Публикуваш заплатата си онлайн... следва уволнение

В същото време фирмите се борели за най-добрите на пазара на труда
64
Публикуваш заплатата си онлайн... следва уволнение
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има редица примери с работещи хора, срещу които е имало административни последици от работодатели заради активността им във Facebook, коментира Тодор Капитанов, КНСБ, в предаването "Бизнес старт" на Bloombergtv.

"Преди година работник от Павел баня беше уволнен, защото е публикувал във Facebook фиша от своята заплата в размер на 388 лева", припомни той.

Според Геновева Христова-Мъри, управляващ директор на Ligna Group и председател на Българския мебелен клъстер, уволнението е много крайна мярка.

"Особено в момента, когато всички работодатели се борят за най-добрите служители на пазара на труда. При този недостиг на кадри уволнението на качествени служители е пресилено", смята тя.

"Примерът от Западна Европа е за разбирателство и диалог между работодателите и служителите. Сега работници и работодатели се обединяват върху полето на диалога, че всяка една отделна фирма следва да си определи тези етични политики", заяви Капитанов.

Според него работодателите трябва да са моторът на доброто общуване в социалните мрежи.

"Една от клаузите в етичния кодекс е за запазването на фирмената тайна, защото информацията е основният инструмент в сферата на услугите, който прави една фирма конкурентоспособна", обясни Христова-Мъри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
15
 
! Отговори
До 38 преди 4 години
Помисли как да привлечеш клиенти. Навсякъде е трудно. Ако мислиш, че на запад ей така им падат парите. Помисли да подобриш обслужването, може и онлайн продажби на нелекарствени, викай лекар ими сестра да по работят с клиентите. Недей да хленчиш, има мамини да накараш клиента да дойде при теб, а не при други. Лятото бях в Северен Кипър, турската част на Никозия. Нямаха един витамин в наличност- жената се обади по телефона и каза, че ще гл имат за 10мин. Поднесоха ми кафе и вода докато чакам.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 40Всъщност точно клъстерите внасят пари от чужбина и хранят бюджета с данъци.Там пари под масата няма.Дръж се уважително и целувай ръка, че хранят такива като тебе.
41
1
 
7
 
! Отговори
ОбщинаркаМладост преди 4 години
И аз съм на 600 лв фиш, но с допълнителноте от частни инвеститори и бизнес в района ги докарвам 2500-3000
40
0
 
13
 
! Отговори
Работодател 2 преди 4 години
От тия 300 лв извади 80 % да закупиш стоката наново. и другите 60 лв са за персонала на смяна. В момента от нощните сме 0 на 0. Да не говорим за конкуренцията от веригите, смазващи са направо. Магарешки го остави, тоя вече е бита карта, ама като ти отвори един Ремедиум или медея с/у тебе и продава на доставни цени и може да те срине за 6 мес.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много клъстери се навъдиха напоследък, май са поредната хранилка на издръжка от данъкоплатеца за бивши политици и метресите им.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Работодател - аптекарКофти бизнес си избрал.В София аптеките са през 10 метра.
37
3
 
11
 
! Отговори
Работодател преди 4 години
Сега ще ви кажа, защо държа по договор работниците на МРЗ, а другото под масата. Защото малкия и средния бизнес изнемогва - както искайте го разбирайте. Собственик съм на 2 квартални аптеки. Битката е за всеки клиент, маржовете при лекарствата са едва 15 % при другите стоки 30 %. Разходите огромни - само наема е 1500 лв на месец. Направих ги денонощни, уж да върви, да им е удобно на хората. Пак не става. Оборотът ннощно време е едва 300 лв.
36
0
 
11
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
В редица държави има дни , в които можеш да отидеш в съответните служби и да провериш колко вземат колегите ти в бранша.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха последният параграф кърти миФки. Информацията била основното им оръжие. За услугите - да не си помислим,че е за ЦРУ и т.н. Аз все си мислих, че е качествения продукт, обслужване, цена, работата с клиенти..,А то било тр. договор на Пенка, Станка, Драганка..,
34
9
 
11
 
! Отговори
Румен преди 4 години
работя президент.Заплатата ми е 11 бона.Ама не казвайте на Деса, че ще ми я взима цялата.
33
1
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Откога Мъри стана българска фамилия?Какво е клъстър?
32
3
 
12
 
! Отговори
Вили преди 4 години
Заплатата ми е 7000 лв, работя в TBI Bank. Уволнете ме за шнура.
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за ахмак трябва да си, за да си обявиш публично заплатата?Като разбере жената, какво правим?
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Онзи ден пирон ми влезе в гумата и взе да спада.Ходих в гумаджийницата при брат ти. Сложиха ми фитил. Платих всичко на всичко 20лв.Брат ти е голям магьостик щом от моите 20 лева взима 50 за него.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заплатата не е ли част от личните данни???
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто не публикувайте от личните си профили във Фейсбук заплатата Има един сайт бгработодател и там се пише наред за всеки
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Троловете налазиха да се хвалят колко големи заплати вземат маникюристките, таксиметраджиите, автомонтьорите, бояджиите... Хвалби, че доходите на населението били скочили нагоре.Я, питайте 1 шивачка колко взема, продавачката в кварталния магазин, работниците в млечната, хлебарската, складкарската, консервната и пр. фирми! Да видим за хвалене ли е!
26
1
 
9
 
! Отговори
чарли преди 4 години
зимам 20 ( 8,21паунда) кинта на час, тва е минималното в UK, не се крие, а уж е капитализъм. Освен това мингилизите на мениджърски позиции си назначават кьопавите и неуки деца у фирмите си, и им плащат като на можещите, които се гърбат и заради тех. Уравновиловка по комунделски, а и здравеопазването е безплатно
25
0
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
85 % от работещите българи нарочно са блъснати на минимална месечна заплата, какво чак толкова има фирмите да го крият...
24
0
 
27
 
! Отговори
Голям смях преди 4 години
Уволнили го, защото си показал заплатата, а това уронвало престижа на работодателя :DСЕРИОЗНО ?!