Човечеството с първи опити да колонизира Марс

Това ще стане сравнително скоро, обясни специалист
13 апр 2020 23:41, Петя Славова
109
Човечеството с първи опити да колонизира Марс
Снимка: БГНЕС

Човечеството ще направи първите опити да колонизира Марс сравнително скоро, но заселването на Червената планета от хората е въпрос на много далечно бъдеще. Това заяви Максим Литвак, ръководител на лабораторията за неутронна и гама спектроскопия в отдела за ядрена планетология към Института за космически изследвания на Руската академия на науките.

"Вероятно хората ще направят първите си опити да колонизират Марс сравнително скоро. Но приспособяването на Марс за живот от страна на човешката раса е в много далечното бъдеще. Със съществуващите технологии това е невъзможно по принцип, така че сега можем само да фантазираме по този въпрос", каза той, цитиран от БГНЕС.

Ученият обаче смята, че е време човечеството да излезе от своята "черупка". "В крайна сметка е важно да разберем колко дълго можем да живеем и да се развиваме извън "люлката си" – Земята и дали човечеството е в състояние да се адаптира към всички условия", каза той.

Според Литвак човечеството трябва да "тренира", за да живее на други планети на Луната. "Шедьовърът на руската лунна програма ще бъде построяването на постоянна база на лунната повърхност. На междинните етапи трябва да работим много добре с автоматични станции и роботи, за да създадем всички условия за това", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само питамТакава, че да избие глупавото население на планетата и да сперете да пишете глупости.
60
6
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Каква ли зараза ще ни донесат оттам?
59
8
 
11
 
! Отговори
Lock преди 4 години
Бе те тия с един пръдлив вирус не могат да се оправят, на Марс щели да ходят.
58
6
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ще занесем коронавируса и там.
57
3
 
12
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
Бе никой нищо не иска да колонизира. Цялата работа е за ресурси, не за престиж. Те затова не искат да ходят на Луната. Там или няма нищо ценно или е много трудоемко да се извади. На Венера, близначката на Земята е 500 градуса на сянка, затова остава Марс. Не случайно изпратиха Кюриосити, който взема проби от 2 метра под повърхността.
56
5
 
26
 
! Отговори
Муфтаджиев преди 4 години
Никъде няма да ходят! Земята е в карантина
55
3
 
1
 
! Отговори
Асенчо преди 4 години
"Короната" доказа че ни праща безпроблемно бързо,бързо на Марс че и на други дестинации.....
54
3
 
11
 
! Отговори
Гел, Киро гела преди 4 години
До Много далечно бъдеще: Пич, на бензодиазепини ли си, или на по-тежка дрога?
53
11
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Аз не мога да разбера само защо ще се хвърлят ресурси, за да се заселва Луната или Марс? Защо по-добре не се построи в космоса огромен звездолет, способен да се замозадоволява с всички нужди от храна, вода и въздух и да полети към някоя звезда , около която има планета с атмосфера. Вече немалко такива откриха учените. Ще се сменят поколения във звездолета, но накрая ще пристигне
52
10
 
6
 
! Отговори
Много далечно бъдеще преди 4 години
За сведение на незнаещите американците са на Марс от 1978 г, о то 1987 г на Марс имат две бази: научна и военна. Правнучката на американския президент Айзенхауер, Лора Айзенхауер бе на Марс в научната база от 2006 до 2008 г. и в нета има интервюта с нея. От 2015 г във военната база на Марс се настани и част от космическата флотилия на Третия райх, която иначе на Земята е разположена в Ню Швабияленд, Антарктида. А "много далечното бъдеще" за посещение на Марс се отнася за примитивните народи...
51
7
 
2
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 4 години
Само роботи но не и млекопитаещи могат да се мотат по близкия Космос!? Невероятната радиация там навън унищожава всичко"тленно" бързо,бързо.Аз знам,но може ли някой да ми каже само две неща? Колко хиляди светлинни години са необходими само за достигане края на нашата Галактика и как би трябвало да се оборудва и защити космическия кораб и екипажа от радиацията??? Всичко друго е в кръга на мечтите и фантастиката....
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравият разум подсказва,че за да се колонизира Марс първо трябва да сме колонизирали Луната.Все едно да заселим Америка преди Британските острови.
49
10
 
10
 
! Отговори
Даа преди 4 години
Разни "луди" откриха Америка, други стигнаха при невъзможни условия до полюсите, трети излетяха в Космоса и даже шест пъти кацнаха и на Луната. А "умниците" само цъкаха с език, люпеха семки и дудняха: Ааа, не може да бъде. Всичко е Холивуд". И упражняваха *** си чувство за хумор...
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там има корона вирус.Да не ходят!
47
1
 
5
 
! Отговори
Додо преди 4 години
До Анонимен:Бих ти обяснил и пояснил, при това така, че ще че разбереш и ще ти отворя очите, предполагам. Проблемът е, че не тук му е мястото.
46
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не че нещо..ама ми е смешно :) Същество,на което супена лъжица вода му се вижда като Атлантика..НИ ПОСТАВИ НА КОЛЕНЕ!!Не могат да осигурят на всеки човек на планетата елементарна защита от парче плат с 2 ластика,наречено "маска",единственото което ти остава ,е да се молиш да не те хване(тебе или хората,които обичаш).И заглавие като "ПОКОРЯВАМЕ ЗВЕЗДИТЕ" предизвиква само ироничен смях :) Ще покорим на баба си....
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе данеби да има врьзка между кацналата китайска джаджа на тьмната страна на Луната и сегашния вирус
44
1
 
5
 
! Отговори
Инженер Футур преди 4 години
Аз също се увличам от идеята за покоряване на космоса, но за Марс си говорят още от преди да съм роден и изобщо не сме се приближи. Това, че егото ни расте и на отделни индивиди измислените им виртуални милиони се увеличават не означава, че се развиваме като човечество. Технологиите не се развиват особено. Гледаме п0рно на висока резолюция ама извън забавленията сме много назад. Все още не разбираме какво е ЖИВОТ дори.
43
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човечеството не може да се справи с един елементарен вирус, а щяло да колонизира Марс. Още пъплим по земята с дизелови и бензинови таратайки, че и каручки тук там. Рано ни е за космоса!
42
3
 
5
 
! Отговори
Мюмюн преди 4 години
Ако не закарат козички-не става.Няма луди да одят.