"За" и "против" речта на сензацията Грета Тунберг

Думите й предизвикаха разнопосочни коментари
Обновена: 25 сеп 2019 10:30 | 25 сеп 2019 10:28,
428

Речта на 16-годишната Грета Тунберг по време на срещата на ООН в Ню Йорк предизвика разнопосочни коментари.

"Не бих казал, че хората мразят Грета Тунберг, но се отнасят скептично към нея. Естествено, тя има и много фенове по света. Грета е едно младо момиче, в което има много силен активизъм. Тя понякога говори с изкривено лице от силните емоции, които са я обвзели", коментира журналистът Петър Волгин.

Още по темата

По думите му и преди активисти са обещавали, че трябва да се борим с комунизма и империализма.

"Грета не е крайна, разбирам какво иска да каже тя. Тунберг е едно дете на новото поколение. Децата, благодарение на социалните мрежи, имат възможността да изразят своя глас", каза основателят на бранда "Балканик" Асен Величков пред Bulgaria ON AIR.

Според него най-важното е, че 16-годишно момиче успява да прикове вниманието върху най-важния проблем в момента - за климатичните промени.

"Сетих се за едно друго момиче - Малала. Едно момиче, което искаше да учи. Тя живееше в район, където е засилено влиянието на талибаните. Те я простреляха и тя оцеля по чудо. Тази кауза я разбирам повече, а при Грета - тя излиза на световните форуми, лидерите ѝ правят мили очи - това ми идва малко в повече", коментира Волгин.

Той подчерта, че Грета е родена в страна с добър стандарт на живот, където поставят на пиедестал децата, и думите в речта на момичето „вие ми взехте детството и мечтите“ не му се струват логични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
2
 
11
 
! Отговори
Един преди 4 години
Доста мнения изчетох за тва шведското - на десет отрицателни има една заблудeнa фцъ, дето я подкрепя. Та е доста силно да се каже, че е поляризирано общественото мнение.
290
8
 
2
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Плановата икономика трябва да се въведе, като се премахне съществуващата парична система, която да се замени с някаква виртуална валута, която не може да се натрупва, както сега се случва с натрупването на парични средства у единици.Предприятията реално няма да работят на печалба, а дейността им ще бъде подчинена изцяло за удовлетворяване на нуждите и потребностите на обществото. Изпълнителните директори на тези предприятия ще работят само за възнаграждение, както всички останали работници.
289
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвременният свят, трябва да ПАДНЕ!!!!! И от там, ще се възроди нещо много по-добро.
288
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"И психически и физически- на 16 г изглежда като на 12."Еммм ... Не. Изглежда, като на 16.
287
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Радослав"Второ - кои си ти или които и да е друг, че да определи кое е важна стока? За теб нещо може да е важно, но за мен да е глупост, ами ако някое лекарство отпадне защото на някои като теб му се струва глупост? Какво правим тогава?""Сигурен съм, че всички имат нужда от телефони за по 3000 лева, обувки за по 400 ... Нужди и то големи. Пазара се определя от търсене, нуждите са второстепенни. Никой няма нужда от луканка... *** а я сакат.
286
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До икономистКак няма да фалира ако днес ние всички вкупом решим, че днес не ни се ядат краставици, а ни се ядат домати? Първо ще фалира краставичаря защото няма кои да му купи стоката, второ доматите ще станат непосилно скъпи защото няма да ги има на пазара защото някои умник е решил, че доматите не са за сряда, а за са за неделя! Ето там е проблема във фантазията ти - свободната воля. Тя няма как да се управлява! Хората си искат нещо в произволен модел, а не по грандиозния политически план!
285
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз па съм за да ви таковам голямата уста всичките до последния тука правилно било неправилно било хънъмънта да ва и прозтите гаведа
284
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До икономистПърво статистиката е изначало грешна защото статистиката в България е фалшива. Да даваш на фирмите да попълват разни глупости които се правят с копи-пейст не е статистика. Второ - кои си ти или които и да е друг, че да определи кое е важна стока? За теб нещо може да е важно, но за мен да е глупост, ами ако някое лекарство отпадне защото на някои като теб му се струва глупост? Какво правим тогава? Щом пазара поема тези стоки, значи са нужни - било то в нормален магазин, аутлет и тн.
283
3
 
2
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Освен това, при плановата икономика предприятията няма как да фалират, защото тяхната цел няма да е печалбата, а подсигуряване на обществото с блага по възможно най-ефективния начин.
282
4
 
2
 
! Отговори
Додо преди 4 години
коментира Волгин.==============Защото Волгин знае най-добре!
281
3
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
То и при пазарната икономика, постоянно фалират фирми... Никой не е казал, че ще ти задава какво и колко да консумираш. Въпросът е да се направи оценка, кои са най-важните стоки и услуги, без които обществото не може да съществува, и какви количества от тях да се произвеждат. Благодарение на статистиката, ние знаем точно какви количества от всеки продукт се потребяват на годишна база. Така няма да разчитаме на стихията на пазара, който произвежда огромни излишества.
280
2
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До икономистЗащото няма как да отнемеш правото на хората да избират като им кажеш, че точно ти, днес трябва да купиш 2 кила домати защото иначе доматопроизводителя ще фалира! Защото няма как да кажеш на хората, че трябва да пазаруват точно определено нещо, в точно определен ден, в точно определени количества! Ето за това, защото човека има свободно мислене, а не е робот, че да му зададеш, че в понеделник му се яде краставица, във вторник картоф, в сряда кюфте и тн.! Ето там е проблема!
279
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момичето има очевадни проблеми. И психически и физически- на 16 г изглежда като на 12.Не е смешно и не трябва да и се подигравате. Лошото е ,че "зелената мафия" , където става думи за трилиони долари, се възползва от това болно и нещастно дете.
278
3
 
8
 
! Отговори
ТОВА Е ПОСТАНОВКА преди 4 години
Фалш....да отвлекат вниманието на света....от задкулисните и мръсни игри на ***. Това си е опит за световен преврат...да гледаме ..това зомбирано дете. А всъщност се касае, за опит за преврат в САЩ и Англия.
277
8
 
3
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Всеки един от вас си прави собствен бюджет, нали така? Където планира своите разходи, седмици или месеци напред. И който го е правил, се е е убедил, че така е много по-лесно да се избегнат непредвидими ситуации и изпадане в неплатежоспособност, отколкото ако оставиш всичко на произвола(консуматорското мислене). Така че, всеки нормален и разумен човек планира икономическата си активност на микро ниво, тогава защо да не е възможно това се направи и на макро равнище?
276
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този път сценаристите пресолиха манджата. В началото идеята беше добра и будеше симпатии- дете, борещо се с световните неправди.Но тук вече, не прецениха добре нещата, прекалиха и сега ефекта е обратен.
275
4
 
22
 
! Отговори
1984 преди 4 години
Почнаха да пресоляват с дeбелите "манекенки", продължиха с разни Даун синдром и ЛГБТ-тата всякакви и дават смело напред с аутисти-активисти.What next? Обитателите на помощните домове из България автоматично да стават евродепутати, с любезното съдействие на шо-рошова Америка за България?Грозотата е красива, лъжата е истина, перковците са мъдреци, убийците са хора на годината, гейoвe-родители, ООН приветства лигаво аутистче. Пророк беше Оруел!
274
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нервна, сприхава, избухлива, Като си намери момче, ще се успокои.Така е с всички жени.
273
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бялата пижама, хапчетата, и да пали гумите.
272
3
 
2
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Кой ще ми плаща да пропагандирам плановата икономика? Вие нормални ли сте?Сега всички политици приказват, че пазарната икономика, е единственият път пред нас. Няма такава партия, която има интерес от въвеждането на това, което аз предлагам.