8 начина да се предпазите от следпразничната депресия

Отидете на почивка
11
8 начина да се предпазите от следпразничната депресия
Снимка: Istock

Следпразничната депресия не е мит, а напълно реално състояние, което може да връхлети всеки. Хубавите емоции, които сте изпитали по празниците, са държали хормоните ви на щастието към горната им граница. След преминаването на почивните дни, прекарани с близки и приятели обаче тези хормони рязко спадат, което може да доведе до тревожност, безпокойство, чувство на безнадеждност и тъга, депресия.

За щастие има начин да се предпазите от следпразничната депресия. Можете да я преборите с някои позитивни приятни практики, които помагат.

Тренировка

Наблегнете на движението. Ако досега не сте тренирали, време е да започнете. Отделяйте време за упражнения всеки ден, защото те ще ви помогнат да подобрите настроението си чрез секреция на ендорфини в тялото. Тренировките и физическата активност са начин мозъкът да противодейства на депресията. Те са природен антидепресант.

Придържайте се към реалистични обещания за новата година

Нереалистичните цели, които хората си поставят, допринасят за изпадането в депресия. Ето защо е важно да си обещаете да промените някои неща в живота си през новата година, но те да са реалистични, а не в сферата на мечтите. Колкото по-нереалистично е едно обещание, толкова по-малък е шансът да се превърне в реалност.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За храните - най-добре да се хапне шоколад. Нали спомагал за отделянето на хормона на щастието? Май серотонин се казваше този хормон.За дрехите - това го препоръчват и бабите ни - ако си тъжен/тъжна или нямаш настроение, облечи пуловер или блуза в светъл или ярък цвят, който ти отива.Ако в стаята има повече светлина, а стените са боядисани в светли тонове, на настроението на човек е по-ведро.
7
0
 
8
 
! Отговори
До :D преди 4 години
Прочети какво точно са написали - тревожност, безпокойство, чувство за безнадеждност и тъга, депресия. Какво ти напомня това?Няколко дена си в приятна компания или пък си стоиш у дома, на спокойствие. Но в първия работен ден след празниците отиваш в службата и какво виждаш? Киселите физиономии на най-злобните колежки. Следват подпитвания "Ти как прекара?" и завистливите физиономии, когато кажеш къде си бил или ехиден присмех, ако чуят, че си прекарал празника вкъщи.И край на доброто настроение
6
0
 
7
 
! Отговори
Най-много ми хареса преди 4 години
препоръката да се отиде на почивка :)Бил си в чужбина от 21 декември до 5 януари и на 6 януари стягаш пак куфарите, за да идеш за няколко дена на Боровец или на Пампорово! Защо не?
5
0
 
3
 
! Отговори
:D преди 4 години
Хахахсхахсхага , следпразнична депресия и как да се предпазим хахсхсххахаха, медийния вакуум чупи рекорди !
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз знам сам един, но е по-ефикасен от вашите 8. Но го преподавам само на нежния пол, без крокодили и алегатори.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да пребориш следпразничната депресия, като отидеш на почивка, е много идейно. А ако вследствие почивката развиеш нова депресия, какво ще правиш? Пак на почивка! И така до следващите празници, на които пак ще хванеш следпразнична депресия. Така, от депресия на депресия, само почивки ти се събират.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По МКБ 10 има диагноза рецидивиращо депресивно разстройство лека, средна и тежка форма на протичане.Има и психиатри, които са компетентни да лекуват това състояние. В цивилизованите страни хората не се плашат от тях.
1
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Ива и 9 ти начин. И той е да не се четат статии как да се избавил от предпразничните депресия защото просто такова нещо няма.