Австралийският премиер: Грета Тунберг всява страх!

Скот Морисън намеква, че тя е използвана, за да всява паника
Обновена: 26 сеп 2019 07:56 | 26 сеп 2019 07:50,
198
Австралийският премиер: Грета Тунберг всява страх!
Снимка: Reuters

Австралийският премиер Скот Морисън отхвърли вчера критиките срещу политиката за климата на неговата страна и намекна, че младата шведка Грета Тунберг е манипулирана, предаде Франс прес.

Морисън каза в речта си пред Общото събрание на ООН, че Австралия се бори срещу климатичните промени и отхвърли "всяка инсинуация, твърдяща противното".

Още по темата

Той увери, че Големият бариерен риф, част от световното наследство на ЮНЕСКО, е "здрав и устойчив", въпреки че в края на август австралийска правителствена агенция обяви, че е в лошо състояние заради затоплянето на водите, предава БТА.

Морисън каза, че страната му е отговорна само за 1,3 процента от световните емисии на парникови газове и че е приела план за климата, възлизащ на 3,5 милиарда австралийски долара (2,1 милиарда евро). Той добави, че Австралия се придържа към ангажиментите, които пое в Парижкото споразумение за климата, за намаляване до 2030 г. на емисиите си с между 26 и 28 процента спрямо нивото от 2005 г.

Австралийският премиер намекна, че Тунберг, шведската тийнейджърка, вдъхновила стотици хиляди младежи да поискат от световните лидери радикални действия за справяне с климатичното затопляне, е използвана от някои хора, за да всява паника.

Според Международната агенция по енергетика, със своите 25 милиона жители и зависима от горенето на въглища икономика, Австралия е била през 2016 г. втора в класацията на най-големите замърсители на планетата по количество емисии на глава от населението след Саудитска Арабия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЕ ДАЙТЕ НЕЩО ЗА ПРИЯНКА ЧОПРА ИЛИ ПОНЕ ЗА СУЗАНИТА, КВО МЕ ИНТЕРСУВА ТАЯ КВА Е?
134
1
 
13
 
! Отговори
13 преди 4 години
Почистете Аспержерите от по-грубите части и ги подредете в огнеупорна тавичка, която предварително сте застлали с алуминиево фолио. Намаслете зеленчуците с ръце, така че да бъдат покрити равномерно със зехтин. Овкусете със сол и черен пипер и печете около 14 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Извадете от фурната и докато са топли, ги поръсете с настърган пармезан и настъргана лимонова ***.
133
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже АББА са пък много нещо, най-обикновен поп.
132
1
 
11
 
! Отговори
До 136 преди 4 години
Ти не си футуролог, а най-обикновен селянин, който не е гледал нищо с Грета Гарбо. Айде радвай се на Грета Тунберг тогава, каиш!
131
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наистина изглежда злобно девойче,моето мнение е,че я използват за антиреклама и по-този начин да отблъснат повече хора от дейността за защита на природата.Смятам,че е добре проучена и затова и дават трибуна и гласност,много добре знаят,че поощрявайки я ще отключат болестта и,и ще започне да става смешна или мразена и така ще отблъснат хората от каузата
130
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ганюСамо истински ***, може да си повярва, че една нищожна прашинка като човека, може да променя климата.
129
19
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
всява страх ли?отдавна някой трябваше да започне да всява страх за предстоящите настъпващи проблемислед 15 год.днешните проблеми ще изглеждат нищожни с това което предстои с климататрябваше едно дете да излезе и да започне да вика и плаши за да може мнозинството да се събуди
128
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тва лайне некой трябваше да го хване за ухото и марш от залата да отива на училище. либерастка простотия пак
127
2
 
34
 
! Отговори
Митев преди 4 години
Това дете не е добре психически. От снимките личи такава злоба, че чак ме дострашава. Колкото и да е добра каузата и само като я погледне човек и му се иска да бяга. Все едно е Хитлер да проповядва мир, равенство и братство. Явно я употребяват за някакви цели и тя се е повярвала. На тези години и е времето да е в училище, да учи и да се натиска с момчета по пейките. УЖАС.
126
2
 
4
 
! Отговори
Никола-Иван Гешев преди 4 години
до минуситеНе сте ме разбралиАз съм почитател на Австралия и има защоАвстралия е успяла да цивилизова и да превърне в хуманисти най-закоравелите английски престъпници то ест каторжници-рецидивистиПросто след 11.09.2001 в Австралия отчасти се получи нещо подобно на книгата ФадерландЕденици рецидивисти и масови убийци с австралийски произход унищожиха изключително доброто реноме на хуманисти и цивилизовани хора на австралииците и Австралия градено усърдно над 100 г.СРАМ
125
1
 
28
 
! Отговори
УПАДЪК! преди 4 години
Преди век, Швеция даде на света великолепната, неповторимата Грета Гарбо, а днес имаме тази озъбена Грета. Накъде вървим?!
124
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако това човече смята че ще се превърне в пълноценен член на каквото и да е общество, освен това на тарамбуките силно се заблуждава. Та то е пример за примитивизъм и неграмотия.
123
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С това поведение не показва нищо друго освен липса на елементарно възпитание. Не случайно се държи като 10-годишна, просто и липсват първите 7 години.
122
2
 
33
 
! Отговори
www преди 4 години
Не бях виждал толкова злобно дете, ужас!
121
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това зъбене, пулене и крещене дойде малко вповече. Кукловодите се пооляха. Няма да е лошо да и дръпнат малко спирачката и да я върнат в училище, че от много пропаганда ще си остане с основно образование.
120
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момичето не е добре психически и това е очевадно. Освен това, явно има и някакво соматично заболяване, защото на 16 г изглежда като на 10 г
119
4
 
13
 
! Отговори
Футуролог 72 преди 4 години
Доналд Тръмп е на 100% прав че глобалното затопляне е измишльотинаАбсолютно невъзможно е някакви гадинки като хората да променят климатаУчените обаче категорично доказаха че абсурдът:глобално затопляне наистина съществуваАйзък Азимов има книга "200 годишния човек" та човечеството има максимум още 200 години докато окончателно изчезнеТрябва да се поизтребят 8 милиарда човечета...а около 1 000 йеховисти са предостатъчни за ново началоАз казвах ли Ви че фамилията Буш са читави---засега
118
2
 
20
 
! Отговори
D: преди 4 години
БАТИ ЗЛОБНАТА ГАД !
117
1
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До АнонимеН 111 Големи простотии с големи букви-типичен член на БСП българин-родоотстъпник.Селото оставя непоправими белези.
116
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много прав е човека, така е за Австралия. То е ясно на всички, че това момиче е прегряло, дори да има добри намерения, го прави по много драматичен начин. Аз не знам откога на хора с абсолютно видим проблем се дава такава трибуна за внушение.