Божков-младши с годишна заплата от 102 хиляди лева

Синът на бизнесмена смята, че наложената му гаранция е твърде висока
Обновена: 13 мар 2020 20:00 | 13 мар 2020 15:24, Петя Славова
52
Божков-младши с годишна заплата от 102 хиляди лева
Снимка: БГНЕС

Какви са доходите на обвинения в пране на пари син на бизнесмена Васил Божков се разгледа вчера в специализирания наказателен съд. Седмица след наложената му рекордна гаранция от 1 млн. лева Антон Божков застана отново пред магистратите. Повод бе желанието на прокуратурата да бъде вкаран в ареста заради опасността да се укрие, повлияе на свидетели или унищожи доказателства за вината си, съобщава "24 часа".

Божков - младши от своя страна оспори размера на наложената му гаранция и поиска да не му бъде налагана, каквато и да е мярка за неотклонение с мотив, че забраната да напуска страната е достатъчна гаранция, че ще си стои вкъщи.

Още по темата

На вчерашното заседание милионерският наследник отново пристигна със съпругата си Ива Софиянска. Хванати под ръка и с усмивки на лицата, те влязоха в съдебната зала, категорично отказвайки да отговорят на журналистически въпроси.

Още в началото на съдебното заседание адвокатите на Божков-младши обясниха, че подобна сума е нереална. Самият Антон се ожалил, че парите надхвърлят два пъти семейния годишен доход. За това той и съпругата му Ива Софиянска не могат да си позволят плащането на подобна сума.

"Имам две малки деца - доходите ми не стигат за гаранция от 1 млн. лв.", оплакал се той. В случай че обясненията на Антон  са верни, то издръжката на семейството му поглъща около 500 000 лв. на година.

Информация, която според криминалисти влиза в леко противоречие с публично достъпните данни за доходите му. Проверка в Търговския регистър показа, че името на Антон Божков се появява единствено като управител и съсобственик на "Инфра Холдинг".

Дружеството се занимава с ремонт и строителство на пътища. Като председател на управителния съвет Антон се разписва под годишна заплата от 102 хил. лв. показва официалният финансов отчет на "Инфра Холдинг". В същия момент няма информация синът на Васил Божков да работи другаде, който според криминалисти би трябвало да значи, че това са и единствените му доходи. Липсващите 400 хиляди са издръжката на семейство Божков трудно може да набави и съпругата му Ива, която вчера бе неотлъчно до него в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100бона,а жена му с прическа на лелка!
42
6
 
3
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Завиждате ли?след като фирмата е просперираща,защо да не ги взима.поне не ги крадат като бойко.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи горе долу по 9 000 на месец. като му сложиш 20% ддс......жив да го ожалиш. . абе те тези модерни работодатели за това плащат заплати по -500 - 600 лв. то за тях нямало. как ли стават милионери и милиардери като живеят в такава оскъдица?
40
3
 
6
 
! Отговори
Гаранция преди 4 години
Какво си стискат толкова, това е Гаранция, нали след една две години ще го оправдаят и ще си върне и гаранцията, едно стотинка не губи. Само ги арестуват и след две три години ги оправдат, наща система 4-4-2 :D :D :D
39
3
 
2
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
До 26А на коя опера последно си ходил?
38
4
 
13
 
! Отговори
НеАнонимен преди 4 години
На въпроса- месечна или годишна, отговорът е , че вестника лъже за да привлече внимание, нещо като измамно заглавие. Предполага се, че е годишна, а не месечна
37
1
 
8
 
! Отговори
4567890 преди 4 години
И ХОРАТА ОТ Л.В.З.-РУСЕ ИМАХА МАЛКИ ДЕЦА И ОЩЕ ИМАТ ДА ЗЕМАТ СТАРИ ЗАПЛАТИ ДЕТО БАЩА ТИ НЕ ИМ ГИ ПЛАТИ НАВРЕМЕТО.
36
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Физиономии на престъпници. Като знам и кои са им родителите ......
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 30 Опаааа...то сега и аз прочетох в статията че ставало въпрос за годишна заплата...значи все едно баща ми да има 1,2 милиона лева, а аз да работя за 1 лев на месец. Муахахахахаха
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Муахахахха...баща му има 12 милиарда, а тоя работил за 100 бона на месец. Муахахахахаха.... Все едно баща ми да има 1,2 милиона в банката, а аз да работя за 10 лева на месец. Муахахаххааха....
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не разбрах!? Месечна или годишна заплата!?Месечна - в заглавието, Годишна - в текста!!!!!!!!!!!
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Успял млад човек" - като другия успЯЛ младеж Делянчо.
31
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДокато българинът живее с психиката "чорбаджия изедник" няма да се оправим. Нали "чорбаджиите" създават работни места и плащат заплати. Все пак не всеки може да прави бизнес. Аз лично предпочитам да работя за някой, който да ми плаща добра заплата.
30
2
 
8
 
! Отговори
Lucky13 преди 4 години
В крайна сметка -месечна (като в заглавието) или годишна (както е в текста) е заплатата от 102 000лв. Или истината няма значение, по-важно да сеем омраза и смут ??
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софиянски не може да се обвърше с такъв бедняк, ако това е годишна заплата.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, нямаше ли да е смешно да е на социални помощи? Хубаво си има заплата човекът, плаща си и данъците, социалните. В това лошо няма. Ако нашето правосъдие има някакви доказателства да ги показват, да не разчитат на омразата на пролетариата към богатите. В момента всичко е от рода на "ама ти си лош, ти заслужават всичко". Писна ми от някадърщина. Искам реално работеща съдебна система, интелигентни управници, заковаващи доказателства. Народен съд, ала 45 година, не е това, което очакваме
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие мисирките *** ли сте или сте ***? 600 000 за последните 6 (ШЕСТ) години е доходът на семейството. Това прави 8 300 лв. Не е единствения с такава заплата в Б-я. Пфууу, тъпо племе. Без елементарни знания. Като не знаете аритметика, поне да бяхте се научили да питате, който знае.
26
0
 
11
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Незнам как му стигат :D
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има висока производителност на труда. Васил Велев търси точно такива работници.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И той работник на заплата. Уж богати милиардери, а всички са на заплата.