"За" и "против" речта на сензацията Грета Тунберг

Думите й предизвикаха разнопосочни коментари
Обновена: 25 сеп 2019 10:30 | 25 сеп 2019 10:28,
428

Речта на 16-годишната Грета Тунберг по време на срещата на ООН в Ню Йорк предизвика разнопосочни коментари.

"Не бих казал, че хората мразят Грета Тунберг, но се отнасят скептично към нея. Естествено, тя има и много фенове по света. Грета е едно младо момиче, в което има много силен активизъм. Тя понякога говори с изкривено лице от силните емоции, които са я обвзели", коментира журналистът Петър Волгин.

Още по темата

По думите му и преди активисти са обещавали, че трябва да се борим с комунизма и империализма.

"Грета не е крайна, разбирам какво иска да каже тя. Тунберг е едно дете на новото поколение. Децата, благодарение на социалните мрежи, имат възможността да изразят своя глас", каза основателят на бранда "Балканик" Асен Величков пред Bulgaria ON AIR.

Според него най-важното е, че 16-годишно момиче успява да прикове вниманието върху най-важния проблем в момента - за климатичните промени.

"Сетих се за едно друго момиче - Малала. Едно момиче, което искаше да учи. Тя живееше в район, където е засилено влиянието на талибаните. Те я простреляха и тя оцеля по чудо. Тази кауза я разбирам повече, а при Грета - тя излиза на световните форуми, лидерите ѝ правят мили очи - това ми идва малко в повече", коментира Волгин.

Той подчерта, че Грета е родена в страна с добър стандарт на живот, където поставят на пиедестал децата, и думите в речта на момичето „вие ми взехте детството и мечтите“ не му се струват логични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекали малко с речта си Грета, особено че са и отнели мечтите и детството и, но има право в някои неща които каза.Хареса ми това че посочи прекаленото експлоатиране на ресурсите на земята в името на постояно растяща печалба е една от причините за промяна на климата.Хубаво е страни като Китай, Русия и САЩ които са едни от най големите вредители да обърнат внимание.
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време цигарените компании са промотирали разни "учени" дето обяснявали че е полезно да се пуши. Сега петерлните компании по същия начин ни убеждават че не е вредно да бълваш дим и сажди
9
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дете-артистче е един маркетингов продукт,на който рано или късно ще му мине модата
8
32
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Ами ако е променила нечие мнение, значи е успяла. Не мисля, че има значение кой щеше да е на нейно място... Народа пак щеше да намери кусури.
7
6
 
61
 
! Отговори
ганьо преди 4 години
това дете изпитва силна омраза, не ми харесва
6
6
 
62
 
! Отговори
nobi преди 4 години
Навлече си толкова подигравки, че постигна обратния ефект. На хората им стана ясно, какви са зелените терористи
5
27
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Айде следващия път тебе ще поканят да говориш да си покажеш мозъчните клетки
4
6
 
41
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Тръмп като видя хлапачката Грета с изкривеното и от психични отклонения личице- единственото което се усещаше че иска Тръмп е - да са за малко в някоя стаичка и да я хване за ушенцето и да я напляска по дупето- хахахахахахахаах
3
5
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стратегията за детето не включва ли отнемането на такива деца от родителите ,като видимо не справили се и застрашаващи психическото здраве на детето и нормалното и детство!
2
4
 
20
 
! Отговори
анонимок преди 4 години
Габчеееее, Габче. Мозъчни клетки имаш ли? Как ги пишеш тия работки?
1
4
 
24
 
! Отговори
анонимок преди 4 години
Габчеееее, Габче. Мозъчни клетки имаш ли? Как ги пишеш тия работки?