Лукашенко в Минск - облечен с бронежилетка и с автомат

Беларуският президент нарече протестиращите "плъхове"
132
Лукашенко в Минск - облечен с бронежилетка и с автомат
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко пристигна с хеликоптер в своя резиденция в столицата Минск, облечен с бронирана жилетка и държейки автомат в ръка, предадоха световните агенции.

Още по темата
Видеозапис, публикуван в близък до президентската пресслужба канал в приложението Телеграм, показва как Лукашенко слиза от хеликоптера и тръгва към Двореца на независимостта, близо до който се проведе голяма демонстрация.

На кадрите се вижда, че той носи бронежилетка и държи автомат "Калашников" без пълнител. Беларуският президент беше посрещнат от въоръжена охрана. Той нарече демонстрантите "плъхове".

В същото време около 100 000 души според оценки излязоха в Минск на 15-ия ден от протестите с искане на оставката на Лукашенко. Демонстрациите в Беларус започнаха след спорните президентски избори преди две седмици, на които държавният глава е бил преизбран според Централната избирателна комисия - резултат, който не бе признат от опозицията.

Много хора излязоха днес по улиците на Минск, носейки червено-белите знамена, превърнали се в символ на протестното движение. Демонстрантите се събраха за кратко близо до Двореца на независимостта, преди да се разотидат мирно. Повечето участници в протеста останаха на известна дистанция от резиденцията на Лукашенко, но по-малка група се доближи на 10-20 метра от сградата.

Сегашните демонстрации са най-голямото предизвикателство срещу управлението на беларуския президент, който е на власт вече 26 години.

Също днес над 50 000 литовци направиха жива верига, простираща се на 30 километра от столицата Вилнюс до границата с Беларус, за да изразят своята солидарност с протестиращите в съседната страна. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
9
 
! Отговори
334 преди 3 години
Време е и този диктатор да си върви. Време е и за Путин. Време е да стане нещо и в Северна Корея. Страшно е целият ти живот да минава под сянката на един и същ диктатор. А животът е един-единствен.
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До (-_-)Белорусия няма никакви ресурси,че да им ги вземат,това се прави умишлено срещу Русия!
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
махнахми 2 ли, 3 лис а, може и 4 милиона да са вече ...ПлоскУмозъчен......до сега 18 милиона напуснаха България.......
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПростака си ти!Белорусите са руснаци и говорят руски,къде да избягат,да ги убиват като украинците ли искаш,както Коломойски ги изгори живи или както убиваха семействата им заедно с децата,когато тръгнаха да бягат от стрелбите и бомбандировките?
39
5
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Така става с държавите и народа на лидерите, които са непослушни и не дават националните си ресурси. Особено много се възмутиха как тоя Лукашенко ще разваля театрото с ковид!?
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Садам, Асад, Лукашенко, Мадуро на Путин - все отбор юнаци-диктатори.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато и да забиеш кирката в диктатурскаКратуна......е все късно...
36
3
 
6
 
! Отговори
антисоросоид преди 3 години
До 39 Анонименспоко . Лукашенко не само ще спаси Беларус но ще и излови всичките полски и литовски сороски агенти и жална им майка после.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми га не им харесва, да са махат! Е ... у БЕГЕ ни ни харева и са махнахми 2 ли, 3 лис а, може и 4 милиона да са вече ...
34
3
 
5
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
ЕС няма юридически правомощия над Беларус. Все едно аз да ви държа сметка защо с жена ти сте си купили малко по-скъпа пералня от тази, която аз си представям, че трябва да имате. Следва въпросът: "Кой си ти и какво те засяга? Това си е наша работа". ЕС тръгва по пътя на САЩ - това ще го съсипе. Жалко. Мислех ги за по-умни.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да се спасят и избягат в Русия и си спасят семействата.......ХейШибанПростак на LSD ли си?
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко да излезе по телевизията и да им каже истината на тези хора в Белорусия,за да могат да се спасят и избягат в Русия и си спасят семействата и да не ги убият,има и много вътрешни предатели,около 100 000 човека,които са минавали обучение в Полша,няма да може да спаси държавата си Лукашенко,поне да предупреди хората,за да избягат и не страдат.
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то 100 000 ама, нито са органичирани, нито въоръцени и са на хубави купчинки.Може много лесно, да се избият големи чаасти от тях, с безразборен огън, граната и ракети, в рамките на 20-30 минути. Приемрно - утрпееш 60-70 000 парчета и ще се спрат, осъди другите на доживотен затвор и ще протестират ли ... ахааааа!
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34Виждам, че си играеш свободно с термини, които слабо разбираш, правиш връчки, които ги няма, в жалки опити, да подкрепиш някаква безмислена теза. Ок. Беларус е пълна в нацисти, имат конц. лагери, момчетата в училищата се допускат, само ако могат да покрият тежък норматив, ако някой се нарани, го гледат и му се подиграват, а момичетата, трябва да са, като кукла барба и им се взимат мерки, а на всички се проверяват цвят на кожи, коса и учи с ленти с цветове.
29
2
 
7
 
! Отговори
Галин преди 3 години
Някой май иска да приватизира няколко от огромните заводи с които Беларус разполага...подготвят се за разхрабването и на друга държава от бившият Съветски блок.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе то и Ташунко от Венецуела бяхте отписали , а то кво, нещо да кажете.....мълчаливи *** изатори.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНацисти има в началото на 19 век,от 2 Септември 1917 година - Германската отечествена партия,те не се появяват с Хитлер ,но можеш да ги наречеш и просто немци,които са окупирали временно за 10 месеца руските територии и сега развяват това фашиско знаме,което немците са сложили по време на временната окупация,НАЦИСТИ!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Сега, като напои улиците с преадателска кръв, ще им покаже!!!
25
6
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Дали ще бъде разстрелян или обесен....няма значение......пътник е и той го избра!!!22АнонименЩе бъде порен на капака на 60-сет годишен Москвич както впрочем и неговият гуру Владимир късий V!
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нацисти!През 1918-а година не е мало нацисти.