Грета Тунберг в претъпкан влак, прибира се

16-годишната екоактивистка седи на пода със струпан до нея багаж
Обновена: 15 дек 2019 20:13 | 15 дек 2019 20:13, Веселина Йорданова
222
Грета Тунберг в претъпкан влак, прибира се
Снимка: БТА

Младата шведска природозащитничка Грета Тунберг публикува в Туитър своя снимка, на която седи на пода на германски влак със струпан до нея багаж. Снимката предизвика порой от онлайн коментари за германските железници, предаде Асошиейтед прес.

Тунберг пусна съобщението в социалната мрежа късно снощи с коментар: "пътуване в претъпкани влакове през Германия. И най-накрая на път за вкъщи!".

Някои потребители на Туитър съчувстват на 16-годишната екоактивистка, че не си е намерила място във влака за дългото пътуване към дома от Мадрид, където тя бе на конференцията на ООН за климата. Други й пожелават безпроблемно прибиране след месеците пътуване с влакове и кораби по различни събития, посветени на климата в Европа и САЩ.

Тунберг не пътува със самолети, тъй като се смятат за вредни за околната среда. Миналата седмица сп. "Тайм" определи Грета Тунберг за "Личност на 2019 година" заради усилията й да накара правителствата да действат по-бързо и решително в борбата с климатичните промени.

Германските железници Дойче бан (Deutsche Bahn), които бяха известни с точността си, са критикувани през последните години за закъсненията, отмяната на влакове в последната минута и скъпите билети.

Дойче бан отговори на туита на тинейджърката, пожелавайки й лек път към дома и допълвайки: продължаваме да работим усилено за повече влакове, връзки и места".

На снимката в Туитър Грета Тунберг е седнала на пода в края на вагона с куфари, раници и празна кутия от храна край себе си, загледана към прозореца. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
44
 
! Отговори
ОРОЗ преди 4 години
Добре режисирано.,,горката,,
131
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1993 бях в Германия. Първия влак в който се качих от начална гара Берлин за Дортмунд, и тръгна(!) с 30 минути закъснение. Не се занасяйте, не е това критерии за порядъчност.Западните общества имат малко по-голям стремеж към порядъчност и паричен ресурс, иначе не са кой-знае по-напред. Те като смучат хора и суровини оттук, няма как да се изравним....
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
reklamaaaa na online prodajba na bileti za db s rezervirani predplateni mesta i cena na bileta spored silata na trafika... :-)
129
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много багаж,много вещи,много потреблява,и мърси природата...
128
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toва на земята до краката и кутийка от джънк фууд ли е, вижда се и метална кутийка от кока кола в раницата и, защо не ползва стъклени шишета, които се рециклират добре в Германия? Ако бях един служител в Дойч Eбaн да съм я изхвърлил от влака.
127
1
 
21
 
! Отговори
Грета преди 4 години
Тунберг да ходи на училище, защото ше я изключат накрая.
126
2
 
27
 
! Отговори
Мани Пулатури преди 4 години
До до 137Напразно се пениш. Грета вече се извини на Дойче Бан, вчера следобед и каза че не са я разбрали /???/ и потвърди че е пътувала през повечето време с първа класа .Има дори и снимка как си похапва сладко-сладко седнала удобно в купето. И нямам нищо против че тя е "повдигнала темата за екологичните проблеми" . Всъщност ако започнеш да следиш по подробно дейноста и , ще разбереш че мама и тати са тия които я влачат по разни "срещи" . Тя само чете емоционално едни листчета пред камерите.
125
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докога ще ни натрапват нелицеприятната й физиономия за бога ........
124
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куфарите й са от синтетични материали. Защо не е с дървени сандъчета?
123
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази горката ще я използват и захвърлят като *** кърпичка .
122
27
 
4
 
! Отговори
до 137 преди 4 години
Ти си ***. Тунберг(към непознати се говори на фамилия, а не на малко име!) повдигна темата за екологичните проблеми, и се почнаха долни атаки срещу нея. Защо бе, ***? Кое от думите на Тунберг не са истина? Някой да направи нещо, и незначителни хорица, непостигнали нищо в живота си почнаха с помията към нея. .................................................................Планетата загива. Заради екологичните проблеми. Остават десетилетия до края, ако не се променим, и то веднага.
121
3
 
38
 
! Отговори
Мани Пулатури преди 4 години
Манипулативна статия и Туитър на хитрата Грета. Странно защо тук е дадена само ПОЛОВИНАТА от историята . Всъщност малката Грета Тумберг е пътувала ПОВЕЧЕ ОТ 4 ЧАСА в ПЪРВА КЛАСА и е ползвала всички екстри на такова пътуване . Самостоятелно купе ... меки седалки... безплатна храна... шоколадчета... пълното внимание на персонала във влака... и САМО малко повече от час преди да се наложи да смени влака в Хамбург за връзката и към Скандинавия . Що така *** Гретке? Съчувствие ли търсиш ?
120
2
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ащо соц служби в Швеция не се задеистват и да приберат това болно момиче явнородителите заради парите няма да направят нищо
119
2
 
24
 
! Отговори
мда преди 4 години
Тази картонена кутия ще ми избоде очите... Тая малко като веганите, дето в момента в който огладнеят и сгъват 2-3 пържолки.
118
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Всички разбраха, че има проблеми с главата.
117
3
 
23
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Обикаля света да си търси загубеното детство.
116
3
 
28
 
! Отговори
Екоист преди 4 години
Чшшш. Тоа влак с платна ли е? За един активист питам..
115
2
 
35
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Цялата седмица у нас с прогноза за 15-18 градуса. Какво по хубаво от това ? Аз съм доволен от глобалното затопляне. За лятото ще му мислим. Грета да си гледа пубертета и училището.
114
4
 
27
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Каква драма драги зрители...Грета пътува в претъпкан влак...Грета плува на високоскоростна карбонова яхта - при строежа на която в атмосферата са отделени сума ти вредни емисии..Грета има газове от зеленчуците за вечеря..Грета има мезисболки....Грета npъдна...Грета...Грета....Грета..
113
1
 
26
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Ама тя ползва кутия за храна за еднократна употреба, какъв ужас! Това никак не е еко - отрязали са дърво за да я направят. Обаче ако беше взела стъклена или метална, щяха да изгорят чувал въглища за направата й. Колко ли пък въглеродни емисии е изгорил газовият котлон за приготвянето на храната? А томът за влака от ВЕИ ли идва? Мале-мале! Това момиче е вредно за природата.