Война между Русия и Турция в Сирия? Невъзможно!

Бежанският натиск върху Турция се увеличава, смята Димитър Гърдев
Обновена: 14 фев 2020 22:32 | 14 фев 2020 22:30, Красимир Ангелов
61

4102 гледания   |  Още видео

Бежанска вълна и разрушени градове – битката за сирийската провинция Идлиб ескалира. Турция предупреди, че няма да позволи настъплението да продължи.

Още по темата
"Това, което постигна сирийският президент Башар Асад, подкрепен от руските военните въздушни сили, за първи от началото на конфликта от 2011 г., той контролира основните трасета между Алепо и трасето към Дамаск и Латакия. Пряк сблъсък и война между руската и турската федерация е невъзможна заради разликата в силите. Всъщност, Турция няма да спечели тази война, но Русия също ще загуби много. Ако започне такъв сблъсък, Русия веднага ще активира всички кюрдски подразделения там", каза експертът по международна сигурност Димитър Гърдев в предаването "Денят ON AIR".

Според него дали напрежението да ескалира и 3 млн. бежанци да тръгнат към Европа зависи от решението на Ердоган.

"Безспорно бежанският натиск върху Турция се увеличава, защото северозападната сирийска провинция Идлиб, която граничи с турската провинция Хатай, има преобладаващо тюркоманско население", каза още той.

По думите му по време на гражданската война в Сирия са били изградени няколко вида групировки, сред които и една от най-радикалните групи на "Ислямска държава" - "Джебхат ал-Нусра", след като са били разбити в Югозападна Сирия са успели да избягат в Идлиб.

"Тази организация, освен терористичните удари и настъплението по сирийското население, в началото си позволи да отвлече около 20 служители на ООН, които бяха в буферната зона. Един контингент на Филипините искаше откуп от 20 млн. долара. Те действаха срещу световната организация. В момента са се преименували и се наричат "Джебхат Фатах ал Шам", но в края на краищата заради това, че там се намират такива радикални джихадисти, беше сключено едно споразумение от 2018 година за деескалация на напрежението между Идлиб, Турция, Русия и Иран", допълни експертът пред Bulgaria ON AIR.
 


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
0
 
! Отговори
Ердоган още си скубе преди 1 месец
Косите. 14 танка са това, овъглени за седмица. В Идлиб е като котка в чувал, ще го изпекат. Още помнят когато земята се тресеше под краката им и бяха наклякали да се молят.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може от един чучур до тече едновременнж и сладка и солена вода...
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турция усилено върви към празни плажове и ядене на домати целогодишно. Ама те са си свикнали.
53
7
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 месец
Турците за 3 дена свалиха 2 Руски хеликоптера, и взривиха 3 чушкопека, и опърлиха над 300 войници на Асад ,
И унищужиха 215 военни цели,
Турска му работа
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АЙ ЩЕ ТЕ И ... МЕНТАКА!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЯКОЙ ЩЕ ПРОВЕРИ ЛИ, ДА НЕ БИ ДА ИМА ТАКЪВ СЛУЧАЙ НА ....ОФ-ОФ-ОФ-ОФФФФФФФФФФ, А?
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОЯ И КАТО НЕ МОЖЕ ДА ОТГОВОРИ, ОТ ТОВА ГЛАДКОМОЗЪЧИЕ ДА НЕ Е ВЗЕЛ НАИСТИНА ДА СЕ КЪДРИ С НЯКОЙ ВИСОКОВОЛТОВ КАБЕЛ ОТ МРЕЖАТа НА ЕНЕРГОТО, А? НИЕ ТОВА ТИ ГО ПРЕДЛОЖИХМЕ НА МАЙТАП, А ТО ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ ИСТИНА, А? КАКВО КАЗВАТ ОТ ПИРОГОФ?
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ВНИМАВАЙ С "ТЕБОКАНА"! ДА НЕ ВЗЕМЕШ ДА СЕ НАГЪЛТАШ С ТУРСКИЯ МЕНТАК! ОТ НЕГО, КАКТО И ПИШМАН СУЛТАНА, МОЗЪКА НЕ СЕ НАКЪДРЯ, А ОСТАВАШ ГЛАДКОГУМЕН ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ХАЙДЕ, УМНИКО, ВРЕМЕТО ТИ МИНАВА - КОЙ ГО Е КАЗАЛ?
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В МОМЕНТА РУСНАЦИТЕ ОБОРУДВАТ ЧУШКОПЕКА СИ С ТЕРМОБАРИЧНИ РАКЕТИ, ЧИЙТО ОБХВАТ Е ОТ 90КМ - 300КМ И ПОКРИВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА УДАР ОТ "ТОРНАДО"-С, ДЕТО ТВОЯ АНАДОЛСКИ СУЛТАНА И НЕГОВИТЕ УКРАИНЦИ ОЩЕ НЕ СА ЧУВАЛИ! А И КАКВО ДА ТИ СЕ ОБЯСНЯВА ЗА НЕБЕТО И КОСМОСА, А?
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АМАН ОТ УМНИ ТИКВОЧИ! ХА,ХА И ПАК ХА, ДА ТЕ НАУЧИМ НА НЕЩО, ЗАЩОТО СИ ПИСАЛ ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ В НЕТА. ПОЗНАЙ КОЙ ГО Е КАЗАЛ, О, г-н ЕРОДИТ НА МИСЛИ, КАТО ...ОЛИОТО "БИСЕР"! ТА ТОЗИ ГОЛЯМ МЕЖДУНАРОДЕН АВТОРИТЕТ Е КАЗАЛ, ЧЕ ТРИ НЕЩА ВЛАДЕЯТ СВЕТА - НА ПЪРВО МЯСТО Е КРАСОТАТА, НА ВТОРО - У М А, ГЛУПАКО, И НА ТРЕТО ...СИЛАТА !! ПОЗНАЙ ОТ ТРИ ПЪТИ, КОЙ ГО Е КАЗАЛ И СИ ПИЙНИ ЗДРАВА ДОЗА "ТЕБОКАН"! ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА !
45
6
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 месец
Ердоган взе от Украйна - технологии за Производство на Ракетни и Реактивни Двигатели, Ердоган взе от Украйна - технологии за Танкови Двигатели, Сключиха Договори с Антонов - за производство на Самолети :))) Ердоган Взе Целия Опит на Украйна в Самолетостроенето, Ракетостроенето, и Танкостроенето :)))
Взе ги за Смешни Пари :))))
А Чушпека на Русия - Вярно е Чушкопек - има Обхват - Смешните 4 километра :)))
Най - слабите оръжия на Турците са с Обхват - 8 километра
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕРДОГАН ХОДИ ПО УКРАЙНА ОТ СТАР ДОСТУЛУК. УКРАИНЦИТЕ МУ НАБУТАЛИ ПРАСТАРА СИСТЕМА ЗА ФРОНТАЛНА АКТИВНА ЗАЩИТА НА СТАРИТЕ КАТО НЕГО ТАНКОВЕ С ДЕЙСТВИЕ НА 1М ПРЕД ТАНКА, НО ТОЗИ АНАДОЛСКИ УМНИК НЕ САМО МУ ВЗЕЛИ ПАРИТЕ, НО И РЕЗУЛТАТА Е НИКАКЪВ, ТЪЙ КАТО РУСКИЯ "КОРНЕТ" И ДРУГИТЕ ИМ ПОСЛЕДНО ТЕХНОЛОГИЧНИ ИЗИБРЕТЕНИЯ БИАТ ТАНКА ...ОТГОРЕ, БАЙ ЕФЕНДИ ЕРДОГАН, БАШ ПИШМАН АНАДОЛСКИ СУЛТАН! А И КАКВА ЖЕГА ВИ ЧАКА ОТ ЧУШКОПЕКА, ПАРДОН ... "СОЛНЦЕПЕК"-а, А, ЕФЕНДИЛЕР? ЩЕ ГОРИТЕ КАТО ЧУШКИ В ЧУШКОПЕК!
43
4
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 месец
Сега ще напиша нещо важно, никога не го забравяйте :)))
Ердоган не е глупако, прекалено е умен,
Беше на страната на Русия и Китай, заради парите и силата на Китай,
Но,........ :((((
Вируса Разказа Играта на Китай , и Величието и Парите на Китай,
И Ердо се Връща - при старите си Съюзници :)))
Парите и Силата въртят Света
Не го забравяйте
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТРЪГНАЛ ЕРДОГАН С ТЕХНИКА ОТ МИНАЛИЯ ВЕК ДА СЕ ПРАВИ НА БАШИБОЗУК С ЧИФТЕ ПИЩОВИ НА ГОЛ ТУМБАК. ТУРЦИЯ Е ЕДНА ВОЕННО ИЗОСТАНАЛА ДЪРЖАВА, КОЯТО ИМА ЕДИНСТВЕНО КОЛИЧЕСТВО ОТ СТАРА ТЕХНИКА, НО НЕ И НЕЩО КАЧЕСТВЕНО, А СЕГА НА БОЙНОТО ПОЛЕ ВАЖИ ВТОРОТО. ТУРЦИЯ Е СИЛНА ЗА ТОКИВА КАТО НАС, НО Е ЖАЛКА ВОЕННА РЕГИОНАЛНА ДЪРЖАВИЦА В СРАВНЕНИЕ С СВЕТОВНИЯ ХИПЕРЗВУКОВ ХЕГЕМОН РУСИЯ! ТУРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ СВЕТКАВИЧНО ...ПОРАЗЕНА! И ТОЗИ ПЪТ ЗА ...ПОСЛЕДЕН ПЪТ! РУСИЯ НЕ Е...БЪЛГАРИЯ, А?
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОЗИ УМНИК ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ, КАКЪВ КАПАН МУ Е УСТРОЕН, ЗА ДА МОЖЕ НАЙ-ПОСЛЕ ВСИЧКИ ДА СИ ОТДЪХНАТ ОТ ТОЗИ МЕЖДУНАРОДЕН ТЕРОРИСТ И ОРТАК НА ЗАБРАНЕНИТЕ ИСЛЯМИСТКИ ТЕРОРСТИ. САЩ НЯМА ДА МУ ПРОСТЯТ ЗА КЮРДИТЕ И НЕПОСЛУШАНИЕТО МУ, КАТО ГО ПОДТИКВАТ, А РУСИЯ ЗА СЪЩОТО И СИРИЯ САМО ГО ЧАКАТ, КАКТО И ИРАН, ДА НАПРАВИ ГРЕШНАТА КРАЧКА!
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕРДОГАН ГО ЧАКА ... ГОЛЯМ!
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕРДОГАН ДА ИЗРАВНИ ИДЛИБ СЪС ЗЕМЯТА ЛИ? ТОЗИ И ТОЙ НЕ СИ Е ПИЛ "ТЕБОКАНА"! ВЪОБЩЕ С ТАКИВА УМНИЦИ ЕРДОГАН ЩЕ ИЗРАВНИ И ЦЯЛА СИРИЯ, ЧЕ ЗАЩО НЕ И РУСИЯ, А?
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОЯ ОТДОЛУ , ЯВНО ГО ВЛЕЧЕ ...ПРОСТОТИЯТА ! ЗАБРАВИЛ СИ Е "ТЕБОКАНА" И ОТ ЛИСАТА НА ОРОСЯВАНЕ НА МОЗЪЧЕТО СИ, СЪШОТО Е ЗАГУБИЛА ЕДНАТА СИ ГЪНКА И Е СТАНАЛО ГЛАДКО КАТО ... ИЗТЪРКАНА ГУМА !
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да свърши войната в Сирия и да спре бежанския поток, трябва аскера и израелската армия да се срещнат и да пият кафе в Дамаск!
А ассад да стане съсед по вила на Януковичъ в Боровиха.
ХА ХА ХА ХА