Грета Тунберг в претъпкан влак, прибира се

16-годишната екоактивистка седи на пода със струпан до нея багаж
Обновена: 15 дек 2019 20:13 | 15 дек 2019 20:13, Веселина Йорданова
222
Грета Тунберг в претъпкан влак, прибира се
Снимка: БТА

Младата шведска природозащитничка Грета Тунберг публикува в Туитър своя снимка, на която седи на пода на германски влак със струпан до нея багаж. Снимката предизвика порой от онлайн коментари за германските железници, предаде Асошиейтед прес.

Тунберг пусна съобщението в социалната мрежа късно снощи с коментар: "пътуване в претъпкани влакове през Германия. И най-накрая на път за вкъщи!".

Някои потребители на Туитър съчувстват на 16-годишната екоактивистка, че не си е намерила място във влака за дългото пътуване към дома от Мадрид, където тя бе на конференцията на ООН за климата. Други й пожелават безпроблемно прибиране след месеците пътуване с влакове и кораби по различни събития, посветени на климата в Европа и САЩ.

Тунберг не пътува със самолети, тъй като се смятат за вредни за околната среда. Миналата седмица сп. "Тайм" определи Грета Тунберг за "Личност на 2019 година" заради усилията й да накара правителствата да действат по-бързо и решително в борбата с климатичните промени.

Германските железници Дойче бан (Deutsche Bahn), които бяха известни с точността си, са критикувани през последните години за закъсненията, отмяната на влакове в последната минута и скъпите билети.

Дойче бан отговори на туита на тинейджърката, пожелавайки й лек път към дома и допълвайки: продължаваме да работим усилено за повече влакове, връзки и места".

На снимката в Туитър Грета Тунберг е седнала на пода в края на вагона с куфари, раници и празна кутия от храна край себе си, загледана към прозореца. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
4
 
! Отговори
Nnmm преди 4 години
Абе Бай ***, къде видя претъпкан влак в България? ,😲🇧🇬😲
151
0
 
42
 
! Отговори
... преди 4 години
Всъщност снимката няма нищо общо с реалността, измислената Грета е пътувала в първа класа, при това се е радвала на специално обслужване...
150
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета не беше ли "екоактивистка". Тия куфари не са празни, и самите куфари не са много "еко". Не е хубаво така да се привързва към материалите неща, че от екоактивистка ще се превърне в най-обикновена печалбарка. А, чакай, тя вече май е станала такава.
149
1
 
30
 
! Отговори
бай Хой преди 4 години
Защо няма други хора на снимката в тоя "претъпкан" влак!?! Да дойде тук да види претъпкан какво е!
148
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя багаж сама ли си го носи?И сигурно сама се е снимала а?Пълен фалш
147
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А гретка знае ли че половината ток в Германия е от въглищни централи?? А влакчето и дърпа от тоя ток. Трябваше с колело да се придвижва. А като гледам колко багаж има бая е замърсила за производството му. Смешна работа, но има и други луди които хем ползват всички блага хем скачат и се връзват на глупостите на гретка
146
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая ако наистина и пукаше за природата, щеше да пътува като средновековните, т.е. ПЕША из Европа, с малко храна и един допълнителен чифт дрехи най-много, а не да обикаля с 10 куфара, да се вози на яхти и да разправя колко много зле сме се отнасяли с приподата и колко сме замърсявали!Е, щом преди 700 години е било нормално да идеш пеша от Европа до Йерусалим или до Рим на поклонение какво и пречи на Грети да се прибере така. И без това не ходи на училище, така че време бол.
145
0
 
19
 
! Отговори
знаем.... преди 4 години
Продуктово позиционирано материалче и снимчица от Шорош. А в очите ни "плуват''корабчета.
144
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПР! И тя като кака ни Данче, всеки ден пътува с кола на работа, ама един път се качи в автобус на градския транспорт, снима се и вече колко сме загрижени за въздуха в София!Същата работа! Тая обикаля напред назад с луксозна яхта, един път се качи на влак (сигурно сепциално са намерили най-претъпкания за да има повече коментари), хоооп у социалните мрежи и вече голяма еко активистка, голямо нещо! А освен да крещи друго до сега не е направила!
143
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как така с влака, след всичката работа която свърши...чичко Сорос трябваше поне самолет първа класа или яхта да уреди. СрамотЪ!!
142
1
 
53
 
! Отговори
климатолог преди 4 години
Дойче бан се изгавриха с малката пикла като написаха, че вместо да се снима на пода е трябвало да благодари на персонала, който я е обслужвал в първа класа, нея и екипа й. В момента в който някой я е снимал те всички отдавна са имали места в първа класа - особено неприятно за гретка е, че разкриват че с нея има екип кукловоди, които и дърпат конците. всичко е ПР повърня, трябваше да я вържат като мечка да бяга след влака
141
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво ния навирате тая пикла бе! Не се сещаме, че всичко е платено?
140
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако изпусне нерегламентирани е ни си и в този претъпкан влак, пак ли ще е новина?
139
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да дойде да се повози тука, да разбере що е БДЖ
138
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново нагласена снимка, пропагандата продължава с пълни темпове
137
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обратно на училище!!!
136
3
 
35
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Добър шопинг ! И аз искам така . Чичко Сорос , прати ми една яхтичка , с 3 двигателя и малко платна , аз ще обиколя малко Земята в твоя възхвала.
135
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам един репортаж от училището където учи и как и пишат шестици щото е комсомолски активист и нали е политкоректно да я бутат напред без да може да си реши задачите по математика... или пише на шведски като македонец български... Туй джендерията сега до гам ще го докара, че заради комсомол ще пишат шестици и чел не чел- взел... малеее комунизма си дойде на запад, като си го беше предвидил Маркс...
134
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гретхен е едно болно момиче с диагноза! Тя има форма на аутизъм живее в собствен свят погледа, говоренето липсата на диалог с нея говорят много! Това е първият световен идол с ментални отклонения!
133
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тва дете, не може ли да си стои мирно в хубавата Швеция, ами тръгнало да оправя света. Швеция е доста уредена държава, за разлика от много други европейски. Не знам кой подкукоросва това дете да се занимава с глупости, а не си гледа младините. Не може да оправи безразсъдството в световен мащаб.