се попълва точно до микрона! Алчността кара хората да правят всякакви неща в името на пари и декларирането на фалшиви данни е най стария трик!
294
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПротивНасила направиха едно увредено дете "сензация", не без активното участие на медиите
293
3
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До икономистТова го пробвахме, пробваха го и в СССР, пробваха го и във Венецуела, пробваха го и в Куба и виж как свърши навсякъде! Резултата е винаги един и същ и познай защо! Защото да чакаш 20 години за една кола не е нормално. Как няма да се трупат парични средства? Хората не са еднакви, нямат еднакви заложби и затова няма как да са с еднакъв стандарт! Стига с тоя пуст му комунизъм и социализъм! Мързела води до мизерия! Точка!Още малко и ще искаш купони за това колко секс да правим с жената?
292
5
 
0
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Радославчо, ти си тежък случай мойто момче! Много добре се знае, от кои лекарства има нужда обществото, и от какви количества от тях... Статистиката ако не е точна, не виждам какво ще е.... Ти и математиката ще отречеш така както си тръгнал.